שתף קטע נבחר

עלו ברשת: כל אחד זוכה

כל ההגרלות והפרסים ברשת, המלחמה בטוויטר, ספרים משומשים, משפטים של אמהות, ציורים עם כתמי קפה והבלוגים הכי מעניינים - האתרים החדשים, מהשבוע, עם רוני שני

פייבוריט: ספרים משומשים ברשת

האתר העברי Find a Book מספק שירות ייחודי, שקשה להאמין שאין שום יזם/מו"ל שהקדים להציעו לקהל הישראלי: מכירה וקניה של ספרים משומשים. על פי ההכרזה בעמוד הבית, נכון להיום כולל ההיצע באתר 65,055 כותרים למכירה ו-2,569 כותרים מבוקשים (וזה עוד לפני שנכנסתם לפורומים למכירה והחלפה). עם זאת, עיון מעמיק

מעט יותר - כמו גם בדיקה ידנית אקראית לגמרי - מגלים כי ספרים רבים הרשומים במאגר כבר נמכרו למשכימי קום.

 

את הספרים ניתן לאתר באמצעות הקלדת שם הספר, המחבר או מילת מפתח או בעזרת שיטוט בין קטגוריות, כאשר מכל עמוד כותר ניתן לצפות בהצעות נוספות מאותו מחבר/מוכר/הוצאה או להשוות מחירים בזאפ ולבצע פעולות נוספות. אל תחמיצו את הביקור בפורומי הביקורת, הספרים הנדירים והמד"ב.

 

מלחמה...

כמו בכל האירועים החדשותיים של השנים האחרונות, גם מבצע "עופרת יצוקה" קיבל ביטוי באינטרנט, במיוחד בחלק הפחות מיינסטרימי שלה. שירות המיקרו-בלוגים "טוויטר", שמאפשר לפרסם שורות קצרות של טקסט או קישורים, הוא אחד מאלה שמהווים מקור לא אכזב לעדכונים מהשטח (אם כי לא תמיד אותנטיים).

 

הקלידו את המילים Gaza, Qasam או כל מילת מפתח רלוונטית באתר search.twitter.com ותוכלו לראות מה אומרים אזרחי הרשת על המלחמה, היכן נפלו טילים ומה המצב בעזה ובישובים המקיפים אותה. אם אתם טיפוסיים חברתיים יותר, תוכלו להצטרף לקבוצות בעד ונגד בפייסבוק, ביניהן "חיילי מבצע "עופרת יצוקה" - אנחנו איתכם!", "ישראלים אומרים לא לתקיפות על עזה!" או "לא לעוד מלחמה! No more war!".

 

ומי שלא מתעניין בהגיגים, אלא בהתמודדות מעשית יותר עם המלחמה, יוכל להיעזר באתר הממשלתי "עוז", שמרכז מידע מגופים כמו משרדי ממשלה, פיקוד העורף והרשויות המקומיות. באתר תוכלו למצוא חדשות ועדכונים, מדריכים להתמודדות בשעת חירום, הטבות לבעלי עסקים ושאר תושבי הדרום וכן פורום לשאלות והתייעצות. הנחיות ומידע על דרכי התגוננות ניתן למצוא גם באתר פיקוד העורף. דובר צה"ל עושה שימוש באתר שיתוף הווידאו Youtube כדי להעביר את מסריו ישירות לגולשים, ללא תיווך התקשורת, ופתח ערוץ ייעודי אליו הועלו תריסר סרטונים. גם קונסול ישראל בניו יורק לא טומן ידו בצלחת, וקיים בשבוע שעבר מסיבת עיתונאים וירטואלית בטוויטר.

 

השימושיה

ריכוז אתרים שימושיים, שיקלו על חייכם המקוונים

 

שאל אותי כיצד - "איך עושים?" היא אחת השאלות הפופולריות ביותר בקרב בני כל גיל. לא רק ילדים סקרנים, גם מבוגרים בעלי מודעות ישמחו לדעת כיצד נוצר נייר כסף, איך טווים מגבת מטבח, מהי ההיסטוריה של מהדק הנייר, אילו חומרים מרכיבים חליפת צלילה ומהן הדרכים להכין המבורגר צמחוני. את כל אלה ורבים אחרים תמצאו כאן.

 

מק בחינם - אם התמזל מזלכם ואתם בעליו של מחשב מקינטוש מתוצרת אפל, תשמחו לשמוע על MacLibre. חבילת תוכנות הקוד הפתוח החינמיות הזו כוללת ארסנל נאה של יישומים מוכרים יותר או פחות, ביניהם: מעבד התמלילים Abiword, חבילת התוכנות המשרדיות Neooffice, תוכנת עריכת הסאונד Audacity, תוכנת עריכת התמונות Gimp, דפדפן פיירפוקס ותוכנת הדואר Thunderbird, נגן המדיה VLC, אנטי וירוס ClamXav ועוד. הורידו ותהנו.

 

בא בקלות - הגרלות הוא אתר מינימליסטי להחריד, שמרכז במקום אחד את כל הפרסים, ההגרלות, המתנות וההנחות שאפשר למצוא באינטרנט: החל מכרטיסים לסרט ומשחקי מחשב, עבור בכרטיסי טיסה וחופשות בחו"ל וכלה בפרסים כספיים תמורת מילוי סקרים ושאלונים.

 

מי אני ומה מיילי? - אתר הטיפים הישראלי סטיפס השיק לאחרונה שירות חדש: מייל אנונימי. באמצעות טופס פשוט תוכלו לשלוח מכתב אהבה, הלשנה או כל מסר דיגיטלי אחר לכל מי שתרצו, וזאת, מבלי להיחשף. נכון שהיום קל מתמיד להיעזר בשירותים כמו Gmail, יאהו או הוטמייל, אבל השירות של סטיפס גם שומר עליכם חסויים וגם חוסך לכם את הטירחה שבפתיחת חשבון או הרשמה מוקדמת; כל מה שצריך זו כתובת המייל של הנמען וזהו זה.

כתובת:

 

הבלוגיה

בלוגים כבר מזמן אינם רק יומנים פרטיים שמתעדים את חייו של גולש זה או אחר. נכון שיש גם כאלה, אבל יש רבים שמשמשים מקורות מידע מעניינים ויחודיים, מספקים חווית קריאה יוצאת דופן או סתם עוזרים להעביר את הזמן בכיף. הנה כמה בלוגים מומלצים:

 

גרבילים של תשוקה - הבלוג בעל השם המוזר ("כי השם הקודם לא הביא כניסות בכלל", נכתב בשורת התיאור) הוא אחד השנונים ברשת הישראלית. איש המסתורין שמאחוריו מעדכן אותו בתדירות סבירה בהחלט ומביט בעין ביקורתית בלתי-בונה-בעליל, אבל מצחיקה נורא, בכל הסובב אותו: תערוכת אמנות נחשבת, שלטי פרסומת, אתרים ישראליים, תרבות מקומית ואפילו אייפון.

 

קפיטן פראקסה - הבלוג של רשת בתי הקולנוע "לב" ממחיש את ההקדמה שלנו. זה אינו בלוג אישי ותכליתו העיקרית היא להעניק לעסק שמאחוריו תדמית מעודכנת. איש המסתורין (כן, עוד אחד), שאחראי לעדכונו מקפיד למנן בחוכמה את השיווק והעניין: מדי פעם יש בו פוסטים העוסקים ישירות בבתי הקולנוע של החברה, אבל רוב הזמן הוא עוסק בביקורות קולנוע, עדכונים מהתעשיה בארץ ובחו"ל וגם אקטואליה. 

 

לא בוכים על קפה שנשפך - הבלוג של כריסטוף ניימן שונה משכניו בכמה מובנים. ראשית, הוא מתארח באכסניה המכובדת של אתר "הניו יורק טיימס". שנית, הוא כולל אך ורק איורים. שלישית, האיורים הללו נעשו כולם באמצעות כתמי קפה על מפית. זה הרבה פחות מוזר והרבה יותר יפה ממה שאתם חושבים.

 

בפינה

מקבץ סרטונים ופרסומות מכל פינות הרשת

 

אימה'לה - אמן הפלסטלינה והווידאו היפני טאקנה לוקח חומר בעל אפיוניים ילדותיים, כמו פלסטלינה, ועושה איתו את הדברים הכי לא חינוכיים שאפשר. בערוץ ה-Youtube שלו אפשר למצוא גירסאות אנימציה מסמרות עכבר לסרטי אימה ידועים. מזל שחלקי הגופות קלים למיחזור.

 

אמאל'ה - אנשי כנסיית Northland בחרו בקדימון מוזיקלי מקורי לצורך דיון על אמהות, וחיברו את משפטי המפתח שאמהות בכל העולם אומרות לילדיהן בכל הזמנים לצלילי האוברטורה "וויליאם טל". התוצאה מוכיחה שיידישע מאמע יש בכל הדתות.

 

הכי גרוע שיש - ב-Youtube יש אינספור סרטונים וקליפים שאפשר לייחס להם את התואר הלא מכובד של "הווידאו הגרוע ביותר בהיסטוריה", אבל זה שלפניכם בהחלט מתמודד בשלישיה הראשונה, עם המילים, הלחן, המראה והכוריאוגרפיה. שנות ה-80 מזמן לא נראו כה מגוחכות.

 

סקוטי, הצילו! - ואם מוזיקה אמורה לרגש אותנו ולעיתים אפילו להעלות חיוך על פנינו, הרי שסצינות אקשן בסרטים או סדרות טלוויזיה אמורות לגרום לנו לתגובות אחרות. אנשי סדרת הקאלט "מסע בין כוכבים" בגירסתה המקורית חשבו אחרת והחליטו לגרום לצופים כמה דקות של צחוק בריא עם סצינת מכות מגוחכת להפליא.

 

איי, פוד - נגן המוזיקה של אפל הוא גאדג'ט שהפך כבר מזמן לפריט חובה בתיק של כל צרכן מעודכן. אבל לאלו שטרם עמדו על דעתם (או קיבלו, לראשונה בחייהם, דמי כיס), הנה 25 מודעות קידום מכירות/תגובה לחפיץ הלבן, שעדיין מחולל היסטריה, גם שמונה שנים אחרי השקתו.

 

חנוכיה נוזלית - אנשי צוות E.N.S (האחים עידו ואהוד לבית קינן ומאור סיטבון) החליטו להראות לעם היושב בציון שלא חייבים אש ותימרות עשן כדי לשמר את מסורת חג החנוכה. נסו בבית, אך הקפידו לתפוס מרחק מיד עם נפילת רכיב ההפעלה אל תוך הנוזל...

 

חלק מהאתרים עשוי להיות לא זמין בשל עומס גולשים.

 

נתקלתם באתר מעניין? ראיתם סרטון מדליק? נשמח לשמוע עליהם גם! הכתובת למשלוח: ronny.yed@gmail.com

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים