שתף קטע נבחר

האוצר של "על השולחן": 4 מתכונים מהספר

מגזין הקולינריה "על השולחן" הוציא לאור ספר הכולל בתוכו את 100 המתכונים הטובים ביותר, שפורסמו ב-12 הגיליונות שיצאו לאור במהלך השנה. הספר כולל מתכונים לבישול במטבח הביתי, של שפים מובילים ושל הכותבים הקבועים. קבלו הצצה עם ארבעה מתכונים שבחרנו עבורכם מתוך הספר

חזה עוף שזוף עם ירקות

מתכון של רות אוליבר

 

מנה עשירה בירקות, שאפשר לתקתק תוך דקות. הולך מצוין עם אורז, נודלס או בתוך בגט.

 

המרכיבים (ל-4 מנות):

4 שניצלים (חזה עוף פרוס)

3 כפות שמן קנולה

1 כף שמן שומשום

1/2 כפית אבקת קארי

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית פפריקה

3 שיני שום קצוצות

1 בצל סגול חתוך לרצועות

1 פלפל אדום חתוך למקלונים

2 גזרים חתוכים למקלונים

1 סלק חתוך למקלונים

5 פטריות שמפיניון חתוכות לרצועות

מיץ מ-1/2 לימון

מלח ופלפל שחור גרוס טרי

1/2 צרור כוסברה


(צילום: דניאל לילה)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים שני סוגי שמן עם תבלינים. מוסיפים שום, מניחים את חזות העוף במחבת ומטגנים כ-2 דקות מכל צד. מוציאים לצלחת.
  2. מוסיפים את הירקות למחבת, ומקפיצים כ-4-3 דקות. מחזירים את העוף ומוסיפים מיץ לימון, מלח ופלפל. מקפיצים עוד 2 דקות, מפזרים כוסברה, מערבבים ומגישים.

 

אורז אדום עם שרי תמר, עגבניות מיובשות, זיתי טאסוס וטרגון

מתכון של אוריה גבע

 

מכינים את האורז האדום, ולפני ההגשה מקפיצים.

 

המרכיבים (ל-4 מנות):

לאורז:

1 כף שמן זית

1 כוס אורז אדום

3 כוסות מים רותחים

מלח

לרוטב:

2 כפות שמן זית

צ’ילי יבש גרוס (לא חובה)

10 עגבניות שרי תמר (או שרי רגילות) חתוכות לרבעים לאורכן

50 גרם עגבניות מיובשות חתוכות לרצועות

50 גרם זיתי טאסוס (זן שחור ומצומק) מגולענים וחתוכים גס

2 שיני שום קצוצות

עלים מצרור קטן של טרגון

מלח ופלפל שחור גרוס טרי


(צילום: דניה ויינר)

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את האורז: מחממים שמן זית בסיר רחב, ומטגנים אורז כחצי דקה תוך כדי ערבוב. מוסיפים מים רותחים וממליחים. מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ-40 דקות. טועמים ומוודאים שמרקמו של האורז נגיס ונעים. מסננים.
  2. מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית בסיר רחב על להבה בינונית. מוסיפים צ’ילי יבש ומערבבים 2 שניות. מוסיפים עגבניות, עגבניות מיובשות, זיתים ושום ומטגנים 5-4 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים טרגון, מלח ופלפל שחור, מנמיכים להבה ומבשלים 3-2 דקות נוספות.
  3. מרכיבים את המנה: מערבבים את האורז לתוך הרוטב, מתקנים תיבול ומגישים.

 

גיוון: אם אתם לא אוהבים את טעם האניס של הטרגון, אפשר להשתמש בבזיליקום או בפטרוזיליה.

 

מיני קיש קישואים וגבינה

מתכון של רות אוליבר

 

רות: “אצלנו במשפחה תמיד הכינו לביבות קישואים וגבינה לכבוד שבועות. הקישואים נמצאים בשיאם בעונה הזו של השנה, והגבינה עם הנענע משתדכת אליהם היטב. הפעם החלטתי להכין מאותה התערובת מיני קישים, אבל אם מתחשק לכם להיצמד למסורת — הציצו בגיוון"

 

המרכיבים (ל-45 מיני קישים בתבנית סיליקון):

6 קישואים על קליפתם

3 כפות נענע קצוצה

3 ביצים

150 גרם גבינה בולגרית מפוררת

50 גרם גבינת פרמזן מגוררת

מלח ופלפל שחור גרוס


(צילום: דניאל לילה)

 

אופן ההכנה:
  1. מגררים קישואים על פומפייה או במעבד מזון. ממליחים מעט, מעמידים במסננת ואחרי 10 דקות סוחטים היטב מנוזלים עודפים. מעבירים לקערה.
  2. מוסיפים נענע, ביצים וגבינות, מתבלים בפלפל שחור ומעט מלח ומערבבים.
  3. יוצקים את התערובת לשקעים בתבנית הסיליקון ואופים 20-15 דקות, או עד שהקישים יציבים וזהובים.

 

גיוון: מכינים לביבות — מוסיפים 3-2 כפות פירורי לחם או קמח מצה לתערובת הקישואים, יוצרים לביבות ומטגנים במחבת טפלון עם שמן זית.

  

דסקיות בצק עלים בסוכר, קינמון ושומשום

מתכון של שי לי ליפא אנג’ל

 

הרידוד הכפול של הבצק לעלה דקיק אינו מאפשר לו לתפוח כפי שהיה רוצה. על אף עוגמת הנפש מצידו, מתקבלות דסקיות מתוקות וקריספיות עם טעם של עוד.

 

המרכיבים (ל-50 דסקיות):

500 גרם בצק עלים

מעט קמח

1/2 כוס אבקת סוכר

1 כפית גדושה קינמון

2 כפות שומשום


(צילום: דניה ויינר)

 

אופן ההכנה:

1 . מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק.

2 . מערבבים אבקת סוכר עם קינמון ומפזרים שכבה דקה על הבצק (את היתר שומרים להמשך)

3. מגלגלים לגליל הדוק, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר כשעה לפחות.

4. מחממים תנור ל-200 מעלות.

5. פורסים את הבצק לפרוסות בעובי 1 ס”מ.

6. מפזרים שומשום ואת יתרת תערובת אבקת הסוכר על משטח העבודה ומרדדים עליהם את פרוסות הבצק לעיגולים דקיקים

7. הופכים לצד השני, כדי שיכוסה גם הוא בתערובת ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

8. אופים כ-20 דקות, עד שעיגולי הבצק פריכים וזהובים

9. מצננים היטב ושומרים בכלי אטום.

 

"האוצר של על השולחן 2009". מחיר : 79 שקלים. להשיג בחנויות הספרים או דרך אתר על השולחן

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים