"לינוי בר-גפן, את לא. מתפלצת מהחומרים שאת עצמך משדרת?". את השאלה הזאת הפנה גדי סוקניק, פעם כתב ומגיש חדשות והיום מנחה "הפוליגרף" ללינוי בר-גפן, מנחת תוכנית האקטואליה הקלה "מה קורה", בפאנל "בגובה העיניים" שנערך היום (ש') בפסטיבל ראש פינה לטלוויזיה. בשאלתו, סוקניק התייחס לקלילות של התוכנית אותה בר גפן מגישה.
"לפני 'מה קורה' עשיתי סדרה על מצב המים בישראל", היא השיבה, "נדמה לי שאף אחד לא שמע עליה כאן". תוכניתה של בר-גפן הובאה בדיון כמשל מוחשי
| עוד בפסטיבל |
|
| הקרב על הפריים טיים / מירב קריסטל |
|
המאבק בין הדרמות לריאליטי על זמן מסך עמד במרכז דיון שנערך בפסטיבל ראש פינה. היו שיצאו בהאשמות כנגד הזכייניות, אך מתברר שישנם אלו הסבורים שהבעיה היא אצל היוצרים |
| לכתבה המלאה |
|
|
|
לתוכנית שסדר יומה מוכתב על ידי הצופים, בניגוד לתוכניות חדשות מסורתיות שמכתיבות לצופים את סדר יומם, או לפחות מתיימרות לעשות כן.
"השתתפתי בכנס אחר", סיפרה בר-גפן "ואנשים שם התלוננו בפניי למה אין יותר תוכניות תחקירים רציניות בערוץ 2. ואז שאלתי מי צפה בתוכנית שעשיתי על המים. אף אחד לא ראה. היא שודרה מול 'כוכב נולד' והיא נפלה מול 'כוכב נולד'. יש פער גדול בן מה שהציבור רוצה לראות לבין מה שהוא רואה. אני מקבלת פי שלושה רייטינג מערוץ 10. מה היית עושה במקומי? היית עושה את הפוליגרף'". "אני עושה כל מה שמשלמים לי עליו", השיב סוקניק.
_wa.jpg)
בר גפן ב"מה קורה". מה שהציבור רוצה לראות (צילום: ערוץ 2)
השינויים באריזת האקטואליה כבר כאן, ואיש בפאנל לא מתכחש להם. הצופים הצעירים פונים לאינטרנט, ומהדורות החדשות נדרשות לשחרר את העניבות. אבל ריכוך האקטואליה הקשה בבידור, מוביל לא פעם לרדידות. "אני צופה שיותר אקטואליה רכה תהפוך לחומרים חדשותיים. אולי זה צעד טבעי, והאינטרנט יזרז את זה", אמר סוקניק.
אורי לוי מערוץ 1 חושב שהשינוי אצל מתחריו הוא בעיקר חיצוני "ברמת הפתיח, הגשת הכתבה הפכה יותר קלה, יותר נעימה. אני לא חושב שיש שינוי דרסטי ברמת האייטמים. אתה מזהה ליינאפ דומה באופן כמעט מדויק בערוצים 2 ו-10".
"הם מקדמים יותר תוכניות של הערוץ מאיתנו", הוא הוסיף, "אבל הלוואי והיו לי תוכניות שאני יכול לקדם אצלי בתוך הערוץ. זה מקובל בכל העולם, במידה".
מי קבע שאם קם אדם בבוקר והוא לא יודע בדיוק היכן עומד המו"מ עם הפלסטינים, חייו אינם חיים? ביום בו יש לך מהדורה ובה כתבה על מצב החינוך או אייטם שנרקם מאמירה צבעונית של ברלוסקוני על אובאמה - מה תבחר להדגיש במהדורה שלך? אבי וייס, מנכ"ל חברת החדשות של ערוץ 2, לא חושב שצריך לבחור.
"אנחנו לא צוות הווי ובידור. זה לא הג'וב שלנו", הוא הכריז. "כוחה של מהדורה טובה הוא במגוון שלה, מגוון הנושאים בהם היא מטפלת, איך היא עוברת מנושא לנושא. השינוי המרכזי שעבר על מהדורות החדשות הוא אורך המהדורה - מחצי שעה לשעה. זה מאפשר לנו להרחיב את תחום הסיקור במגוון של נושאים. בחודשיים האחרונים שידרנו 72 אייטמים רכים, שניים בממוצע למהדורה. אבל תראו את הכתבות: כתבה על הופעה של הפילהרמונית עם יהודית רביץ, ראיון עם פול מקרטני, ראיון עם דוד גרוסמן. וכן, אנחנו עושים כתבות על נינט".
"זה מביא רייטינג", הוא מודה, "אבל לי יש גישה אחרת שאומרת שהצופים לאורך שנים מאמינים במוצרים שמביאות מהדורות החדשות השונות. הרייטינג לא יורד לעומת שנים עברו. הצופים מבינים שלא יושבים במערכות המהדורות אנשים ציניקנים, שלא עובדים כדי להביא רייטינג, אלא עובדים מבוקר עד לילה להביא חדשות אמיתיות, רציניות. זה לא מגונה".
רם לנדס, שהפך ממייסד חברת החדשות של ערוץ 10 לאיש שעומד מאחורי טלנובלת החדשות "חשופים", חושב שחדשות בטלוויזיה זה רגש. אפשר לסמוך עליו שהוא יודע על מה הוא מדבר. "כשהגעתי לערוץ 10 הוא נראה כמו א.ק.ג של מת", סיפר. "רציתי לבנות חברת חדשות מהיסוד. האמנתי שאפשר להיות יותר ספקן וביקורתי, אבל עם השנים הבנתי שבני אדם הם בני אדם ועורכי חדשות הם בני אדם, והם לא מסוגלים לדעת מה באמת נכון או לא נכון. גם כשמהדורות החדשות סיקרו את משה קצב, הן עשו את זה בכלים בידוריים. כשמישהי אמרה במהדורה 'דיברתי עם א', הוא אנס אותה', גם זה תיאטרון שאנחנו יושבים וצופים בו".