שתף קטע נבחר

סקירה: Squeezebox Boom - סטרימר מפתיע

הסטרימר של חברת לוג'יטק מפתיע בתכנון רענן המשלב חוכמת הפעלה, נוחות ואיכות מוזיקלית, כל זאת בחבילה קטנה ומעוצבת

ה-Boom של לוג'יטק עונה, לפחות לטעמי, להגדרה לגאדג'ט, קטן, חכם, ומגניב. ה-Boom הינו סטרימר, כזה שמזרים מוזיקה מהאינטרנט או מחשב. להבדיל מסטרימרים אחרים, הוא גם כולל רמקולים מובנים.

 

תהליך ההתקנה כולל את הורדת תוכנת ה- SqueezeCenter (רק גרסתה האחרונה – 7.2 תומכת ב- Boom). ליישום זה ישנה קהילה ענפה של חברים אשר מפתחים תוספים ויכולות נוספות. למי שאוהב התקנות, למשל, ניתן לחבר מיקרופון מוגבר לכניסת ה- Line-In במכשיר, להוריד מאתר החברה תוסף קריוקי לתוכנה - וה-Boom הופך למכונת קריוקי.

 

 

זוהי דוגמא מובהקת לחיבור בין החברות לוג'יטק ל-Slim Devices (שפיתחה את קו ה-Squeezebox במקור), ונרכשה על ידי לוג'יטק. חיבור, במובן של משאבים, אך גם – פשוטו כמשמעו: לוג'יטק שילבה בין רמקולים שפותחו בבית לבין מגבר דיגיטלי והמוח אותו יצרו מהנדסי Slim Devices במכשירי ה-Squeezebox הקודמים.

  

ה-Boom הקטן

קנה המידה בתמונות מבלבל מעט, במציאות, הבום קטן למדי ואף עלול לסחוט קריאות "איזה חמוד" מכיוון בנות הבית. משהו בו מעוצב באופן קלאסי ונעים בקוים שחורים עגלגלים, תאורת הלחצנים לבנה עדינה, מעליה תצוגה ירקרקה, בגוון שמזכיר את מאטריקס. המסך הירקרק הינו מסוג פלורוסנטי, כולל שתי שורות מידע ברזולוצייה של 160X32 נקודות מוארות.

 

החוגה הגדולה והשחורה באמצע משמשת לניווט בין תפריטים, בזמן ניגון שיר, תפקידה הופך לשליטה על עצמת השמע (פס גרפי שגדל או קטן על הצג).  מתחת לצג המידע, צמוד פס הכולל שישה לחצני גישה מהירה לתחנות רדיו נבחרות (אינטרנטיות), ממש כמו שהורגלנו אליו במכשירי הרדיו הרגילים. לחיצה על משטח גומי רך על גג המכשיר מפעילה את מצב מעבר לשינה (בסופו של השיר המנוגן או לפי תזמון אחר), או, מנגד, מפסיקה את צלצול השעון המעורר.

 

הביטוי "חמוד" (ואפילו "מגניב") עולה גם בהקשר של השלט, הוא קטן וכולל גם גימיק מעניין – מגנט פנימי שמאפשר להצמיד אותו על משטחים מתכתיים, כמו גם דלת המקרר וכך למנוע אובדן שלו עקב גודלו.

 

 

הבום מנגן מוזיקה

קולו צלול וברור של Donnie בשיר Turn Around בולט וצלול, הפסנתר - סינתיסייזר מודגש והבס קצבי, הצליל מאוזן למדי ונעים לאוזן. Sentimental Journy נשמע לעומתו מעט חד אבל העובדה שמצליחים לחוש את תחושת המרחב בו הוקלט השיר מרשימה למדי דרך צמד הרמקולים הקטנים.

 

Marrakech INCOGNITO - כאן מצליח הה-Boom להעביר קול זמר אינטימי עם תופים במרחב העמוק, אורגן חלומי, יש נפח לשיר והאוירה הכיפית עוברת למאזין. הזמרת Irene Reid בשירה What a difference a day make חסרה קצת נפח ביחס לזכור לי, קולה ברור וצלול ובולט מעל כלי הנגינה ברקע.

 

Revolution של Stephane Malcafeat Kenny הוא שיר קצבי מאוד במיוחד בגרסת ה- Remix בדיסק Southport Weekender 2, הבום מצליח להעביר את רוח השיר עם קצב תופים מהיר ובס אלקטרוני הנמוך.

 

Cinqui so בשיר צועני Tarraniu, הקולות מסתלסלים בשירה מסורתית, בהירים מעט ופתוחים עם גיטרה ברקע שיכלה להיות בולטת יותר. "איש זקן מלוכלך" זועקות The Three Degrees על הבמה, הבס בולט וקצבי והכינורות נשמעים ברורים, גם כאן הקולות האנושיים חדים וברורים, על גבול הצעקה בעצמת שמע בינונית ומעלה.

 

לסיכום הפרק המוזיקלי, ניתן לומר שהבום מגיע עם אופי צליל פתוח, אבל בהחלט לא צורם, ניכר כי מהנדסי הקול של החברה כיוונו כי קולות הזמרים / זמרות יהיו צלולים.

ניתן לשלוט על ערכי הטרבל והבס (אבל הגישה אינה ישירה ועוברת דרך תפריטים רבים).

 

גם כאשר מגבירים את עצמת השמע לרמה שקרובה למירבית, חלק מהצלילים מתחיל להשמע על גבול הצורם, אבל אפילו אז העיוות סביל, מגבר ה- Class D שמצוי במכשיר וגם הרמקולים עומדים במעמסה. הבס מכובד באופן יחסי לרמקולים קטנים, ובהחלט מסוגל להקפיץ את המאזינים הקרובים למכשיר.

 

עוצמת המוזיקה שיוצאת מה- Boom מתאימה למי שמבקש להתקין מערכת אודיו "מיני" ליד המיטה, בחדר עבודה, או אפילו – כפי שנבחן אצלי, בפינת הקריאה בסלון.

בגודל בו מגיע הבום, הוא אינו מיועד להרעיד את החדר, אלא מתאים להאזנה בישיבה לצידו או כמוזיקת רקע בחדר.

 

הגדרות, פורמטי מוזיקה

הבום יודע לפענח ולנגן מגוון רחב של פורמטי אודיו דיגיטליים, החל מה- WAV, דרך פורמטי אודיו דחוסים שלא פוגעים בסאונד כגון FLAC ועד לדחוסים כגון MP3.

 

מעבר לפורמטים שנתמכים בצורה טבעית, פורמטים פחות נפוצים כגון APE, יעברו המרה ע"י תוכנת השרת שעל המחשב לפורמט אותו מזהה הנגן. עברית נתמכת כמו שצריך בכל מה שקשור לשמות השירים / אלבומים, גם כיוון גלילת הטקסט על הצג מתהפך לימין.

 

התפריטים מתחלפים במהירות הבזק, התגובות מיידיות, ההרגשה היא של מוצר בשל ויציב. המעבר בין השירים מיידי והם מתחילים באותו הרגע, ללא השהיה – והכל ב- WIFI דרך קיר ברמת קליטה שנעה סביב 50%-60% וקבצי FLAC שזורמים בקצב נתונים גבוה יותר באויר בהשוואה למשל לקבצי MP3.

 

כאשר צוללים אל תפריטי המכשיר, מגלים הגדרות שונות ורבות, כגון זו שקובעת האם השירים יתחילו עם Fade in או יסתיימו ב- Fade Out, ניתן לבצע גם השוואת עצמת שמע בין השירים (היות שלא כל השירים מוקלטים בעצמת שמע זהה).

 

בנוסף, ניתן להגדיר עוצמת תאורת מסך המידע, גודל הטקסט , כמות המידע שתוצג על שיר שמתנגן, הפעלת שומרי מסך, שינוי הגרפיקה בזמן ניגון שיר ועוד. ניתן אפילו לשחק טטריס על הצג או לקרוא מבזקי חדשות דרך RSS מאתרים נבחרים.

 

יקיצה מוזיקלית

ואם בחרתם להניח את ה- Boom, ליד הכרית, מדוע שלא ישמש גם כשעון מעורר? מלבד בחירת השעה, ניתן לבחור גם ימים ספציפיים והכי חשוב, את מנגינת הצלצול המעורר: זו יכולה להיות צלילי טבע, אפקטים שונים או השירים האהובים, במיקס או תצורת שיר בודד.

 

ובדומה למקלטי הרדיו הישנים שהיו בחדר, גם כאן ישנו מבחר גדול מאוד של תחנות רדיו בכל סגנון מוזיקה קיים, איכויות השמע בזרימה מהאינטרנט מתחילות ב-"סביר" ועולות עד לרמת ה- "טוב מאוד".

 

מלבד המבחר הקיים, אפשרות הרשמה באתר המכשיר ל- SqueezeNetwork (חינמית) מספקת גישה למבחר גדול עוד יותר של תחנות רדיו אינטרנטיות וגם לשירותי מוזיקה כגון Rhapsody (או פנדורה המצוין, שחסום כיום למשתמשים מחוץ לגבולות ארה"ב).

 

עבורי, מה שהיה חסר על מנת להפוך את המכשיר למושלם באמת הוא חיבור אודיו דיגיטלי (אופטי או קואקסיאלי) למערכת אודיו חיצונית, למקרים בהם יתחשק לשים את הבום על המזנון בסלון ולחבר אותו למערכת הסטריאו על מנת להנות ממוסיקה בקנה מידה גדול יותר. אני מניח שהסיבה למגבלה זו היא הרצון של לוג'יטק שלא לפגוע במוצרים האחרים כגון ה- Squeezebox Duet, שאז חיבור שכזה היה שומט את הבסיס לקיומם.

 

יציאת אודיו אנלוגי דווקא קיימת והיא בדמות יציאה לאוזניות שיכולה להפוך גם במחי הגדרה ליציאת סאב וופר חיצוני, ישנה גם כניסת Line In לחיבור מקור אודיו חיצוני (רק חבל שצריך לעבור דרך ארוכה אל תפריט Extras על מנת לבחור בה) וכניסת רשת חוטית – למי שמעדיף למתוח כבל רשת גם אל המיטה.

 

לסיכום, מדובר באחד המוצרים המדליקים יותר בהם נתקלתי בעת האחרונה, מכלול התכונות החל מהעיצוב השחרחר, מודרני ואלגנטי, דרך התפעול החלק והמהיר, עם אינספור אפשרויות וכלה באיכות הצליל הטובה, יוצרים מכשיר גאדג'ט מוסיקלי במלוא מובן המילה.

 

ציון: 


 

ה- Squeezebox Boom צפוי להגיע לחנויות בחודש נובמבר, מחיר משוער יעמוד על כ- 2,200 שקלים.

 

מפרט המכשיר באתר היצרן

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ליאור קורן dtown
Squeezebox Boom
צילום: ליאור קורן dtown
בשיתוף dtown
מומלצים