אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

30 ומשהו

ארדן. בראש הקמפיין צילום: דויד כץ
ארדן. בראש הקמפיין צילום: דויד כץ
 
חוטובלי. הצעירים לא הצביעו צילום: עופר עמרם
חוטובלי. הצעירים לא הצביעו צילום: עופר עמרם
 
 


 

צעירי הליכוד מבטיחים: שנה חינם באוניברסיטה

במקביל לקמפיין הבחירות של הליכוד, פונה התנועה בקמפיין נוסף לצעירים. ח"כ ארדן: "אנו מכירים את כל הבעיות של הדור הצעיר. מדובר במהפכה שהליכוד עומד להוביל". בין ההצעות: שנת לימודים חינם בנוסף למענק ליוצאי צבא

אמנון מרנדה
פורסם: 15.12.08, 13:10

11 מועמדים עד גיל 40, המשובצים עד המקום ה-35 ברשימת הליכוד לכנסת ה-18, השיקו היום (ב') קמפיין חדש, אשר יתנהל בנפרד מהקמפיין הראשי בליכוד. במסיבת עיתונאים מיוחדת בתל-אביב, השתתפו ח"כ גלעד ארדן, והמועמדים שגיב אסולין, דני דנון, יריב לוין, ציפי חוטבילי, גילה גמליאל אופיר אקוניס, כרמל שאמה וגיא יפרח. בקבוצה ייקחו חלק גם ח"כ זאב אלקין והמועמדת קרן ברק. את פעילות הקבוצה ירכז גדי יברקן.

 

ארדן, שיעמוד בראש הקמפיין, אמר: "יש כאן משהו היסטורי. לראשונה אי פעם במדינת ישראל כשליש מחברי הכנסת של הליכוד צפויים להיות צעירים. חלקם עדיין סטודנטים, עדיין משרתים במילואים, השתחררו מצה"ל לא לפני הרבה שנים, מגדלים ילדים קטנים. הם מכירים מקרוב את כל הבעיות של הדור הצעיר בישראל. מדובר כאן במהפכה צעירה שהליכוד עומד להוביל".


חבורת צעירי הליכוד (באדיבות אתר צעירי הליכוד)

 

הוא ציין כי הליכוד יציג תוכנית עבודה לשנה הראשונה שלאחר הבחירות. "ההתחייבות הראשונה שניישם - בשלב הראשון - היא שנת לימודים אקדמית ראשונה חינם לכל מי ששירת בצבא או בשירות לאומי", ציין ארדן, שהוסיף כי מדובר בהתחייבות שלא קשורה למענק לחיילים משוחררים. בנוסף מתכוונים בקבוצת הצעירים לעודד סלילת שבילי אופניים, לפעול להענקת בנייה ירוקה ועוד.

 

"הרבה צעירים לא הצביעו ב-2006"

אסולין, שנבחר למקום ה-33 ברשימה, אמר: "צריך לדבר דוגרי, לדבר פתוח: הפוליטיקאים בעמל רב קנו לעצמם שם לא-מי-יודע-מה, וזה בלשון המעטה. אני מדבר כצעיר ישראלי ממוצע. כאן נמצאים חברה צעירים שיודעים בדיוק מה הבעיות של הצעירים במדינה ורוצים לפתור אותן".

 

ציפי חוטובלי, שזכתה לאמון המתפקדים ונבחרים למקום ה-18 ברשימה, אמרה: "מערכת הבחירות של 2006 היתה תוכנית ההתנקות של צעירי ישראל מהפוליטיקה. מחצית מהצעירים בישראל לא הצביעו אז. אנחנו בוחרים להתחיל את התיקון מהקמפיין הזה. אנחנו קוראים למעורבות". היא ציינה כי יש להילחם בתופעת בריחת המוחות".

 

גילה גמליאל, המדורגת מקום אחד מתחת לחוטובלי ברשימה, אמרה: "המהות של הקמפיין שלנו היא לדאוג שמי שתורם למדינה יקבל מהמדינה". גמליאל הוסיפה כי בכוונת הקבוצה למצוא פתרונות למצוקת הדיור לצעירים, בין היתר בכל הנוגע לדירות להשכרה וכן להורדת הריביות על המשכנתאות.

 

יריב לוין - נציג מחוז השפלה שנבחר למקום ה-21, הוסיף: "התוכנית הזו היא סלקטיבית. היא לא מכוונת לכל צעיר. היא באה באופן מפורש לתגמל את אלה שנותנים. בלי להתחבא ובלי לחפש צידוקים. היא אומרת: יוצאי צבא, יוצאי השירות הלאומי - מי שנותן - יקבל".

 

המועמדים נשאלו האם יצביעו נגד תקציב המדינה בכנסת אם הבטחותיהם לא יכללו בו.
ארדן, הממוקם במקום השלישי ברשימה, אמר: "זאת קבוצת הלחץ של צעירי ישראל. אנחנו נתמוך רק בתקציב שיכלול את הדבר הזה. אבל ממילא זה על דעתו של נתניהו, לאחר שהוא שקל את כל השיקולים התקציביים. זאת אמירה ברורה והתחייבות שתיבחן כבר בתחילת הקדנציה".

 

ארדן נשאל האם הליכוד לא יעורר את חמתם את המפלגות הדתיות, על כוונתו להפעיל מערך תחבורה ציבורית למקומות בילוי בשבת והשיב: "אני כבן למשפחה דתית - חשוב לי מאוד שיישמר הצביון היהודי במדינת ישראל. אבל כשצעירים נהרגים בגלל נהיגה בשיכרות - אז יש לאפשר להם הסעות נוחות ובטוחות. זה בבחינת פיקוח נפש".

 


תגיות: ליכוד | צעירים | הליכוד | חינם

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 

 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as34-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©