שתף קטע נבחר

לישון בבית של ורסאצ'ה

האחוזה שבה חי ומת מעצב האופנה האיטלקי המפורסם ג'יאני ורסאצ'ה נפתחה לקהל הרחב - מעכשיו אפשר לסייר בבית המפואר ואפילו לישון בו. אם יש לכם את התקציב, כמובן

במשך שנים רק מעטים יכלו לעבור את הגדר ולהיכנס לביקור באחוזתו המפוארת של ג'יאני ורסאצ'ה שבסאות'ביץ', מיאמי.

 

בהתחלה היו אלה חבריו המפורסמים של מעצב האופנה האיטלקי, לאחר מכן חבריו העשירים של מי שרכש את המקום לאחר מותו של המעצב, ובשנים האחרונות - המעטים שיכלו להרשות לעצמם להיכלל במועדון החברים האקסקלוסיבי שנפתח במתחם. עכשיו קאזה קזוארינה נפתחת לקהל הרחב, ובגדול. תמורת 65 דולר תוכלו גם אתם לערוך סיור בבית הייחודי.


תיירים שמסתפקים בביקור מחוץ לבית (צילומים: AP) 

 

"זה היה 'אפקט הדומינו'", אומרת אליסה ברינקוורת', דוברת קאזה קזוארינה, "ככל שהכנסנו יותר אנשים - ככה יותר רצו לבוא".

 

האפשרות לערוך סיור בווילה, ליהנות מארוחה ואפילו לבלות לילה באחת מעשר הסוויטות לא זולה כלל וכלל, אבל היא מציעה הצצה למקום מיוחד במינו שהיה חבוי מעין הציבור במשך זמן רב.

 

כמובן שיש את התיירים שמסתפקים בתמונה ליד שערי הברזל, אבל רק אחרי שנכנסים אפשר להתרשם באמת מיופיו והדרו של המבנה.

 

עוברים דרך קשת האבן ונכנסים אל החצר הפנימית של הקאזה - ואז מבינים על מה הבלגאן. זרזיף המים במזרקה, תנועת העננים למעלה, דגדוג הבריזה מהאוקיינוס האטלנטי - היופי הפשוט של כל אחד מהגורמים האלה מועצם על ידי הבית השופע פרטים. כל סנטימטר, כל פרט, מלאים במחשבה ובהיסטוריה. ולמרות זאת "מרגישים בבית".


הבריכה נבנתה באיטליה וכוללת יותר ממיליון אריחי פסיפס

  

קאזה קזוארינה נבנתה ב-1930 על ידי יורש "סטנדרט אויל" בהשראת אלקזאר דה קולון, הבית שנבנה על ידי משפחתו של כריסטופר קולומבוס ברפובליקה הדומיניקנית ב-1510. יש בה שלוש קומות והיא מוקפת חומה. במהלך השנים היא הוזנחה והפכה למלון זול. ורסאצ'ה קנה את המקום ב-1992 וגם את המלון שהיה לידו. השיפוצים המאסיביים שערך במקום הפכו את הקאזה לפנינה שהיא היום.

 

אחת מיצירות המופת הבולטות בבית היא הבריכה, שתוכננה בהשראת צעיף שעיצב ורסאצ'ה. יותר ממיליון אריחי פסיפס וחתיכות זהב 24 קראט משולבות בה, והיא למעשה נבנתה במלואה באיטליה, פורקה לחלקים, נשלחה לארצות הברית והורכבה מחדש.

 

המגע של ורסאצ'ה ניכר בכל מקום בבית, לרוב בדמות הלוגו של ראש המדוזה - שמופיע על שערים וגדרות, מוטבע באריחי אבן ואפילו במקלחות.

 

מרחיקים את הטרגדיה

יש מקום אחד שמעניין מאוד את התיירים - המקום בו נרצח ורסאצ'ה באותו יום שלישי ביולי 1997. הוא נורה על ידי רוצח סדרתי שמאוחר יותר התאבד. אבל על הנושא הזה חברי הצוות מעדיפים שלא לדבר. "אנחנו לא אוהבים לדבר על זה, אבל זה קרה במדרגות הכניסה", אומרת ברינקוורת'. "אנחנו מנסים להחיות את המורשת שלו יותר מאשר את המוות שלו. כשאנשים נכנסים לבית הם רואים את היופי שהוא הותיר מאחוריו. זה מצליח להרחיק את הטרגדיה שאירעה מחוץ לשערי הבית".


השקעה בכל פרט ופרט. המזרקה שבחצר הפנימית 

 

הבית כבר לא שייך למשפחת ורסאצ'ה. הוא נמכר בשנת 2000 לאיל ההון פיטר לופטין, שהצליח לפתוח את המקום יותר ויותר לקהל הרחב, תוך שהוא שומר על המגע המקורי של ורסאצ'ה. 

 

הבית מלאה בטפטים, פסלים וציורים. ריחם של פרחים טריים וצלילי מוזיקה קלאסית ממלאים את האוויר. הסיור בן השעה כולל את החצר המרכזית, חדר הסעודה, הטרקלינים, הבריכה והצצה לבית השימוש שבנוי כולו משיש ולו אסלה מזהב - הידוע כאחד משלושת בתי השימוש היחידים בעולם מסוגו.

 

10,000 דולר ללילה

חלקו העליון של הבית סגור בפני תיירים. אם רוצים להיכנס - צריך להיות או חברים במועדון הסגור או אורחי המלון. יש כאן את חדר האמבטיה - היחיד בבית שכולו מקלחות - שנבנה במיוחד בשביל מדונה. יש את מצפה הכוכבים בקומה העליונה, שם מספרים כי קייטי הולמס וטום קרוז סעדו לפני אירוסיהם. ויש את ארון הבגדים אדיר הממדים של ורסאצ'ה, שפריס הילטון השתמשה בו לאחרונה.

 

ולמה להפסיק עם שמות הסלבז? סוויטת וודג'ווד היא האהובה ביותר על שר, סוויטת סאפארי היא החביבה על אלטון ג'ון. תמונתם של ביל והילארי קלינטון תלויה בחדר הסיגרים. למעשה, לא צריך להיות סלבז כדי להרגיש כמו אחד - רק יוצאים לאחת המרפסות המשקיפות על רחוב אושן דרייב ועשרות תיירים מצלמים אתכם בהתלהבות.


1,200 דולר ללילה לסוויטה הזולה ביותר

 

כל סוויטה מעוצבת באופן שונה, אבל כולן כנראה משותפות במאפיין אחד: אתם לא יכולים להרשות לעצמכם לישון בהן. שלוש מבין עשר הסוויטות עולות כ-1,200 דולר ללילה בעונת השיא, לא כולל 13 אחוז מס ו-22 אחוז דמי שירות. שאר הסוויטות מטפסות במחיר - עד לסוויטת הבעלים, שמושכרת תמורת 10,000 דולר ללילה בודד. תשמחו לדעת אולי שהמחירים יורדים בעונת הקיץ, כשהחום הכבד מבריח תיירים רבים.

  

אלה שמסתפקים בסיור המאורגן מטעמי תקציב, יכולים אולי להתפנק ולהישאר אחריו לארוחת בוקר או צהריים. אבל גם זה לא זול. מצד שני, אף אחד לא מצפה שהאחוזה של ורסאצ'ה תהיה זולה. בטח שמצפים ממנה להיות מיוחדת. ואת זה היא בהחלט עושה.

  

  • מחיר כרטיס לסיור: 65 דולר לאדם. בעונת התיירות סיורים מתקיימים מדי יומיים, כמה פעמים בכל יום. פרטים והרשמה באתר או בטלפון 305-672-6604.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בחצר הפנימית
צילום: AP
מרגישים בבית
צילום: AP
מומלצים