שתף קטע נבחר

עלו ברשת: כבר החלטתם למי להצביע?

המפלגות הקטנות והפחות מוכרות, הטיחו ביצים בפוליטיקאים, הפטנטים המבטיחים, סרטי התעודה החופשיים, איך מכינים ביצה מקושקשת במכונת כביסה ועוד אתרים חדשים שעלו ברשת

הפייבוריט: רשום לי פטנט

אם אתם מאלה שחשים כי מערכת רישום הפטנטים הבינלאומית עושה עוול להתפתחות האנושית, וכי התפיסה של רעיונות כרכוש מחבלת בקידמה - "פטנטים חופשיים" ימלא אתכם שמחה.

 

האתר מציע לבעלי רעיונות יצירתיים לשחרר אותם אל העולם, בתקווה שיום אחד מישהו יהפוך אותם מחזון למציאות. "האם אתם מהאנשים שכל הזמן מחפשים את הרעיון החם הבא? הגעתם למקום הנכון. תוכלו למצוא כאן ים של רעיונות מקוריים, חדשניים ויצירתיים, שנתרמו על ידי טובי המוחות לטובת העולם! הרעיונות מחכים לכם שתרימו את הכפפה!", כתבו שני היזמים הצעירים שמאחורי האתר, אורי בריליאנט וניר בן משה.

 

האם זה כך? ובכן, בין בין השאר אפשר למצוא שם מפת כוכבים זוהרת, שתשחרר אתכם מעולו של פנס בעת ניווט לילי; כרית אוויר ניידת; מתקן לדפדוף בספר תווים; או מגן עצמות לקשישים. לא משנה את העולם, אבל אולי זה עניין של זמן.

 

באתר תמצאו גם קישורים לאתרים מעשיים יותר, שיאפשרו לכם לפתח את הרעיון לכדי שירות או מוצר, וכן קיימת אפשרות להגיב ולדרג (לאחר הרשמה). מי שבכל זאת רוצה להרוויח קצת כסף ממחשבות של אחרים יוכל לבקש מבעלי האתר להסיר את הרעיון הנבחר מהמאגר תמורת סכום סמלי (80 ש"ח שמתחלקים בין הממציא לבין האתר). העיקר, כמו שנכתב שם, הוא: "שתמשיכו להיות בעלי מחשבה פורייה, ושתממשו חלק ניכר של הרעיונות שלכם בעצמכם, ואת הרעיונות הטובים שלא תעשו בהם שימוש - שתפו עם העולם!".

 

בעיתוי אירוני למדי, גם רשות הפטנטים השיקה אתר חדש, המאפשר לבצע חיפוש במאגר הפטנטים שהוגשו בישראל. האתר כולל מנגנון חיפוש מפולח יעיל למדי (שעובד אפילו בדפדפנים שאינם אינטרנט אקספלורר), המציג את תקציר הפטנט, שרטוטים ועוד מידע רלוונטי, וכן מאפשר להדפיס או לשמור מסמכים אודות בקשות לפטנטים.

 

פוליטיקה

בעוד יומיים תיערכנה הבחירות לכנסת ה-18, והאינטרנט נרתמת לסייע:

 

פוביית-קלפי - נדמה שמבחירות לבחירות מתרבים הקולות הצפים, המתקשים להכריע בין מפלגות חסרות עמוד שדרה ומועמדים שלא עומדים במילתם. נכון שאתר "עמדות" לא ישנה את המצב, אבל הוא מנסה לסייע לכם להבין מי מהמתמודדים על קולכם מייצג את השקפתכם באמצעות סקר קצר. אם המשכתם לצוף תוכלו לבחור על פי "חוכמת ההמונים" ולראות אילו מפלגות הכי פופולריות בקרב הגולשים (שלח: נועם).

 

אחוז החסימה - אם עדיין לא הצלחתם לבחור למי להצביע, הקורא עמית שלח קישורים לאתריהן של כמה מפלגות בלתי מוכרות (ואולי טוב שכך): ברית עולם, מפלגת אחריות, מפלגת אור, לזוז ומפלגת הישראלים.

 

עמדו על שלכם - יצרנית הקונדומים "דורקס" מנצלת את עונת הבחירות הקצרצרה לתעמולה מטעמה, אבל לזכותה ייאמר שהיא עושה זאת בחינניות. החברה עורכת תחרות סטיקרים נושאת פרסים, שמציעה לגולשים לנסח סיסמת בחירות מבריקה. הנבחרים שלנו: "גם ככה כולם דופקים אותנו, לפחות נהיה מוגנים", "כל שמוק יכול להיות ראש ממשלה" או "אמינות. שקיפות. בטחון".

 

הביצה והתרנגולת - באתר "הנבחר" תוכלו להביע את דעתכם על הפוליטיקאים בדרך פשטנית מאין כמותה: בעד? הגישו להם פרח. נגד: הטיחו בהם ביצה. האתר, מעין משחק דמוי תוכנית ריאליטי, מציג 54 מועמדים מימין ומשמאל ובכל יום מאפשר לגולשים להדיח אותם (וירטואלית בלבד, כמה חבל) באמצעות שליחת SMS. התוצאות אמנם מוטות, כפי שמתלוננים מפעילי האתר, אבל זה לא מפחית מההנאה.

 

השימושון

איך צופים בווידאו ישירות מחלון החיפוש, איזו גבינה מתאימה ליין אדום, וסרטים תיעודיים לצפיה חינם ועוד קישורים מועילים:

  

וזאת לתעודה - אם טלוויזיה ישראלית לא עושה לכם את זה, האינטרנט מציעה שפע של סרטי תעודה לצפיה והורדה. באתר הראשון, Online Documentaries 4 U, תמצאו למעלה מ-200 סרטים באורך מלא, שבהם אפשר לצפות באופן מקוון. בשני, Free Documentaries, תוכלו לצפות או להוריד סרטים בעלי אופי פוליטי יותר, שיחשפו אתכם לתכנים מעוררי מחשבה, שלא תמיד תמצאו במקום אחר (שלח: שוקי).

 

משהו קטן ליד - גבינה טובה, יודע כל חובב לקטוז, היא תענוג גסטרונומי שעומד בפני עצמו. כך גם משקאות אלכוהוליים למיניהם. אם מתחשק לכם לשלב בין השניים וללעוס איזה מוצר חלב משובח ליד הוויסקי/יין/בירה, באתר Cheese Cupid יסייעו לכם לשדך בין הגבינה והמשקה המתאימים.

 

המצפן - פורטל הווידאו veoh השיק תוסף לדפדפן שמאפשר לצפות בקליפים וסרטוני וידאו מבלי לעזוב את האתר שבו אתם נמצאים. סרגל הכלים המיועד לפיירפוקס ואקספלורר תומך בכל מנועי החיפוש ואתרי הווידאו הגדולים, וכן באתרי קניות, וויקיפדיה ומקדש הקולנוע המקוון IMDB.

 

רשת מוזיקלית - S.I.L (ראשי תיבות של Sound of IsraeL) אולי לא נשמע כמו שם של אתר ישראלי, אבל זוהי רשת חברתית המיועדת ליוצרים וחובבי מוזיקה עבריים למהדרין. האתר הושק לפני כשלושה חודשים על ידי מוזיקאים חובבים, שחשו שאין באינטרנט המקומית במה הולמת שתחבר בין יוצרים ומאזינים. באתר תוכלו להיחשף למוזיקה חדשה, להוריד שירים וקליפים באופן חוקי ובחינם, ליצור רשימות השמעה ולתקשר עם שאר הגולשים באמצעות פורומים, תגובות ועמוד אישי. עד כה הצטרפו לקהילה כמעט 1,500 חברים והיא מציעה 646 שירים ו-69 קליפים.

 

אורבניה - עיריית תל אביב הקימה אתר אינטרנט מיוחד לרגל חגיגות 100 שנה לעיר העברית הראשונה. באתר אפשר למצוא מידע שימושי, כמו לקסיקון, לוח אירועים וסיפורים היסטוריים, כמו גם פרופילים של תל אביבים אקראיים, שירי אהבה למטרופולין המיתולוגי, ציורי גרפיטי נבחרים ועוד.

 

בפינה

משחקי וידאו - אפשר לצפות בקליפים ב-Youtube בצורה פסיבית, אבל לא בשביל זה המציאו את האינטרנט: לחצו על הכפתורים כדי להכות ביריביכם. פרימיטיבי אבל מגניב (שלח: עמית)

 

על המפה שוטט לו עכביש קטן - שנראה אמיתי להחליא, אבל עשוי פיקסלים. אתם יכולים לשלוט בתנועותיו ולהאכיל אותו בחרקים, וכן לבצע התאמות ושינויים נוספים במראהו.

 

לקום מחר בבוקר - אנשי הסטודיו CRUSH+LOVELY הם חבורת אנשים מעוררי קנאה, שבין השאר, מפיקים את סדרת הסרטונים "50 איש, שאלה אחת". הם משוטטים בערים גדולות ברחבי העולם ושואלים את העוברים והשבים היכן היו רוצים להתעורר מחר בבוקר. נהדר.

 

חביתה ריחנית - טום סקוט הוא צעיר משועמם במיוחד, שמכלה את ימיו בניסויים חסרי ערך, כמו הכנת מקושקשת במכונת כביסה. אל תנסו בבית (שלח: עמית)

 

מקופלת - בווידאו קליפ Bubblicious של להקת Rex The Dog לא תמצאו גברים מסוקסים, עלמות מעורטלות למחצה או אנשים מאותגרים תנועתית. רק אנימציית StopMotion חיננית ומעוררת הערכה, שהופכת קרטונים לעצמים חיים.

 

עצים מתים - ואם כבר אנימציית StopMotion וקרטונים, אמן האוריגמי ההולנדי סיפו מאבונה מדגים כיצד דף נייר מקופל הופך ליצירת אמנות לכל דבר.

 

תיעול כעסים - בבלוג "אנשים שמגיע להם" מנסים לסייע לצמצום האלימות בחברה בצורה יוצאת דופן, וקוראים לגולשים לשחרר קיטור באינטרנט: למה להכות צמחונים נלהבים, אנשי טלמרקטינג, נודניקים שעושים "השב לכולם" במייל או כאלה שנדחפים במדרגות נעות, כשאפשר להכריז עליהם ככאלה הראויים לסטירה ולהיטהר?

 

E=MC2 - לאחרונה מלאו 30 שנה לגיליון האלקטרוני שהפך את כולנו לתאבי נוסחאות ומומחים ברישום כוזב. אבל התוכנה השלטת בשוק, אקסל של מיקרוסופט, עשויה לעורר מרבצם דחפים אמנותיים יותר. באתר Art of Office תוכלו למצוא כמה דוגמאות נהדרות למסמכי אקסל, וורד ופאואר-פוינט, שהפכו את התאים, המצגות והמסמכים לכן ציור.

 

תאים - ואם בתאים עסקינן, המרכז הרפואי של האוניברסיטה האמריקנית Duke העלה לרשת מאגר תמונות וסרטונים, שצולמו באמצעות מיקרוסקופים מסוגים שונים. הכבד כמו שלא חלמתם לראותו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים