אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

צילום: פי סי מגזין

טורים אחרונים
 
Vista: האופנה החדשה? צילום: שי רוזנצווייג
Vista: האופנה החדשה? צילום: שי רוזנצווייג
 
 


אפליקציות מחשבים לנייד שלך
 
גון דבורק  

 

דעה: האם Vista אופנתית?

כל מי שמשתמש במקינטוש יודע שאין באמת עניין של מראה על חשבון יכולת. אפשר ליהנות משניהם. זו בדיוק הגישה שחסרה בצורת החשיבה החלונאית, ובעתיד לא יהיה לנו מנוס משינוי הגישה

פורסם: 17.11.08, 11:51

חרף כל תלונותיי, אני לא מתחרט על המעבר ל-Windows Vista. מהדורה זו של Windows משרה אוירה מודרנית יותר, ואני לא יכול להימנע מהתהייה אם מראה המוצרים
דעה:
משמרות המוות של Vista / ג'ון דבורק, PC Magazine
עד כה, היטיבה מיקרוסופט למכור קוד - יותר מכל אחד אחר, אבל נראה שהחברה מעוניינת למכור דווקא שירותים: תוכנה כשירות ושירותי פרסום. דומה הדבר לחנות להשחזת סכינים, שמחליטה להיכנס גם לעסקי תכשיטים מפלסטיק, פוחלצים מדיפי פורמלין ותיקוני טוסטרים
לכתבה המלאה
אכן קובע את הצלחתם, בייחוד לאור מראה Mac OS ו-iPhone.

 

סגידה ליופי מאפיינת את התרבות המערבית, לפחות מאז הרנסאנס. יש צורך בלתי פוסק לקשט ולצבוע את סביבת העבודה על להופכה לעכשווית ועדכנית. לכן, מערכות הפעלה, טלפונים סלולריים ואתרי אינטרנט צריכים תמיד לעמוד על המשמר. לא מספיק ליישם את הרעיונות הטכנולוגיים או העסקיים המוצלחים ביותר - הם תמיד חייבים גם להיראות עדכניים.

 

יתכן שהדרך היעילה ביותר לעשות דברים היא לגשת לשורת הפקודה, אבל זו כבר ממש סטייה חברתית (למעט בחוגי הקוד הפתוח). העיצוב חשוב לעיתים יותר מכל דבר אחר, וההיסטוריה מלמדת שהכל סובב סביב האופנה.

 

אופנה מבית אפל

חברת אפל חייבה את עולם המחשבים לתת את דעתו לאופנה, אולם ציות לצו האופנה היה מעמודי התווך של האנושות גם לפני 500 שנים בפירנצה, איטליה, ולפני 1,500 שנים

 מקינטוש: גם יפה וגם אופה

באתונה, יוון. לעזאזל, אפשר לחזור אחורה אפילו לימי המצרים הקדמונים ולהאשים גם אותם בסגידה לאופנה.

 

משעשע לנסות להתעלות מעל מגמות האופנה שממלאות כל חלקה טובה בחיינו, מבגדים וטלוויזיה ועד מנת היום של ממשקי המשתמש הגרפיים. לכאורה אפשר לומר שאנחנו לא שמים על אופנות, ולצייר X גדול על כל המירוץ הזה, אולם אם תסתכלו במראה, הרי שתמיד תעדיפו את המוצרים המדליקים והאופנתיים ביותר, בהנחה ששאר הקריטריונים להחלטה נותרו ללא שינוי. כך הייתם תמיד, וכך תהיו תמיד. קחו שני פריטים עם אותן יכולות ותכונות, באותו מחיר ובאותה קלות השגה, במה תבחרו אם אחד נראה מגושם ומטופש, ואחד נראה נוצץ עד מרהיב?

 

כמובן שתמיד יהיו כאלה שעל מנת להיות שונים יבחרו דווקא במוצרים המזעזעים למראה, תוך שהם מצביעים ברגליים נגד המירוץ לאופנה. רבותי, גם זו הצהרה אופנתית אך מהסוג שמוביל לאבסורד. גם אם יש תנועת מחאה צרכנית שרוכשת מוצרים מכוערים, הרי שהרוב הדומם של הצרכנים שולף את הארנק למראה מוצרים אופנתיים ומושכים יותר. 

 

מצחיק לגלות שהמוצר האופנתי והחדשני של היום עשוי להפוך למובן מאליו של מחר, ושהמוצר המגוחך של היום עשי להפוך לדבר הטרנדי ביותר מחר. כיצד פיתחה האנושות תכונה מוזרה זו? זה כנראה אלגוריתם זע"ט (מנגנון לזיהוי עמית/טורף) לצורך הישרדות חברתית. מאחר שדפוסי התנהגות אלה מאפיינים את המין האנושי לפחות כמה אלפי שנים, אני נאלץ להניח שיש תועלת כלשהי במילוי ארון הבגדים בפריטים מבית ארמאני. עולם הביגוד וחבר'ה כמו סטיב ג'ובס פשוט מנצלים את המנגנון הטבוע בנו.

 

מיקרוסופט נגררת למשחק

התנהגות המתחרים מאלצת את מיקרוסופט להשתתף במשחק, ולשפר את המראה והמרגש של ממשקיה, כפי שניתן לראות בעבר ב-Windows 95 וכיום ב-Windows Vista ובממשק המשתמש (הניסיוני יותר) של Xbox 360. אין שום סיבה מחשובית ש-Vista תריץ אייקונים מרהיבים, הצללות ושקיפויות, ותקדיש אנרגיות כה רבות למסקרה ולעיפרון לעיניים. עם זאת, פונקציונאליות טהורה מתאימה רק לשלב היישום הראשוני של החדשנות הטכונלוגית. המטוס הראשון שבנו האחים רייט היה מגוחך בהשוואה למטוסים בני זמננו, אולם ההמצאה היתה מדהימה.

 

לעיצוב מיוחסת חשיבות יתר בפסיכולוגיה האנושית והשפעתה ניכרת בכל מקום. מדוע שמחשבים יהיו שונים? מישהו יכול לומר למה לקח לסטיב ג'ובס נצח להבין בעצמו ולהבהיר

לכולנו שעיצוב מחשבים הוא מרכיב מפתח בחשיבה שיווקית? בכל חברות המחשבים הענקיות יש אנשי שיווק ופרסום שיודעים זאת, לא?

 

האשימו את המהנדסים. בעולם המהנדסים מוצר פשוט בעיצוב מיינסטרימי יהיה אסתטי יותר ממוצר מתוחכם ומורכב. מבחינתו של מהנדס, תיבת סעף מחווטת היטב היא יופי בהתגלמותו.

 

מחשבי Windows תמיד עמדו בניגוד למחשבי מקינטוש מעוצבים ולמוצרים מרשימים אחרים מבית אפל, שכן מחנה חלונות מוטה באופן מסורתי לכיוון חשיבה הנדסית פשוטה. לכן, כשהגיעה Vista, אך טבעי שתהיה מחאה על השקעת המשאבים במראה.

 

הפסיקו להתלונן

כל מי שמשתמש במקינטוש יודע שאין באמת עניין של מראה על חשבון יכולת. אפשר ליהנות משניהם. זו בדיוק הגישה שחסרה בצורת החשיבה החלונאית. לא יהיה לנו מנוס משינוי הגישה. שורת הפקודה מתה, וכך גם הממשקים המיושנים ונטולי החן.

 

הפסיקו להתלונן. עברו לחלונות ויסטה. שקלו לעבור למכונית מדליקה יותר. קנו גם חליפת מעצבים. הגיע הזמן לעבור לדור הבא של התוכנה והחומרה.

 

המאמר פורסם במקור בגליון נובמבר של PC Magazine. לרכישת מינוי

 


תגיות: vista | חלונות | windows

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום

 
 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

מחשב, מחשבים, טכנולוגיה, סלולר, גאדג'ט, אפל, iphone, מיקרוסופט, גוגל, סלולרי, נייד, ניידים, חדש, קנייה, מפרט, משחקים, קונסולה, פלייסטיישן, משחקי,וידאו, קולנוע, ביתי, playstation
אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as20-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©