שתף קטע נבחר

עמותת עלם מכרה את מסעדת "לילית" בת"א

את המסעדה הוותיקה, שמעסיקה בני נוער בסיכון, רכשה קבוצת אנשי עסקים. עלם תמשיך לנהל בה את המיזם החברתי

קבוצת אנשי עסקים קנו את המסעדה התל-אביבית הוותיקה "לילית" מעמותת עלם, המעסיקה במסעדה בני נוער בסיכון. עלם תמשיך לנהל את המיזם החברתי, ואילו את הפעילות העסקית ינהלו הרוכשים.

 

בראש קבוצת הרוכשים עומד חנוך ברקת, איש היי-טק והון-סיכון, וחברו אליו אסף בלנק, שניהל את המסעדה בשנה וחצי האחרונה, ונדב ברגר, איש עסקים מתחום המזון.

 

לדברי ברקת, בעבר מנכ"ל "אייפקס פרטנרס", המיזם החברתי המגולם בלילית הוא המניע העיקרי לרכישת המסעדה. בכוונת הרוכשים לרכוש ולהקים עסקים נוספים שישלבו פעילות עסקית עם עשייה חברתית.

 

"בכוונתנו ליצור עוד מקומות הסעדה בעלי מהות חברתית", אמר ברקת בשיחה עם ynet. "אני מאמין שבעוד שנה-שנתיים נפתח עוד מקום כזה, והחזון הוא שתוך 5 שנים, מ-15 בני נוער מועסקים בשנה נגיע ל-100-50 בני נוער שיקבלו הכשרה בתחום. אין עוד מסעדה כזאת עם חדר אירועים, שמשלבת כך עשייה חברתית. 'לילית' היא מסעדת שף, אבל בלי בני הנוער אין משמעות למסעדה".

 

השתלבות בחברה והתרחקות מעבריינות

בגלגולה הנוכחי, הקימה את "לילית" - הממוקמת בבית אסיה שברחוב ויצמן בתל-אביב - משפחת קמרמן-הנדלר בשנות ה-90. זאת, לאחר עשרות שנים שבהן פעלה בבעלות אחרת ברחוב מזא"ה.

 

ב-1999 נתרמה המסעדה לעלם, לשם הפעלת מיזם חברתי-חינוכי לשיקומם של בני נוער בסיכון, בני 18-14 שנשרו ממסגרות פורמליות. במסגרת המיזם בני הנוער עובדים במטבח המסעדה הים-תיכונית הכשרה במשך 18 חודש כטבחים, קונדיטורים, מלצרים וברמנים. בראשית הדרך הם עובדים שלוש משמרות בשבוע, לאחר מכן חמש משמרות, וכך מתברגים במטבח בעזרת אנשי הצוות ובליווי צמוד של עובדת סוציאלית.

 

לילי משגב, העובדת הסוציאלית שמנהלת את הפרויקט מטעם עלם, מרגיעה: "הפרויקט נשאר אותו פרויקט. הבעלים שקנו את המסעדה מחויבים לקיומו ולהרחבתו. כרגע עובדים בלילית 11 נערים, ואנחנו יכולים לקלוט עד 15, אבל בגלל העברת הבעלות הקפאנו את הקליטות".

 

הכשרת בני הנוער במטבח אמורה להקנות להם מקצוע, ומציידת אותם בכלים להשתלבות בחברה כאזרחים התורמים לחברה.

 

מחקר שנערך בבית-הספר לעבודה סוציאלית באוניברסיטת בר-אילן - על ידי ד"ר אהרן יורק, חבר הוועדה המקצועית של עלם ויו"ר ועדת התנדבות, ובסיועה של  משגב - בדק את השתלבות בוגרי הפרויקט בחברה.

 

מתוצאות המחקר עולה שעד היום, חלק הארי מבוגרי התוכנית משדרים הרגשה שהם כבר במסלול מסודר לחיים או מתקרבים אליו. רובם מתרחקים מעבריינות, עובדים לפרנסתם, מעורים בחברה וחשים אזרחים מן המניין.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
הפרויקט נשאר אותו פרויקט. לילית
צילום: דניאל לילה
מומלצים