שתף קטע נבחר

פיתוח ישראלי לסלולר: ממשק אחד לכולם

פיתוח ישראלי ממשפחת ג'אווה של Sun עשוי להביא לכך שבעתיד הקרוב נראה ממשק משתמש זהה בכל המכשירים הסלולריים

ממשק המשתמש למכשיר הטלפון הופך להיות שיקול מרכזי ברכישת טלפון סלולרי. מאז השקת ה‭,iPhone–‬ שממשק המשתמש שלו נחשב כפשוט וכאינטואיטיבי, מנסות יצרניות סלולר רבות לחקות את ההצלחה  - ולפשט את הממשקים שלהן לרמה שתאפשר לכל אדם לתפעל את הטלפונים בקלות. אנשים מעדיפים לרכוש מכשירים שהם מכירים את הממשק

שלהם, ונרתעים מממשקים חדשים, שיחייבו אותם לזמן הסתגלות ארוך.

 

במקביל, בעולם הכל-כך תחרותי של הסלולר, עושות המפעילות מאמצים עצומים לבדל עצמן זו מזו. חברת סאן, שהביאה לעולם את הג'אווה לדורותיה, פיתחה באחרונה כלים ליצירת ממשק משתמש מהפכני, מבוסס קוד פתוח, המאפשר למפתחים (ולמפעילות הסלולר) ליצור ממשק אחיד עבור טלפונים סלולריים בכל מערכת הפעלה שבה פועלת טכנולוגיית ג'אווה. הפיתוח נקרא LWUIT (או "ערכת כלים קלה לממשק" - Light-Weight User Interface Toolkit)

 

LWUIT היא פרי פיתוח ישראלי, שהחל בצנעה על- ידי שני מפתחים מסאן ישראל, חן פישביין ושי אלמוג, שחיפשו דרך לפתח ממשק משתמש אטרקטיבי בג'אווה. רק כשהמיזם החל לקרום עור וגידים, בתמיכתו של המנהל העסקי יואב ברל, הוא הוצג בפני יו"ר סאן העולמית, סקוט מק'ינלי.

 

ממשק כבקשתך

ממשק LWUIT עשוי לספק פתרון נוח לרבים. המפתחים יוכלו לפתח יישומים ותוכנות על ממשק זהה לכלל המכשירים הסלולריים התומכים בג'אווה, בלי שיצטרכו להתאימם במיוחד למערכות הפעלה שונות. LWUIT עשוי להיות הפתרון האולטימטיבי גם למפעילות הסלולר: כל מפעילה תוכל לשלוט בממשק המכשירים הנמכרים אצלה באופן מלא, לצבוע אותו

בצבעיה ולעצבו ככל העולה על רוחה.

 

ומה באשר לצרכנים? ממשק המשתמש ייראה כמעט זהה בכל המכשירים החדשים. הצרכן יוכל לבחור את המכשיר על-פי תכונותיו הטכניות בלבד ולא יצטרך להגביל את עצמו לבעל ממשק "מוכר ונוח" כפי שקורה היום. הוא לא יצטרך להתרגל בכל פעם לממשק חדש, כי הממשק כבר יהיה מוכר לו מהטלפון הקודם שהיה ברשותו, גם אם זה יוצר על-ידי חברה אחרת.

 

מצד שני, לא בטוח שיצרניות המכשירים יאהבו את הרעיון. כי אם ממשק המשתמש יהפוך זהה בכל המכשירים, ליצרניות הגדולות יהיה קשה יותר לבדל עצמן.

 

התקנת הממשק החדש על המכשירים אורכת שניות ספורות. LWUIT יודע לזהות את הטלפון הסלולרי ולהתאים עצמו אליו. בהדגמה שראינו, על נוקיה ‭N95‬ וסוני-אריקסון ‭,W980‬ הממשק מתאים עצמו מיד לגודל המסך, ומאפשר לעבוד עם מערכת ההפעלה ללא צורך בביצוע התאמות מיוחדות. תהליך ההתקנה מתבצע ממחשב או בצורה אלחוטית ‭.(OTA)

 

‬תומך בכל התכונות

LWUIT תומך בכל התכונות המוכרות, שגורמות למכשיר הסלולרי להיראות טוב יותר ונוח יותר לשימוש: הוא מציג אנימציה אלגנטית של מעברי מסך, כמו קובייה וסיבוב. ניתן גם להתקין עליו ערכות-נושא דינמיות, אנימציות ופריטי תלת-ממד, שעשויים להפוך כל מכשיר הנמצא על מדף החברות הסלולריות (גם הזולים והפשוטים שביניהם) למושך ומעניין יותר.

 

בעתיד הממשק צפוי לעלות אוטומטית עם הפעלת המכשיר, וישמש בעיקר כממשק יייחודי לשירותים מתקדמים, עם ניווט קל ואינטואטיבי. בסאן בוחנים את האפשרות לפתח מכשיר מיוחד שיפעל כולו על ג'אווה.

 

כלי הפיתוח החדש מגלם בחובו סיכוי לשינוי של עולם הסלולר. המפתחים מקבלים כאן לידיהם כוח לפתח יישומים החוצים מערכות הפעלה. העובדה שמדובר בכלי פיתוח שמתאים לסביבת ‭,Windows Mobile‬ לסימביאן, ובעתיד גם לאנדרואיד של גוגל, עשוי להוביל מפעילות סלולריות להשתמש בכלי הזה גם לצרכיהן ולהתאים את המכשירים ל"ערכי המותג" שלהן.

 

נכון לרגע כתיבת שורות אלה, ה‭LWUIT–‬ מיושם כבר ברשת ספרינט האמריקנית (על מכשירים כדוגמת ה"אינסטינקט" של סמסונג) וזוכה להצלחה. לעומת זאת בישראל לא נראה בקרוב את הממשק החדש. למה? מפני שמפעילות הסלולר מעדיפות להשקיע כספים בתוכן (רינגטונים ומוזיקה‭,(‬ שמפיק רווחים ברורים ומיידיים. מהפיכות? את זה הן משאירות לאחרים. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
LWUIT. ממשק אחד לכולם
צילום מסך
מומלצים