שתף קטע נבחר

מדד ה-iPod: ישראל במקום ה-16 בעולם

השוואה בין מחירי ה-iPod ברחבי העולם מראה כי ישראל היא המדינה ה-16 היקרה ביותר לקנות בה נגן iPod Nano בעולם. שיפור משמעותי לעומת המקום הרביעי בו שובצה ב-2007

אוסטרליה היא המקום הזול ביותר בעולם לקנות בו נגן iPod, כך עולה ממחקר שמפרסמת חברת CommSec (קובץ PDF), המשווה את מחירו של נגן ה-mp3 הפופולרי ברחבי העולם. ישראל ירדה מהמקום הרביעי (המדינה הרביעית היקרה ביותר) ברשימה ב-2007 למקום ה-16 השנה.

 

מדד ה-iPod נולד בעקבות מדד הביג-מק של מקדונלדס, אותו מפרסם עיתון האקונומיסט במשך למעלה מ-20 שנה. מדד הביג-מק משווה את מחירו של ההמבורגר הנפוץ בכל העולם כדי למדוד את כוח הקנייה במדינות השונות. המבחן ההשוואתי של CommSec נערך מדי כמה חודשים מאז 2007 ובודק את מחיר ה-iPod ב-62 מדינות, כולל ישראל, תוך תרגום מחיר הנגן של אפל מהמטבע המקומי לדולרים אמריקנים.

 

הפעם נערכה ההשוואה לפי iPod Nano דור רביעי בנפח 8 גיגהבייט, אותו השיקה אפל בספטמבר האחרון. מחירו הזול ביותר - 131.95 דולר אמריקני - הוא באוסטרליה.  המחיר היקר ביותר בעולם הוא בארגנטינה, שם תצטרכו לשלם 353.20 דולר תמורת ה-iPod. בארה"ב המחיר הוא 149 דולר, מה שממקם אותה במקום ה-56 ברשימה, עדיין אחת המדינות הזולות לקניית הנגן. בישראל מחירו 799 ש"ח, או 211.27 דולר - מקום 16 ברשימה, שיפור משמעותי מאז מוקמה ישראל במקום הרביעי כשפורסם מדד ה-iPod הראשון.

 

יש לציין כי מאז נערכה ההשוואה לראשונה התחלפה הנציגות הרשמית של אפל בישראל, וידע מחשבים הוחלפה ב-iDigital, מה שגרם לתמורות במחיר. לאחרונה, על רקע השקת חנות הקונספט של אפל בתל-אביב, הודיעה iDigital על הורדת מחירים של מוצרי אפל, לרבות iPod.

 

הסיבה לכך שאוסטרליה (שדורגה במקום ה-19 בלבד במדד ה-iPod של 2007) היא המדינה הזולה ביותר לקניית iPod השנה היא הירידה בערכו של הדולר האוסטרלי. "בעוד שהמחיר המקומי של ה-iPod ירד מאז יולי האחרון, כפי שאירע במדינו נוספות, הירידה בדולר האוסטרלי סייעה אף היא", הסביר הכלכלן ג'יימס קרייג מ-CommSec.

 

מדד ה-iPod

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
iPod. עדיף לקנות באוסטרליה
iPod. עדיף לקנות באוסטרליה
מומלצים