שתף קטע נבחר

זירת הקניות

סין: תינוק חולה נולד כל חצי דקה בגלל הזיהום

בכירה במשרד הבריאות הסיני: בכל שנה נולדים 1.1 מיליון תינוקות עם מומים מולדים, והדבר קשור לזיהום הסביבתי. מומחה אחר: הדבר עלול לגרור בעיה חברתית וכלכלית חמורה כי הורים לילדים חולים לא יכולים לעבוד ולהתפרנס

בכל חצי דקה נולד בסין תינוק חולה או הסובל ממום מולד בגלל הידרדרות איכות האוויר - כך, בישירות נדירה בתקשורת הסינית, צוטטה בכירה במשרד הבריאות הסיני בעיתון "צ'יינה דיילי".

 

הבכירה אמרה כי בכל שנה נולדים בסין 1.1 מיליון ילדים הסובלים מליקוי בריאותי כלשהו הקשור לזיהום סביבתי. מדובר ב-7 אחוז מסך הלידות השנתי במדינה. "מספר התינוקות הנולדים עם מומים עולה בהתמדה, גם באזורים עירוניים וגם באזורים כפריים", צוטטה ג'יאנג פאן, סגנית שר במועצה הלאומית הסינית לתיכנון הילודה והמשפחה.

 

סין היא אחת המדינות המזוהמות בעולם. עריה נכללות ברשימת הערים בהן יש את הזיהום הסביבתי החמור בעולם, המים בנהרות רבים זורמים שפכים תעשייתיים, המים בברזים לא ראויים לשתייה, הקרקע ספוגה כימיקלים ומכוסה בפסולת, והאוויר רווי גזים רעילים וחלקיקי פיח.

 

פרופ' הו יאלי, מומחית בבית חולים אוניברסיטאי בננג'ינג שבמזרח סין, מדגישה כי הסיבות לעליית השכיחות בלידות עם מומים מולדים "מורכבות". היא טענה כי מחקרים מלמדים כי 10 אחוזים מהלידות הללו נגרמות מזיהומים סביבתיים כמו זיהום אוויר, ורבע עד 30 אחוז מסיבות גנטיות. יתר המקרים הם שילוב של שני הגורמים הללו.

 

מחוז שאנגשי בצפון סין, בו כורים כמות גדולה של פחם, הוא אחד ממוקדי זיהום האוויר הגדולים במדינה. באזור נמדדו באוויר ריכוזים חורגים של כימיקלים וגזים רעילים. מחוז זה דורג כאזור בו נספרו המספר הגדול ביותר של מומים מולדים על פי "צ'יינה דיילי". "באזורים בהם כורים פחם, יש זיקה בין זיהום אוויר למומים המולדים", אמר בכיר בשירות תיכנון המשפחה במחוז.

 

מומחים אחרים מזהירים כי המשך זיהום האוויר והעלייה בשכיחות המומים המולדים תגרור בעיה חברתית וכלכלית. לדבריהם, הדבר ישפיע על איכות החיים, על יכולת ההשתכרות של אנשים ועל הצמיחה הכלכלית. הם ציינו כי המשבר הכלכלי מקשה עוד יותר על משפחות לגדל ילדים הסובלים ממומים. הם חייבים להישאר בבית ולטפל בהם, ואינם יכולים לעבוד. הדבר משמעותי במיוחד באזורים כפריים, שם אין להורים אפשרויות אחרות להתפרנס.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
זיהום אוויר בסין. ארכיון
צילום: רויטרס
מומלצים