שתף קטע נבחר

מתוקות ומהירות: עוגיות חמאה, אגוזים ושוקולד

שני סוגי אגוזים יחד עם נטיפי שוקולד - תענוג מושלם לחובבי המתוק במתכון פשוט וקל שאפשר להכין בפחות מחצי שעה

עוגיות חמאה אגוזים ושוקלד

מתכון באדיבות "בישולים", בית הספר הגבוה לקולינריה

 

המרכיבים:

125 גרם חמאה בטמפ' החדר

1/2 3 כפות סוכר

1 כפית תמצית וניל

1 כוס +1 כף קמח

2/3 כוס אגוזי מלך קצוצים גס

2/3 כוס אגוזי פקאן קלויים וקצוצים גס

1/4 כוס נטיפי שוקולד (שוקולד צ'יפס)


(צילום: דנה קופל)

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים חמאה וסוכר בקערת מערבל עם וו גיטרה ומעבדים עד שמתקבלת תערובת בהירה וחלקה.
  2. מנפים את הקמח לקערה ומוסיפים אותו לקערת המערבל.
  3. מפסיקים את פעולת המערבל, מוסיפים את האגוזים ואת נטיפי השוקולד ומפעילים למספר שניות, רק עד שהתוספות נבלעות בעיסה.
  4. מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  5. יוצרים מהעיסה כדורים קטנים בגודל של אגוז מלך. מסדרים את הכדורים על המגש ואופים כ-15-12 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב.
  6. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר. כשהעוגיות הצטננו, מפזרים עליהן אבקת סוכר.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים