מטפלת זוכתה: "תינוקות נפצעים מדי פעם"
אמו של פעוט, שנפגע בעת משחק בצעצוע, התלוננה במשטרה נגד המטפלת. השופטת לא השתכנעה
בית משפט השלום ברמלה זיכה הבוקר (יום ד') מטפלת שהואשמה ברשלנות בעקבות פציעתו של פעוט בן שנה וחצי שהיה תחת השגחתה. השופטת קבעה כי עדות אמו של הפעוט מעוררת תמיהות.
בכתב האישום שהוגש נגד המטפלת נטען כי הפעוט, שסבל משבר בכף היד ומאדמומיות סביב עינו, נחבל כתוצאה מרשלנות. הפרקליטות טענה כי הנאשמת לא השגיחה על הפעוט באופן מספק, לא מנעה את החבלות ולא נהגה כפי שהיה מצופה ממטפלת.
המטפלת הודתה באמצעות עורך דינה אבי אלפסי שבמהלך אותו היום אכן נגרמו לפעוט חבלות שגרמו לאדמומיות ליד עינו. היא טענה כי הוא שיחק על
השטיח ונפל על צעצוע. בית המשפט דרש לבדוק אם גם שאר החבלות "נגרמו לו דווקא כאשר היה תחת השגחתה של הנאשמת".
מפרוטוקול בית המשפט עולה כי ביום המדובר היה הפעוט על שטיח בסלון דירתה של הנאשמת ונפגע מצעצוע. כשאמו הגיעה לאסוף אותו מביתה של הנאשמת היא שאלה אותה על האדמומיות סביב עינו, והמטפלת סיפרה לה על פגיעתו מהצעצוע.
אולם האם לא התרצתה והחליט להתלונן במשטרה. היא אמרה בעדותה כי בעת נסיעתם חזרה הביתה, היא הבחינה שבנה מתקשה להזיז את ידו הימנית. ביום למחרת הוסיפה האם כי בנה לא יכול היה לזחול.
השופטת זהבה בוסתן קבעה כי "עדותה של האם מעוררת תמיהות ואינה מאפשרת לקשור בין הפגיעות שנגרמו לפעוט לבין שהותו בבית הנאשמת". עוד הוסיפה השופטת כי האם לא הוכיחה מתי בדיוק אירעו שאר הפציעות, וכי גם אם היתה עושה זאת, "עדיין היה צורך להוכיח כי פגיעה זו נגרמה כתוצאה מרשלנותה של הנאשמת".
השופטת בוסתן הוסיפה בהחלטתה: "תינוקות שאינם מודעים לסכנות נחבלים מדי פעם, גם כאשר הם נמצאים תחת השגחה. לפיכך, פגיעה כשלעצמה
אינה מצביעה באופן מובהק על רשלנות בהשגחה, ויש להוכיח את הרשלנות כאשר הפגיעה היא אחד מהנתונים שמצביעים על רשלנות אך אינו הבלעדי.
"במקרה שלפנינו העידה הנאשמת כי השאירה את הפעוט על שטיח כשמסביבו צעצועים, ואת המכה כפי הנראה קיבל מצעצוע שהיה מונח בסביבתו שעה, שהיא נמצאה במרחק קצר ממנו במטבח. תיאור זה לא נסתר, עוצמת הפגיעה תואמת את התיאור ולא ניתן לייחס בנסיבות אלה רשלנות", סיכמה. בוסתן מצאה לנכון לזכות את הנאשמת זיכוי מוחלט מהעבירות שיוחסו לה על ידי הפרקליטות.