שתף קטע נבחר

איך לקחת תינוק לטיול בחו"ל

יותר ויותר הורים בוחרים לקחת את התינוק הטרי לטיול משפחתי בחו"ל. איך עושים את זה בלי לצאת מדעתכם וגם לחזור הביתה בשלום? הנה כמה המלצות

עשו חזרה גנרלית

צאו לסוף שבוע משפחתי ותרגלו לילה או שניים מחוץ לבית ונסיעות ארוכות במכונית. כך תוכלו לבדוק איך אתם מתפקדים במצבים כאלה, וגם לקבוע איזה סוג חופשה אתם מעדיפים: שהייה במקום אחד (כמו קלאב) או שכירת רכב וטיולים.

 

בחרו יעד מתאים

תינוק עד גיל שנה-שנתיים לא זקוק ל“אטרקציות‭.“‬ הוא נהנה מקולכם, מקרבתכם וממגעכם. הקפידו שבמקום שאתם נוסעים אליו יהיו שירותי בריאות נגישים ואפשרות להשיג ציוד יומיומי לתינוק.

 

עדיף טיסה סדירה

מומלץ לא להתפשר ולטוס בטיסה סדירה, בעיקר אם הנסיעה היא ליעד מרוחק או כזה המצריך טיסות המשך. כשטסים עם תינוק מתחת לגיל שנתיים, משלמים עבורו רק את ביטוח הנסיעה ולא מקבלים מושב בטיסה. התינוק נמצא על הידיים שלכם. יתרון הטיסה הסדירה, מלבד צמצום הסיכויים לאיחורים, ביטולים ושינויים, הוא שתוכלו להזמין עריסה (לתינוק עד גיל תשעה חודשים‭.(‬ בעונה הבוערת מספר העריסות בכל מטוס מוגבל, לכן מומלץ להזמין מספיק מוקדם ולקבל מסוכנות הנסיעות אישור לגבי העריסה - רק אז היא מובטחת לכם.

 

קחו את כיסא הבטיחות

אפשר להזמין לתינוק כרטיס של ילד המזכה אותו במושב, ואז מומלץ לקחת את הסל-קל או את מושב הבטיחות שלו. זו למעשה ההמלצה של ארגון "בטרם“ לטיסה בטוחה עם תינוקות. ניתן להיעזר בעגלה מתקפלת קטנה כדי להוביל את כיסא הבטיחות בשטח שדה התעופה, עד העלייה למטוס. בכל מקרה, כדאי לקחת את הסל-קל, כי לפעמים מתפנה מושב במטוס בו תוכלו להתקין את הסל-קל עם התינוק.

 

ודאו שיש די זמן בין טיסות

אם אתם טסים ליעד המצריך החלפת מטוסים (קונקשן‭,(‬ ודאו שיש לכם מספיק זמן בין טיסה אחת לשנייה, וזכרו שהתארגנות עם תינוק בשדה התעופה לוקחת הרבה יותר זמן מהתארגנות רגילה.

 

עשו ביטוח רפואי

אל תחשבו בכלל לוותר על ביטוח רפואי, ועדיף לא לחסוך ולעשות ביטוח מורחב.

 

ארזו בחוכמה

אם אתם טסים באל על (וגרים בין גדרה לנתניה‭,(‬ תוכלו ליהנות משירות טרום טיסה מהבית: תמורת 99 דולר יגיעו אליכם עד הבית, יערכו בידוק ביטחוני, יעבירו את המזוודות לשדה וימסרו לכם כרטיסי עלייה למטוס. את עגלת התינוק, לעומת זאת, תוכלו להביא ממש עד פתח המטוס, ולקבל אותה מיד עם הנחיתה.

 

בתיק היד ארזו את כל הדברים החיוניים למהלך הטיסה, כולל מנשא (נוח ובטיחותי בזמן המראה, נחיתה, כיסי אוויר וסתם הסתובבות במטוס‭,(‬ תרופות חיוניות ושקיות לחיתולים משומשים. זכרו שלתינוק עד גיל שנתיים לא תסופק ארוחה בטיסה. כדאי לקחת חפצים שהתינוק קשור אליהם: ספרים, צעצועים, שמיכה או כרית אהובה. מומלץ להצטייד במרשמים לתרופות חיוניות, וכן לקחת איתכם את פנקס החיסונים של התינוק ולהוסיף בשפת המדינה שאליה נוסעים פרטים בסיסיים עליו: משקל, גובה, מחלות, רגישויות, תרופות וטלפון של רופא הילדים שלו.

 

טוסו בנוחות

ההמראה והנחיתה יכולות ליצור לחץ באוזניים אצל התינוק, לכן מומלץ להיניק אותו באותן דקות או לתת לו מוצץ. אל תחששו מזה שהתינוק בוכה ברגעים אלה: דווקא הבכי עוזר לו לשחרר את הלחץ וזה בריא יותר. שתייה מרובה במהלך הטיסה הכרחית, כי האוויר במטוס יבש מאוד. אם התינוק נגמל זה עתה או בשלבי גמילה מחיתולים, תהיו הרבה פחות לחוצים אם פשוט תשימו לו חיתול.

 

הזמינו רכב מתאים

הזמינו רכב עם תא מטען גדול מספיק שיכיל את כל הציוד. אגב, כדאי להביא איתכם מהבית את הסל-קל וכיסא הבטיחות לא רק בגלל הסיבות שקשורות לביטחון הילדים בטיסה, אלא גם כדי לחסוך את עלות שכירתם במסגרת שכירת הרכב.

 

בחרו בקפידה את מקום הלינה

באופן כללי, יהיה לכם נוח יותר לקבוע מקום לינה אחד או שניים למשך הטיול, וממנו לצאת לטיולים יומיים. טיול בו מחליפים מקום לינה מדי יום או יומיים פחות מתאים לתינוק. חשוב מאוד לבדוק שאין במקום הלינה מדרגות פנימיות. גם בריכה או מקווה מים, שאולי מומלצים ללינה משפחתית כשיש ילדים גדולים, פחות בטיחותיים בהקשר של תינוקות. כדאי לשאול אם יש כיסא גבוה לאוכל, עריסה, מכבסה, מכסים למתגי החשמל. אם אין אפשרות להכין אוכל, אירוח על בסיס חצי פנסיון (ארוחת בוקר וערב) עדיף. כך תמנעו מעצמכם את החוויה המפוקפקת של חיפוש לילי אחר מסעדה עם ילדים עייפים במושב האחורי. בדקו אם יש מתקני שעשועים, פיסת דשא, משחקייה, פינת יצירה – כל אלה ישדרגו ללא ספק את חופשתכם. במקום אמבטיה לתינוק, אפשר פשוט לרכוש בחנות קרובה גיגית כביסה פשוטה.

 

קחו אוכל

איך שלא תהפכו את זה, עם תינוק יונק הרבה יותר קל לטייל: האוכל תמיד זמין וחם. אם הוא ניזון מפורמולה, דאגו לקחת כמות מספיקה, מכיוון שבכל מקום תחליפי החלב הם שונים. אם אתם לא בטוחים שמאכל מסוים שהילד אוהב יימצא בארץ שאליה אתם נוסעים, עדיף שתיקחו איתכם. צנצנות של "גרבר“ ודומיו נוחות מאוד לטיסות ולשעות שלאחר מכן, לפני שמצטיידים מחדש בסופר מקומי. כדאי לזכור (ולהיערך בהתאם) שהרכבן של מחיות אלו עשוי להיות בעל טעם שונה לחלוטין בחו“ל, משום שהן מיוצרות בצורה שונה ומותאמות לטעם המקומי. אם תינוקכם רגיש למרכיב מסוים של מזון (גלוטן, לקטוז, חלבונים מסוימים) ודאו שתוכלו להשיג את אותם מוצרים חלופיים שאתם נוהגים לצרוך בארץ.

 

היו גמישים

טיול עם התינוק יכול להיות נפלא אם לא תגיעו אליו עמוסי ציפיות ותוכניות רבות מדי. אל תצטיידו ברשימת אתרים שאתם חייבים, אבל ממש חייבים, לראות. כדאי לתכנן מסלולים פשוטים ולא ארוכים מדי. בחרו שתיים-שלוש פעילויות הכוללות הליכה (כשהתינוק עליכם במנשא‭,(‬ והרבו בהפסקות. אם גיליתם שהתינוק אינו מגיב טוב לנסיעות, ותרו עליהן וגלו את המקומות הקטנים שמסביב למקום הלינה שלכם.

 

תירגעו

תינוקות חיים בכל מקום בעולם, ואין סיבה שלא תמשיכו לטייל אם אהבתם לעשות את זה לפני שהם הפציעו בחייכם. נכון, זה קצת מורכב, צריכים להיות אחראים ופחות ספונטניים, וסביר להניח שהם לא יזכרו כלום מהנסיעה. אבל היי, אתם תזכרו! ובעצם לעולם לא תוכלו לשכוח. לחוויה המשפחתית הזאת אין מחיר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל פוטוס
אילוסמדריך תינוק
צילום: ויז'ואל פוטוס
מומלצים