שתף קטע נבחר

עם ירקות קלויים: קציצות מפתיעות

קציצות הן אחד המאכלים הנפוצים והאהובים במטבח הישראלי, אז למען הגיוון, הנה מתכון לקציצות עוף עם ירקות קלויים, שגם הקטנים וגם הגדולים יאהבו

קציצות עוף עם ירקות קלויים

מתכון באדיבות שף עמרי בן פרז, "לגעת באוכל"

 

המרכיבים:

1 ק"ג עוף טחון

1 בצל גדול

צרור פטרוזיליה

3 שיני שום

2 כפות שמן זית

1 חציל

2 קישואים

1 כף פפריקה מתוקה

מלח ופלפל


(צילום: דנה קופל)

 

אופן ההכנה:

  1. קולים היטב את החציל והקישואים במחבת או בתנור, עד להשחמה וריכוך.
  2. מעבירים למעבד מזון וטוחנים עם הקליפה.
  3. מעבירים לקערה ומוסיפים את העוף הטחון.
  4. מניחים במעבד המזון את הבצל, השום, הפטרוזיליה ושמן הזית וטוחנים היטב.
  5. מעבירים לתערובת הבשר ומערבבים. מוסיפים מלח, פלפל ופפריקה ומעבדים עד שהתערובת אחידה.
  6. יוצרים קציצות וצולים על מחבת גריל, או מטגנים קלות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים