שתף קטע נבחר

צילום: AFP

דנמרק: 29% תומכים בישראל, 22% בפלסטינים

סקר שערכה רשת הטלוויזיה TV2 חושף נתונים מפתיעים - יותר דנים מצדדים בעמדת ישראל בנוגע למבצע "עופרת יצוקה". 38% סבורים כי שני הצדדים אשמים במצב במידה זהה. ומה המצב ביתר הסקנדינביות? לא בהכרח דומה

29% מהאזרחים הדנים מגלים סימפטיה גדולה יותר לישראל בכל הנוגע למבצע "עופרת יצוקה" ונסיבותיו, לעומת 22% הנוטים לטובת הצד הפלסטיני - כך עולה מסקר שפרסמה אמש (יום ג') רשת הטלוויזיה TV2. כמעט 40% מהנשאלים השיבו כי שני הצדדים אשמים במידה זהה למצב.

  

"יש כאן חשיפה גדולה לנעשה בישראל ואין כמעט עיתון שמכבד את עצמו שלא שלח כתב לאזור. הגישה של המראיינים מאוד מקצועית ונותנים הזדמנות טובה לישראל להציג את עמדתה. הבוקר התבטא ראש ממשלת דנמרק לראשונה בנוגע למבצע בעזה ואמר שלישראל יש זכות להגן על עצמה. יחד עם זאת, שמים כאן דגש חזק מאוד על זכויות אדם וכיבוד הסכמים", סיפר ל-ynet סגן שגריר ישראל בדנמרק, דן אורין.

 

"בתפיסת העולם הבסיסית של הדנים קיימת גישה של מעורבות: יש להם כוחות בעיראק, באפגניסטן ואפילו בסומליה. הם מאוד רוצים לעזור לקהילה הבינלאומית. הם גם רואים את עצמם שחקן חשוב במזרח התיכון, בעיצוב מפת הדרכים, בתרומה הומניטרית לפלסטינים ובשיתוף פעולה עם ישראל".

 

"כשרואיינתי בנושא הלחימה עשיתי כל מאמץ להביע צער על פגיעה ברכוש פלסטיני ולהעביר את הסוגיה לנושא המרכזי - מדוע אנו עושים מה שאנו עושים", הוסיף אורין. "אחת השאלות האופייניות היא 'מה יקרה הלאה'. הם חוששים, גם התומכים בישראל וגם המתנגדים לה. הם גם חוששים מהמסר הבעייתי שהפלסטינים מקבלים ומדור המתאבדים הבא".

 

"כשהבסיס אנטי-ישראלי - המדיה בהתאם"

נתוני הסקר בדנמרק מפתיעים בהתייחס לעובדה שמדובר באחת המדינות הסקנדינביות - מדינות שבהן דעת הקהל נוטה באופן כמעט קבוע לטובת הפלסטינים. "מסורתית, כלי התקשורת בסקנדינביה תמיד יגלו תמיכה גדולה יותר באנדרדוג. כך היה עם שלטון האפרטייד בדרום-אפריקה וכך גם עם הפלסטינים. יש משהו בתרבות הסקנדינבית שנוטה לכך. בנרווגיה התקשורת נוטה בבירור לטובת סיקור פרו-פלסטיני. המוות בעזה והפצצות הישראליות מדאיגות את המדיה הרבה יותר משדרות", אמר וידר נורברג, כתב העיתון הנורווגי "קרמל".

 

"נורווגיה היא לא מדינה אנטישמית. לרוב הנורווגים בכלל לא אכפת ממה שקורה בישראל. אכפת להם מהמשכורת שלהם או מהחופשה השנתית, אבל התקשורת מייצגת קו שונה, קו של האליטה שיותר מתעניינת בזכויות אדם. בכל זאת אי-אפשר להתעלם מהעובדה שמדובר במדינה שהחוקה המקורית שלה מ-1814 קובעת שאין להכניס אליה יהודים", הוא הוסיף.

 

לדבריו של צבי מזאל, שגריר ישראל בשבדיה לשעבר, המצב במדינה דומה. "בכל הקשור לישראל, התקשורת בשבדיה מעדיפה באופן ברור לפרסם את הגרסה הפלסטינית. כשכבר הזמינו אותי לומר משהו בטלוויזיה, היו מטשטשים את דבריי. מאז כניסתו לתפקיד של ראש הממשלה הנוכחי, מדיניות התקשורת הפכה מעט יותר פרו-ישראלית, אבל כשהבסיס אנטי-ישראלי - המדיה בהתאם".

 

"הרושם שמגיע לקורא הממוצע הוא שישראל היא מדינה בעלת עוצמה צבאית קולוניאליסטית, שכבשה את עזה וממררת את חיי הפלסטינים. ההסברה צריכה להתחיל בישראל. צריך להביא מומחי אנטישמיות שילמדו להכיר את השמאל הקיצוני האירופי. ההסברה לא נגמרת בכך שאנו מדינה דמוקרטית. אנו במצב קשה וצריך לטפל בו"", הוסיף מזאל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אורין. גישה בסיסית של מעורבות
צילום: יספר ראוף
מעדיפים את הפלסטינים. מזאל
מומלצים