שתף קטע נבחר

עוגת פטל עם פירורים

למטה: עוגה רכה-רכה (עם פטל!). למעלה: שכבה מפוארת של פירורים פריכים מאוד, עם אגוזים (ופטל!) ועוד. התוצאה: מאפה שמתאים כמו מטריה ליד ביום סתיו גשום

     

עוגת פטל וסוכר חום עם פירורים פריכים

המרכיבים (תבנית באורך 30 ס"מ וברוחב 10 ס"מ) 

לפירורים

1/2 כוס קמח

60 גרם חמאה קרה חתוכות לקוביות קטנות

1/3 כוס סוכר דמררה

1/2 כוס אגוזי פקאן קצוצים

1/2 כוס פטל מוקפא, מופשר

לעוגה

1 כוס (140 גרם) סוכר חום (רצוי מסוג דמררה)

60 גרם חמאה

2 ביצים

1 כפית תמצית וניל

1/2 כפית קליפת לימון מגוררת

1 מכל (200 מ"ל) יוגורט 3 אחוז

1/4 1 כוסות קמח תופח

1/4 כפית סודה לשתייה

1/4 כפית מלח

1 כוס פטל מוקפא, מופשר

ההכנה

1. מחממים את תנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.

2. הפירורים: שמים בקערה את הקמח, החמאה, הסוכר והאגוזים ומעבדים קצרות, בקצות האצבעות, רק עד שמתקבל בצק פירורי. מאחסנים במקפיא עד להרכבת העוגה.

3. העוגה: שמים בקערת המערבל את הסוכר והחמאה, ומקציפים עד שמתקבל קרם אחיד. מנמיכים את מהירות המערבל לבינונית ומוסיפים פנימה בהדרגה, ותוך כדי ערבול, את הביצים, תמצית הווניל, קליפת הלימון והיוגורט. מפסיקים את פעולת המערבל, מוסיפים את הקמח, הסודה לשתייה והמלח ומערבבים ידנית, רק עד שהם נטמעים בעיסה, היא אחידה ואין בה גושים. מוסיפים גם את הפטל ומערבבים ידנית בכמה תנועות קצרות. יוצקים את העיסה לתבנית. מוצאים את הפירורים הקרים מהמקפיא ומפזרים שני-שליש מהם על העוגה. מפזרים מלמעלה את הפטל הנוסף, ועליו את שארית הפירורים. אופים 45-50 דקות, עוד עד שהפירורים מזהיבים מאוד או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא כשהוא נקי.

4. מצננים קצת, מחלצים מהתבנית ומגישים.

 

הקליקו כאן כדי לגלות מה מחכה לכם בגיליון השבוע של "לאשה"

 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המחברת, איילת הירשמן, היא עורכת מגזין האוכל "שף" מבית "לאשה"
צילום: אוהד רומנו
רכה למטה, פירורים פריכים מלמעלה
צילום: יוסי סליס
לאשה בפייסבוק
מומלצים