שתף קטע נבחר

הצצה: קורס הגנה עצמית לקשישים עיוורים

גם אם את קשישה, חלשה ועיוורת, יש כלים שיכולים לעזור לך לשמור על עצמך. עמותת "אל הלב" דואגת לקורסי הגנה עצמית לקשישים, גם לכבדי הראייה שבינהם. במקביל - ה"אגודה למען העיוור", מקיימת יום התרמה ביום ב' הקרוב. ככה זה נראה

עמותת "אל הלב" - איגוד לאומנויות הלחימה לנשים בישראל,בשיתוף מחלקת הספורט של עיריית תל-אביב-יפו, מפעילה בימים אלו סדנאות הגנה עצמית למאות קשישים ב-14 מוקדים בעיר, מתוך דאגה לתחושת הביטחון של האזרחים הוותיקים. את הסדנאות מנחות מדריכות מטעם העמותה, בכוונה להגביר את תחושת הבטחון האישי בקרב הקשישים והקשישות, כולל כבדי הראייה שבינהם. 

 

 

מטרתן העיקרית של הסדנאות היא להביא לשיקום תחושה של יכולת ואפשרות בחירה, תוך התחשבות ביכולות הפיזיות והקוגניטיביות. "הסדנאות מתבססות על התפיסה שיכולתו של אדם להגן על עצמו נובעת מערנותו לסביבה, מהפגנת נוכחות מלאת ביטחון ומהכרה ביכולותיו", מסבירה עדי וימר מ"אל הלב".

 

ממחקר שערך "המרכז לחקר ולימוד הזקנה" באוניברסיטת חיפה, עולה כי אחד מכל חמישה קשישים בישראל חווה אלימות או הותקף, נתונים שהולכים ומסלימים מדי שנה (ב- 2007 הייתה עלייה של 30% ביחס לשנים קודמות). מתוך ההכרה בנתונים הקשים, "אל הלב" המתמחה בדרך כלל בתחום הבטיחות האישית וההגנה העצמית של נשים ונערות, החליטה להרחיב את פעילויותיה ולהציע מענה בתחום ההגנה העצמית ומניעת האלימות לאוכלוסיות נוספות הזקוקות לכך - קשישים וילדים.  

 

הרעיון המנחה הוא להקנות מיומנויות לבטיחות האישית וההגנה העצמית לקשישים

כצעד מניעתי מול התופעה הקשה והכואבת של אלימות המופנית כלפיהם. העמותה יצרה סדנה ייחודית עבור בני הגיל השלישי, המותאמת במיוחד לצרכיהם הפיסיים, המנטאליים והרגשיים. בין התכנים המועברים בקורס: ערנות לסביבה ופסיכולוגיית תוקף-נתקף - איך לצפות ולזהות מצבי סיכון; חשיבות האסרטיביות והביטחון העצמי - כיצד לשדר עוצמה ולהרתיע באמצעות הצבת גבולות ברורים; עימות מילולי - שימוש נכון בקול- מה ואיך לומר, ומה לא לומר כדי להימנע מהסלמה; עבודה על יעילות החושים ושיפור מיומנויות של זיכרון וזיהוי; נפילה ללא פחד - עבודה על שיווי משקל, שימוש בחפצים נגישים והפיכת מגבלות פיזיות ליתרון.

 

לקידום מעמד העיוורים ושילובם המלא בחברה הישראלית

"אני לא יודעת כמה זה יהיה מעשי בזמן אמת", מספרת פנינה, אחת ממשתפות הקורס שהתקיים ב"מרכז רב שירותים לעיוורים" בדרום תל-אביב, כחלק ממינהל השירותים החברתיים של העירייה, "אבל זה נותן קצת רעיונות", היא מוסיפה בחיוך.

 

פנינה נמנית על כ-27 אלף ילדים, בוגרים וקשישים המחזיקים בתעודת עיוור (כ-18 אלף מתוכם - קשישים). עבור ציבור זה יקיים ה"מרכז לעיוור בישראל" בשבוע הבא יום התרמה ארצי "אור לעיוור" למען העיוורים ולקויי הראייה בישראל. מטרת יום ההתרמה היא גיוס כספים לכ-40 אגודות למען העיוור, הפזורות בערים בארץ, כדי שיוכלו להמשיך ולפעול לטובת ציבור העיוורים ולקויי הראייה.


האגודות למען העיוור מפעילות מועדונים חברתיים שם נחשפים העיוורים ולקויי הראייה לחוגים, קורסים, מסיבות, טיולים ומפגשים חברתיים, ומפעילות מפעלים מוגנים, הדואגים לתעסוקה עבורם. "התרומות מיועדות לשיפור איכות חייהם של העיוורים, לקידום מעמדם ולשילובם המלא בחברה הישראלית". מסבירים אנשי ה"מרכז לעיוור", "בעזרת הכסף שיאסף נוכל לממן פעילות חברתית שיקומית, יעוץ והדרכה אישית ומשפחתית, טיולים, קייטנות לילדים, מענקים לעיוורים הנזקקים לטיפולי שיניים, מלגות לימודים לסטודנטים עיוורים והרחבת העיסוק בספורט ובשעות הפנאי באמצעות חוגים מיוחדים וייחודיים למבוגרים, ביניהם גם קורסי הגנה עצמית".

 

  • יום ההתרמה "אור לעיוור" יתקיים ביום ב' ה-15.12.08 באמצעות תלמידי בתי הספר בכל הארץ. לתרומה של 10 שקלים  שילחו SMS עם המספר 10 למספר 7333 או חייגו חינם 1-800-450-500. לפרטים והתנדבות לחצו כאן .

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים