שתף קטע נבחר

עוף שלם צלוי, עם ירקות

להיט על זמני, שמפיץ בבית את הריח הכי כיפי שיכול להיות (וחוץ מהעוף, למטה מחכה גם תוספת נפלאה של גזר פריך וצלוי מאוד)

     

עוף צלוי בתנור, עם גזר פריך

המרכיבים (4 מנות)

3 גזרים, קלופים וחתוכים למקלונים

2 בצלים, קלופים וחתוכים לרבעים

1 עוף טרי שלם, ללא חלקי הפנים (כדאי להשתמש, אם אפשר, בעוף אורגני או עוף שגודל ללא אנטיביוטיקה)

2 לימונים צהובים

מלח גס

פלפל שחור

שמן זית

3-2 כפות דבש

1 צרור טימין

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות).

2. מניחים בתבנית צלייה את כל הירקות. אם יש, מניחים על הירקות רשת צלייה בעלת רגליים, כדי שאפשר יהיה להניח עליה את העוף.

3. מורחים את העוף בשמן זית ובדבש, מכל צדיו, כולל בחלק הפנימי, ומתבלים במלח ובפלפל.  חוצים לימון אחד, סוחטים על העוף את המיץ משני החצאים. תוחבים לתוך העוף את צרור הטימין, ומוסיפים את שני חצאי הלימון הסחוט. מניחים את העוף על רשת הצלייה, אם יש, ואם אין, מניחים אותו ישר על הירקות שבתבנית, כשצד החזה כלפי מטה. פורסים את הלימון השני ומפזרים את הפרוסות על העוף. צולים כך 15 דקות, מנמיכים את החום לבינוני- גבוה (190 מעלות) וצולים כרבע שעה נוספת. הופכים את העוף וצולים כשעה נוספת, עד שהעוף זהוב-שחום. במהלך הצלייה בודקים מדי פעם מה מצב הירקות למטה, ומערבבים אותם קצת, כדי שייצלו באופן שווה - מיצי העוף אמורים לטפטף עליהם, אבל אם הם נראים יבשים מדי אפשר לצקת עליהם עוד מעט שמן זית.

4. כשהעוף מוכן וצלוי, מוציאים את התבנית מהתנור ומשהים רבע שעה בטמפרטורת החדר, לפני שאוכלים.

5 .מגישים עם הירקות.

 
 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טעים מאוד: עוף צלוי כמו שצריך, עם ירקות
צילום: יוסי סליס
המחברת, איילת הירשמן, היא עורכת מגזין האוכל "שף" מבית "לאשה"
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים