שתף קטע נבחר

לפתוח שנה בתזונה נכונה

שנה חדשה היא הזדמנות מצוינת לא רק להחליט, אלא גם באמת לשנות הרגלים. השבוע ב"לאשה": 31 עצות טובות וטיפים פשוטים שאספנו בשבילך ממיטב המומחים. וכאן באתר: עשרת העצות הראשונות. אמצי לעצמך הרגל אחד לכל יום בחודש, ואנחנו מבטיחים לך שאת השנה הזאת תתחילי בריאה הרבה יותר

יום 1

פקחת עיניים? שתי מים

מומלץ לפתוח את היום בשתי כוסות מים ולאכול רק כשחשים רעב. אצל רובנו, הרעב מגיע רק שעה עד שעתיים אחרי הקימה. אם את מרגישה עייפות או רעב חריף יותר לאחר אכילת ארוחת בוקר, כדאי לך להימנע מלחם או ממאפי בוקר ולאכול פירות, ירקות או יוגורט. אכילת חיטה בבוקר עלולה לגרום לעייפות ולנפילה אנרגטית.

 

יום 2

היפטרי מהמשקל

כן, הוציאי אותו מהבית. השנה, לא רק שתפסיקי להישקל מדי יום, אלא גם תוציאי את המשקל מהבית. שקילה הופכת להרגל מגונה שלעתים משפיע באופן חסר פרופורציות על מצב הרוח. בשלב ראשון אפסני אותו בתא המטען של האוטו (הרי אין לך כוונה להישקל בחניון, נכון?). בשלב הבא - תרמי אותו למי שזקוק לו.

איך תדעי אם ירדת במשקל? לפי תיאורית הג'ינס והטי שירט: המדד הריאלי וההגיוני שלך לירידה במשקל הוא הג'ינס שאת נכנסת אליו היום, אבל עדיין לא מרגישה בו בנוח. גם את הג'ינס הזה אל תמדדי כל יום, אלא רק אחת לשבועיים־שלושה.

 

יום 3

היפגשי עם טייס עשיר

אחת לשבוע לפחות, בקרי בחנות דגים איכותית וקני לך דג ים טרי שהוטס בקירור מהים הצפוני בסקנדינביה (ולכן הוא עשיר... באומגה 3). עשר דקות של צלייה/אפייה בלבד, והוא יגמול לך על טוב לבך.

 

יום 4

הכריזי על 'שנת חופש' מדיאטות קיצוניות

במקומן, נסי לבדוק מהי התזונה האופטימלית שמתאימה לך והקדישי מאמצים למציאת תפריט מאוזן שילווה אותך לאורך זמן. רובנו כל כך מנוסים בדיאטות שמבוססות על מניפולציות שונות ומשונות (הימנעות מפחמימות, הפחתת שומנים, הפסקת אכילה בשעות מוקדמות וכד'), עד ששכחנו מהם דיאטה טובה ותפריט מאוזן. השנה, הבטיחי לעצמך לשמור על תפריט מאוזן לאורך שלושה עד שישה חודשים: זו תקופה קצרה יחסית, אך היא תספיק לך כדי להתחיל להבין כיצד גופך מגיב אל התפריט החדש בכל התפקודים.

 


יום 5

למדי להקל, אבל לא להשתולל

אצל רבים מאיתנו ארוחת הערב מתחילה כשאנחנו נכנסים הביתה, אחרי יום העבודה, ומסתיימת רק כשנעצמות לנו העיניים, משום שהיא אמורה לחפות על הרעב שחשנו במהלך היום, ועל התסכולים, הכעסים והדאגות שחווינו.

שימי לב שכשאת נכנסת הביתה את 'מתירה את הרסן' – פושטת בגדים מחויטים, חולצת נעליים לוחצות, לובשת בגדים נוחים, משחררת את ההגבלות והאיסורים ו... אוכלת. התרגלי להכין לעצמך ארוחת ערב טעימה וקלה לעיכול: מרק, תבשיל ירקות וקטניות או דייסה.

 

יום 6

הפכי ל'סנובית של מתוקים'

סגלי לעצמך את הכלל המנחה "שווה או לא שווה", ושאלי את עצמך את האם המתוק שאת עומדת לאכול שווה לך את הקלוריות שהוא תורם. כך תבחרי באופן מודע את המתוקים שאת אוכלת. הבטיחי לעצמך שהשנה לא תאכלי מתוקים בלתי ראויים: עוגה לא טרייה שנשארה על השיש, שוקולד לאפייה באמצע הלילה וכד'. איך? פשוט שאלי את עצמך אם נסיכה כמוך, 'סנובית של מתוקים', הייתה מוכנה להכניס דבר כזה לפה.

 

יום 7

השאירי מאחוריך את ה'בום'

תני לעצמך צ'אנס אמיתי וזכרי ששינויים בהרגלי תזונה ובפעילות גופנית דורשים אימון ותרגול גופני ונפשי. ניסיון לשפר את כל המדדים בבת אחת ובמהירות יהיה משימה קשה מאוד וכמעט בלתי אפשרית.

קחי את הזמן שלך, תכנני והתאימי הרגלים לאורח החיים שלך, היי סבלנית וחכמה – ותראי תוצאות. זכרי שמה שמתחיל ב'בום' בדרך כלל גם מתרסק באופן דומה, וששינוי בן לילה הוא בלתי אפשרי ומועד לכישלון. שינוי אמיתי הוא תהליך הדרגתי, מתוכנן ומבוקר.

 

יום 8

התחילי את היום עם פשתן טחון

מהיום, הוסיפי לארוחת הבוקר שלך שתי כפות פשתן טחון שידוע כעשיר בסידן, בסיבים תזונתיים, בחומצות שומן חיוניות (אומגה 3 ואומגה 6) ובוויטמינים מקבוצת B. הפשתן מתפקד למעשה כמולטי ויטמין: הוסיפי אותו ליוגורט, למוזלי, לדגני הבוקר או לסלט.

 

יום 9

הקדימי סלט למכה

נסי לפתוח את ארוחת הצהריים שלך בסלט עשיר וירוק ככל האפשר. כך תרוויחי שלושה במחיר אחד: גם ערך תזונתי מוסף לארוחה, גם סיבים ואנזימים שיעזרו לפרק כל מנה דשנה וגם צמצום נפח הקיבה והתיאבון למנה הבאה.

 

יום 10

ותרי על פחמימות בצהריים

מרגישה עייפות ותשוקה למתוק אחרי ארוחת הצהריים? נסי להימנע מפחמימות בארוחת הצהריים ולאכול ירקות לא עמילניים (תירס, בטטות ותפוחי אדמה נחשבים פחמימות, לא ירקות) ובשר או דג ללא ציפוי פירורי לחם. ארוחות לדוגמא: עוף עם סלט עשיר ומרק, סטייק עם סלט חסה, טופו עם ירקות מוקפצים (ללא אטריות).

 

העצות לכתבה התקבלו מאפרת רכלי - נטורופתית ומרצה לתזונה, נאווה רוזנפלד – דיאטנית קלינית ומנהלת אתר האינטרנט "דיאטנט", חן אבישר־שלו - מרצה ומטפלת בתזונה טבעית וברפואה סינית, פז שוסטר - דיאטן קליני, מומחה בתזונת ספורט וכוכבית דוידיאן - תזונאית המתמחה בתזונת נשים וילדים.

 

הכתבה המלאה מתפרסמת השבוע, בגיליון לאשה ענק וחגיגי לכבוד ראש השנה. מה עוד מחכה לכם בגיליון? הקליקו כאן כדי לגלות

 


 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
היי סנובית של ממתקים
צילום: Gettyimages Imagebank
לאשה בפייסבוק
מומלצים