שתף קטע נבחר

אפל עצרה פיתוח של חלופה עצמאית ל-iTunes

חברת אפל דרשה להסיר מהרשת פרוייקט המאפשר לפתח תוכנות חלופיות לתוכנה שלה לניהול נגן ה-iPod, בטענה שהוא עוקף מנגנוני הגנה באופן אסור. ארגון למען זכויות הגולשים טוען כי מדובר בפרוייקט לגיטימי ובנסיון השתקה

חברת אפל הביאה להסרתה של תוכנה חלופית ל-iTunes – בעזרתה מנהלים את רשימת השירים בנגן ה-iPod – מהאתר המארח אותה, כך מדווח מגזין PC World.

 

תוכנת ה-iTunes ונגן ה-iPod תלויים זה בזה בשל מערכות הגנה שתקינה עליהם אפל. כך, שירים מוגנים שנרכשו בחנות ה-iTunes ניתנים להשמעה רק על המחשב ועל נגן iPod ולא נגנים אחרים. במקביל, על מנת להעביר שירים כלשהם מהמחשב לנגן ה-iPod ניתן להשתמש בתוכנת ה-iTunes בלבד.

 

במדינות באירופה, בהן נורווגיה וצרפת, העבירו ביקורת על המגבלות שאפל מטילה ומנסים לפעול נגדן. כמו כן, ביקרות נוספת נגד אפל מגיעה מצד משתמשי מחשבים שאינם מבוססים על Windows או Mac OS, אלא מערכות הפעלה המבוססות על לינוקס, למשל - ועבורם אפל אינה מספקת פתרון להעברת שירים מהמחשב לנגן.

 

עקיפה אסורה?

בין הפתרונות המוצעים ברשת, התפרסם פרוייקט בשם iPodhash,  בו מתכנתים ומפתחים עוסקים ביצירת תשתית שעל בסיסה ניתן לפתח תוכנות חלופיות ל-iTunes. הפרוייקט התפרסם באתר Bluwiki המצהיר שהוא מאפשר לכל אחד להתבטא ברשת ללא צנזורה.

 

ה-iPodnash הוסר לאחרונה מהאתר. בעליו, סאם אודיו, פירסם את המכתב מנציגיה של אפל, בו דרשו את ההסרה. במכתב טענו כי מדובר בעקיפה אסורה על פי חוק ה-DMCA של מנגון הגנת זכויות היוצרים הדיגטליות של החברה, "Fair Play". אודיו אבל ציין בראיון ל-PC World כי הפרוייקט רק מפצח את בסיס הנתונים של אפל ולא את ההגנה על השירים.

 

פרד וון לומן, מה-EFF - ארגון הפועל למען זכויות גולשים, כותב בבלוג הארגון  כי מדובר היה בסך הכל בדיונים על הנדסה לאחור של קובץ iTunesDB הנמצא במכשיר, ועליו המידע של רשימת קובצי השירים המצויין גם הם על המכשיר. עוד הוא מציין כי אותו קובץ והזכויות עליו שייכים למי שרכש את נגן ה-iPod ולא לאפל. לדבריו, לטענות החוקיות של אפל אין כל בסיס.

 

באפל סירבו להגיב על הדברים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים