שתף קטע נבחר

אורז עם ירקות כתומים צלויים

ארוחה שלמה שהיא בעצם סלט סתווי, המורכבת מפחמימות, ירקות ורוטב יוגורט אחד, שאפשר לאמץ בקלות גם לטובת המון מאכלי ירקות אחרים

 



אורז עם ירקות צלויים: בצלים, דלעת, גזר וגרעיני דלעת

המרכיבים (4 מנות)

500 גרם דלעת

4 גזרים גדולים

4 בצלים קלופים וחתוכים לרבעים או בצלצלי שאלוט קטנים, קלופים, בשלמותם (מסירים רק את הקצוות)

עלי מ-2-3 גבעולי מרווה

3 כפות שמן זית

50 גרם חמאה

מלח

לרוטב

מיץ מכ-1 לימון

מלח, פלפל שחור

2 כפיות דבש

1/4 כוס שמן זית

1/2 מכל (100 מ"ל) יוגורט

לאורז

אורז אדום/אורז פרא (תערובת של כמה סוגי אורז מלא) אורז שחור/לבן, מבושל

להגשה

1/2 כוס גרעיני דלעת קלויים

ההכנה

1. הירקות הצלויים: חותכים את הדלעת לקוביות בגודל 3 ס"מ. הדרך הקלה ביותר לקלף דלעת היא לחתוך אותה לקוביות בגודל הרצוי, ישרות ככל האפשר, להניח על משטח העבודה ולהסיר מהן את הקליפה בסכין. חותכים את הגזר לקוביות בגודל 1-2 ס"מ (הדלעת מתרככת מהר יותר מהגזר, והחיתוך בגודל שונה תורם לכך שהם יהיו מוכנים בערך באותו זמן).

מסדרים את הדלעת והגזר בתבנית תנור, מוסיפים את הבצלים ויוצקים מעליהם את השמן, מפזרים את קוביות החמאה, זורים את המלח והמרווה וצולים כחצי שעה-40 דקות עד שהם מזהיבים היטב מכל הצדדים. מדי פעם הופכים קצת בתבנית.

2. הרוטב: טורפים בקערה, בעזרת מטרפה, את מיץ הלימון, המלח, הפלפל, הדבש והיוגורט. מטפטפים פנימה את שמן הזית וטורפים היטב עד שמתקבל רוטב אחיד.

3. ההגשה:מניחים בקערה את האורז, מוסיפים את הירקות הצלויים, יוצקים עליהם את הרוטב, מפזרים מלמעלה את גרעיני הדלעת הקלויים. 

 

איך מבשלים אורז (אדום, או אורז פרא, למשל) בשיטת הפסטה?

ודאי שאפשר ואף מוצלח לבשל אורז אדום או או אורז פרא בשיטת מדידת כמויות המים והאורז (אני מבשלת 2 כוסות אורז אדום או אורז פרא ב-3 כוסות מים), אבל הנה שיטה קלה יותר, לבישול באופן דומה לזה שבו מבשלים פסטה: ממלאים סיר במים (אין צורך למדוד את הכמות, אבל חשוב שיהיו בסיר הרבה מים), מביאים אותם לרתיחה וממליחים אותם. מוסיפים את האורז, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה לבינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-7 דקות, או עד שהאורז מתרכך (איך יודעים? פותחים וטועמים אכמה גרגרים, לא יקרה כלום). כשהאורז רך, מסננים אותו במסננת מעודפי המים, בדיוק כפי שמסננים פסטה, ולא שוטפים. מוכן. 

 

 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חמים, בריא, טעים: אורז עם דלעת ועוד דברים טובים
צילום: יוסי סליס
המחברת, איילת הירשמן, היא עורכת מגזין האוכל "שף" מבית "לאשה"
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים