שתף קטע נבחר

הפצועים מעזה לא באו, המרפאה בארז תיסגר

ל-ynet נודע כי עשרה ימים בלבד לאחר שנחנכה המרפאה, אליה הוזמנו פצועים מעזה, היא תיסגר בשל חוסר היענות. משרד הבריאות טוען כי היו פחות מ-5 מטופלים במקום. ולמה זה קרה? בגלל הנחייה של חמאס

חמאס הצליח לסכל את הסיוע הרפואי שהגישה ישראל לתושבי רצועת עזה. משרד הבריאות ומגן דוד אדום יסגרו השבוע את מרפאת החירום במעבר ארז, שהוקמה כדי לטפל בפלסטינים שנפצעו במהלך מבצע "עופרת יצוקה" - כך נודע ל-ynet. הסיבה: מיעוט המטופלים שהגיעו למקום, בשל הוראת חמאס. במקביל, החלה אתמול (יום ב') ירדן בבניית בית חולים שדה ברצועה, שיחליף את המרפאה הישראלית. הירדנים נכנסו לרצועה עם נשק - לצורך שמירה על ביטחונם האישי.

 

עשרה ימים בלבד לאחר שנחנכה המרפאה בטקס חגיגי על ידי משרד הבריאות, מגן דוד אדום ובתמיכה של השר לטיפול בבעיות ההומניטריות בעזה, יצחק הרצוג, המרפאה תסגור את שעריה. על פי מידע שהגיע לישראל, חמאס הורה לאזרחים הפלסטינים שלא להשתמש בשרותי החירום שהעמידה ישראל לרשותם, עקב קריסת מערכות הבריאות ברצועה.

 

גורם שהיה מעורב בפעילות המרפאה סיפר ל-ynet: "יש מאות אנשים שרוצים לבוא, אבל באים מעט מאוד. זה עניין של פוליטיקה. יש פוטנציאל לביקור של 200 עד 300 אנשים ביום, אבל בפועל באים בודדים. למרות הייעוד של המרפאה לסייע לפלסטינים שנפצעו במלחמה דרך המרפאה - לא עבר אף פצוע אחד מהמלחמה". הגורם הדגיש כי "אין כל בדיקה של השב"כ במרפאה. כך שגם חמאסניקים יכולים לבוא לקבל טיפול".

 

לדברי אותו גורם, אמנם ביום הראשון לפתיחת המרפאה כבר בוצעה במקום החייאה, אבל מאז הגיעו חולים מעטים למרפא - בהם חולה שסבל מכאבים בחזה ושבעה ילדים חולי סרטן שהועברו לטיפול בבית חולים בישראל.

 

"פחות מטופלים מאצבעות כף יד אחת"

סמנכ"ל ההסברה במשרד הבריאות, יאיר עמיקם, אמר ל-ynet: "לצערנו הרב, למרות הרצון הטוב, והנכונות של 7-8 רופאים לעזוב יום יום את עבודתם, ביקרו שם מאז הפתיחה ביום ראשון בשבוע שעבר פחות מטופלים מאצבעות כף יד אחת".

 

"על פי מידע שברשותנו, מדובר בהנחיה של החמאס. לכן הגענו למסקנה שחבל על המאמצים", אמר עמיקם.

"היום נפרש ליד בית החולים שיפא בית חולים שדה ירדני. נראה שהוא עובד כמו שצריך, ואז כנראה, ביום רביעי הקרוב נסגור את המרפאה בארז". מלשכתו של השר הרצוג, שהופקד על ידי המטבחון לטיפול בעניינים ההומניטריים בעזה, אשרו את הפרטים.

 

ארגון "רופאים לזכויות אדם" ציינו כי המרפאה מלכתחילה לא היתה הפיתרון. "זה היה מהלך של תעמולה. יש לאפשר לחולים לצאת מעזה לטיפול בבתי חולים בישראל", נמסר.

 

בהכנת הידיעה השתתף חנן גרינברג
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המרפאה במעבר ארז
צילום: מישל דור
הירדנים נכנסו חמושים
צילום: רועי עידן
הסיוע מירדן
צילום: AFP
מומלצים