אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

אור ירוק

החגיגות התעכבו צילום: עלי ואקד
החגיגות התעכבו צילום: עלי ואקד
 
השופט רובינשטיין צילום: ניב קלדרון
השופט רובינשטיין צילום: ניב קלדרון
 
 


 

ברגע האחרון: בג"ץ הכשיר את שחרור האסירים

השופט רובינשטיין הוציא אמש צו זמני נגד שחרורם של 250 אסירים פלסטינים, כמחווה מממשלת ישראל לאבו-מאזן לרגל חג הקורבן. הבוקר - לאחר שהתקבלה תשובת המדינה לעתירה - בוטל הצו, והשחרור ייצא לפועל בצהריים

אביעד גליקמן
פורסם: 15.12.08, 08:09

דרמה משפטית התחוללה מאז אמש, סביב שחרורם של 250 אסירים פלסטינים. רק הבוקר (יום ב') נתן בג"ץ "אור ירוק" למהלך, שאושר בממשלה לבקשתו של אולמרט, כמחווה לנשיא הפלסטיני לרגל חג הקורבן. משירות בתי הסוהר נמסר שהאסירים ישוחררו היום ב-12:00 בצהריים.

 

זה החל בעתירה של משל"ט - המכון המשפטי לחקר טרור וסיוע לנפגעיו - והמועצה האזורית גוש עציון. העותרים תקפו את מדיניות המחוות שנוקטת הממשלה ואת תהליך קבלת ההחלטות בנושא. כן נטען כי נפלו פגמים בהליך שחרורם מהכלא של כמה מהאסירים. 

 

הדילמה המשפטית הונחה לפתחו של השופט אליקים רובינשטיין. בשלב ראשון הוא הורה למדינה להשיב בתוך 21 יום לטענות העותרים, אולם נמנע מלהוציא צו נגד שחרור האסירים - ואף תקף את העיתוי המאוחר שבו הוגשה העתירה.

אבו מאזן:
"רק את כל האסירים" / רועי נחמיאס
בנאום שנשא במכה הזכיר הנשיא הפלסטיני כי בבתי הכלא בישראל נמצאים 11 אלף אסירים - ובלי שחרורם לא יהיה פתרון לסכסוך. בנוסף, המשיך לתקוף את החמאס
לכתבה המלאה

 אלא שאז ערערו העותרים על החלטתו, וטענו כי לא הם שאחראים לעיכוב - שכן מיד לאחר קבלת שמותיהם של המועמדים לשחרור ממשרד המשפטים, הגישו את העתירה.

 

בנוסף הזכירו העותרים, באמצעות עו"ד זאב דסברג, כי אבו-מאזן הוא שדחה את שחרורם של האסירים בשבוע - "ולכן רק הגיוני הוא שאלו שמייצגים את האינטרס של אזרחי ישראל ישמיעו את טענותיהם בבית-המשפט, גם אם הדבר יעכב את שחרור המחבלים".

 

השופט רובינשטיין השתכנע. כפי שפורסם לראשונה ב-ynet, הוא הורה למדינה להשיב לעתירה עד רבע לשמונה הבוקר - יום השחרור עצמו - ובינתיים הוציא צו ביניים: "לא תיעשה ההעברה עצמה בטרם החלטה", פסק.

 

המדינה: אסור להתרחק מחג הקורבן

בתגובתה כתבה המדינה כי דין העתירה להידחות, הן בשל השיהוי הרב בהגשתה, הן מכיוון שעתירה דומה נגד ההחלטה נדחתה, וכן משום שבית המשפט לא נוהג להתערב בהחלטות מדיניות של הממשלה. 

 

לדברי הפרקליטות העתירה הוגשה יום אחד לפני השחרור, "ללא כל הסבר לאיחור", כאשר ההכנות לצעד כבר בשלבים מתקדמים ביותר, הן מבחינה משפטית והן מבחינת ריכוז האסירים.

 

לדברי הפרקליטות, בבקשה החוזרת לצו הביניים עלו טענות חדשות שכבר נמסרו להן תשובות - וכן שהטענות נגד הקריטריונים לשחרור מוכרות וידועות, ואין בהן דבר שלא נענה בעבר על-ידי בית המשפט.

 

בפרקליטות אף ציינו כי אם לא יתבצע שחרור האסירים, עלולה החלטה זו לפגוע באבו מאזן וביחסים מול הפלסטינים שכלפיהם התחייבה המדינה. "מטרת השחרור מהווה מחווה לחג הקורבן וכל דחייה או ריחוק מתאריך זה תפגע במטרה העיקרית", נטען.

 


בהכנת הידיעה השתתף רענן בן-צור

 

תגיות: בג"ץ | פלסטינים | אסירים פלסטינים | אליקים | אסירים

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 

 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as34-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©