שתף קטע נבחר

לראשונה: מוקד חירום לניצולי שואה ביום כיפור

אחרי שהתייאשו מאוזלת היד הממשלתית החליטו מתנדבי "העמותה לעזרה מיידית לניצולי השואה" לפעול בעצמם. במהלך יום הכיפור הם יפעילו מוקד חירום אליו יוכלו הניצולים להתקשר במהלך הצום. בנוסף - הם זקוקים לתרומות מזון ומתנדבים "כדי שתהיה להם ארוחה שתשבור את הצום". הפעילות היא ארצית ונעשית כולה בהתנדבות ובשקיפות מלאה

היום, יום כיפור, יפעל לראשונה בישראל, מוקד מצוקה  עבור ניצולי השואה. אחרי שנים של התנדבות למען ניצולי שואה התברר למתנדבי העמותה לעזרה מיידית לניצולי השואה  שהיום הקשה ביותר בשנה לניצולים הוא יום כיפור. ביום זה הטלוויזיה והרדיו מושבתים, לא נהוג להתקשר לאנשים, והם עלולים להישאר לבד עם הזיכרונות המציפים וחונקים אותם.

 

העמותה תפעיל במשך 25 שעות יום כיפור (כולל בלילה) מוקד טלפוני וגם רשת מתנדבים להגשת עזרה לניצולי שואה במהלך כל יום כיפור.

 

"לאחר שנים של ציפייה שמדינת ישראל תכיר בחובה לניצולי השואה החלטנו לקום ולעשות" מסבירה אתי כהן, חברת ועד ב"עמותה לעזרה מיידית לניצולי השואה". "העמותה הוקמה באפריל בידי קומץ מתנדבים שסייעו באופן פרטי במשך שנים לניצולי שואה. היא מושתתת על מתנדבים בלבד ואין בה מקבלי שכר, ורוב העזרה לניצולי השואה ממומנת מכיסי המתנדבים עצמם". 

 

המתנדבים עוזרים בתחומים מגוונים: סיוע באספקת בתרופות שאינן ממומנות בסל

הבריאות (בעיקר תרופות להקלה בצרבת, בכאבי ראש וגרון, שערכן לא גבוה אבל ניצולי השואה לא רוכשים אותם בגלל קשיים כלכליים). חומרי ניקוי, תיקונים בבית- מהחלפת נורה ועד תיקון נזילה בקיר ובעיות במערכת החשמל, סיוד ושיפוץ קל, סיוע משפטי, סיוע בניקיון הבית, סיוע בטיפול רפואי ופיזיותרפיה, הקראת עיתונים וספרים למתקשים בראיה, יצוג ניצולי השואה מול רשויות (קופות חולים ביטוח לאומי,וכו')הבאת תחושת חג ותחושת משפחתיות לניצולי שואה בודדים ועוד.

 

בחזקת "זה נהנה וזה לא חסר" מממנת העמותה לניצולי שואה בשיתוף "עמותת אהב"ה להצלת בעלי חיים", חברה של בעל חיים, בלא שהללו יממנו דבר בהחזקתו או יצטרכו לדאוג לטיפולו במידה והם חולים.

 


"העולם זוכר, ישראל שוכחת". הפגנה עבור זכויות ניצולי השואה 

 

"מאז שנודע לציבור על העזרה שאנו נותנים לניצולי שואה – הפניות אינן מפסיקות לזרום ואנו ממש עומדים בפני קריסה. במיוחד הולכות וגוברות הפניות אלינו מניצולי שואה שעלו ממדינות חבר העמים" מוסיפה כהן.

 

העמותה מתעתדת לארגן סיירת שתפעל לליווי קבוע של ניצולי שואה לבנק או לדואר להוצאת הקיצבה החודשית ותופעל על ידי מתנדבים שיהיו מוכנים להיות מוזנקים למקרי של איום או פגיעה בניצול שואה. במידה ותשיג תרומות מספקות תקים העמותה בית אבות איכותי בו יוכלו לשהות ללא תשלום לניצולי שואה נזקקים. 

 

"זועזעתי לראות ניצולי שואה רעבים! במדינת היהודים!!!"

על פי הוועדה הבין משרדית לפתרון מצוקת ניצולי השואה בישראל ממאי אשתקד, כרבע מניצולי השואה בישראל נמצאים מתחת לקו העוני, כאשר 14% מהם סובלים מרעב.

 

"בישראל כ-80 אלף ניצולי שואה נזקקים". מוסיפה תמרה מור, מייסדת העמותה.

"אנחנו לא מבקשים מניצולי השואה למלא טפסים או להציג אישור שהם רשומים בלשכת הסעד – תנאי הנפוץ ברוב עמותות המזון כדי לקבל עזרה, אנו מתחייבים לשקיפות מלאה בכל פעילותנו וכל מזון שנתרם מועבר ישירות וללא תיווך לניצול שואה רעב הזקוק לו". מסבירה מור. "אנחנו מתביישים ביחס שקבלו ניצולי השואה, מאז שירדו מהסירות בבואם לארץ" מוסיפה כהן, "ועדת דורנר קבעה ש-30 מיליארד דולר שהועברו למדינת ישראל עבור ניצולי השואה - לא הועברו מהמדינה לניצולים. אנו נעשה הכל (כולל תביעה נגד המדינה) שכספים שמגיעים לניצולי שואה ונותרו בידי המדינה או בידי ארגונים שונים – יגיעו לידיהם של הניצולים באופן ישיר".

 

"זועזעתי לראות ניצולי שואה רעבים! במדינת היהודים!!!" אומרת אירית (רומנו) קופר, ניצולת שואה בעצמה, אחת ממייסדות העמותה. "לווינו כספים כדי לממן חלוקת ארוחות חג בכל הארץ לניצולי שואה נזקקים. אנחנו מתחננים בפני הציבור שיעזור לנו להרחיב את מעגל ניצולי השואה המקבלים מאיתנו עזרה" מוסיפה קופר.

 

העמותה זקוקה במהלך השנה כולה, למתנדבים מכל הארץ למוקד הטלפוני שמועבר ב"עקוב אחרי", (אין צורך לצאת מהבית כדי לעזור במוקד). בנוסף מגייסת העמותה מתנדבים המוכנים לצאת ברגל באזור מגוריהם לניצול שואה הזקוק לעזרה פיזית כלשהי.

 

"אנחנו קוראים לכל מי שאכפת לו מסבלם של ניצולי השואה להצטרף אלינו בהתנדבות או בתרומה כך שבשנה הזו לא יהיו ניצולי שואה רעבים", מוסיפה כהן "התייאשנו מהפוליטיקאים בישראל אבל אנחנו מאמינים בעם ישראל ובטוחים שהציבור יצטרף אלינו כדי להקל על שנותיהם האחרונות של ניצולי השואה".

 

"ניצולי השואה פונים אלינו עם כל בעיה, מבעיות עם שכנים, בעיות מול ביטוח לאומי או עירייה ועוד. אנחנו הפכנו למשפחה של ניצולי השואה שאין להם למי לפנות".

 

"אנחנו מתביישים ומבקשים מכל מי שקורא דברים אלה להיצטרף אלינו, בהתנדבות של שעתיים בשבוע או בתרומה ולו קטנה – כדי שלא יהיו ניצולי שואה רעבים ובחורף הזה לא יהיו ניצולי שואה שיפחדו לחמם את הבית מחשש שלא יוכלו לשלם את חשבון החשמל", מסכמת כהן. 

 

העמותה מבקשת לדאוג לכך שלכל ניצולי השואה בארץ יהיה מזון לארוחה שאחרי הצום ואוספת תרומות מזון  שיחולק לניצולים במוצאי החג.

 

  • ניצולי שואה מוזמנים להתקשר למוקד החירום ביום כיפור: 4245246 077.
  • לתרומות מזון התנדבות ומידע נוסף- 24 שעות ביממה: 5257888 03 או בדוא"ל israelnow@gmail.com .

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפגנה למען ניצולי שואה
צילום: דודי ועקנין
דורנר בוועידת החקירה הממלכתית לניצולי שואה
צילום: גיל יוחנן
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים