שתף קטע נבחר

תערוכת הסלולר הגדולה בברצלונה - הסיכום

תערוכת MWC, התערוכה הגדולה בעולם של תעשיית הסלולר בברצלונה נסגרה. מה היו ההכרזות הבולטות? מי חולל מהפכה ומי לא שבר שגרה? עומרי לוי עם הישראלים, עם המפסידים ועם המנצחים של התערוכה

השנה תערוכת Mobile World Congress הייתה בצל המשבר הכלכלי שפקד את העולם, וכתוצאה מכך כמות החברות המציגות בתערוכה קטנה ואיתה גם כמות המבקרים. אך למרות הכל, עדיין מדובר בתערוכה החשובה והגדולה מסוגה בעולם. מרבית היבואניות והמפעילות בישראל שלחו נציגים רבים לתערוכה לעקוב אחרי המגמות לנצל הזדמנויות

ולסגור עסקאות במיוחד במצב שבו השוק שוקט על שמריו.

 

כדאי לעקוב: סוני-אריקסון ומוטורולה

בלטו בהיעדרם מהתערוכה בכירי חברת פלאפון, שהחליטו עקב המצב הכלכלי ובגלל השקת הרשת החדשה הם מעדיפים להישאר בארץ מאשר להתעדכן בחדשות התחום בספרד. דבר נוסף שאפיין את התערוכה, הן הפגישות הסגורות של יצרניות הסלולר עם מפעילות הסלולר.

 

מרבית המכשירים שהוצגו בתערוכה הם מכשירים שמפעילות הסלולר כבר נחשפו אליהם מספר חודשים קודם לכן בישיבות עבודה.  בתערוכה מפעילות הסלולר קיבלו קטלוג מוצרים של מכשירים עתידיים שלא נחשפו עדיין, ובכירים בתעשיית הסלולר הישראלית טוענים כי כדאי לשים לב למכשירים שצפויות להשיק חברות סוני אריקסון ומוטורולה במחצית השנייה של שנת 2009.

 

מגמה נוספת בתערוכה, שכבר יצא לנו לראות בכנסים פנימיים של חברות כמו נוקיה וסוני-אריקסון, היא הכרזה על מכשירי קונספט שיושקו רק ששה עד שמונה חודשים לאחר ההכרזה .ההפרש הגדול בין ההכרזה להשקה הממשית, כנראה נובע מכך שישנן חברות בשוק שמרגישות מאוימות מקצב החידושים המסחרר, והסיבה השנייה היא לתת שהות לקהל המפתחים להכין כמות נאה של יישומים להשקה, בדומה ל-iPhone ול-G1.

 

LG משחקים בקוביה

מלבד טלפון ה-Omnia HD שלדעתי, מדובר במכשיר המעניין ביותר שהוצג בתערוכה, התערוכה הייתה די משעממת מבחינת טלפונים. היצרניות חזרו על סדרות מכשירים שהיו מוכרים לנו. חברת נוקיה הלכה על בטוח, והציגה עוד טלפונים לסדרות המוכרות ולא הציגה סלולרי חדשני. בשיחה עם אנשי יורוקום, יבואנית נוקיה בישראל, נאמר לנו כי בעתיד

הקרוב צפויות להיות הכרזות משמעותיות יותר לחברה, ביניהן השקה של עוד מכשיר מגע אחד לפחות.

 

LG השיקה ממשק מעניין ותלת ממדי של קובייה שבמקרה או שלא במקרה, דומה מאוד למכשיר ה-iPhone. בהדגמה ומתוך התנסות אישית, נראה כי הממשק היה קצת איטי, ונעדר את האיזון הראוי בין יופיו של הממשק הגרפי לבין מהירות תגובה. לטעמי האישי, LG החמיצה כאן, אך יכול להיות שעד השקת המכשיר הרשמית דברים ישתנו.

 

סוני אריקסון הציגה את ה-IDOU המעניין, אך גם כאן מדובר בהשקה מאוחרת משמעותית. מה שמסתמן עכשיו שעד שהמכשיר יושק בשוק יהיו מתחרים לא פחות טובים ממנו על המדף, בני דור שני למשפחות מכשירי המגע של חברות כמו סמסונג ונוקיה, כך שהתחרות הצפויה תהיה קשה, ומאוד תלויית מיצוב ומחיר.

 

ניווט ישיר לכתובת מהדואל

הצצנו לדוכן של שיתוף הפעולה המבטיח בין Asus ל-Garmin, המציג בפעם הראשונה מערכת ניווט שיש בה גם מכשיר סלולרי, מה שיאפשר לנווט ישירות לכתובת שנתקבלה בסמס או בדואל. לפחות מכשיר אחד צפוי להיות משווק בישראל ב-2009 על ידי רונלייט, היבואנית של אסוס בישראל.

 

בנוסף ראינו בתערוכה את ה-PRE, שנחשף כבר ב-CES, אבל לנו הציגו כבר את דגם ה-HSPA, שהוכרז כבר שיושק בלעדית ברשת פלאפון בחודשי הקיץ הקרובים. להתנסות  שלנו עם ה-Pre קראו כאן.

 

טלפון ה-G2 של חברת HTC הכיל שיפורים קוסמטיים וממשקים מטלפון האנדרואיד הראשון של החברה. גם הוא יגיע לישראל באופן בלעדי אצל אחת מחברות הסלולר (כרגע לא ברורה זהות המפעילה), על פי דבריו של עומרי כהן,מנכ"ל ניופאן טלקום.

 

מוטורולה השנה הציגה בביתן הרבה מאוד תשתיות וטכנולוגיות עתידיות ומעט מאוד מכשירים סלולריים. ברם, החברה צפויה להשיק עד סוף השנה כשלושה מכשירים שלטענת אנשי מוטורולה, מפעילות הסלולר בישראל אהבו מאוד. יובל פרידן, מנהל השיווק של מוטורולה טלפונים סלולאריים צופה שעד סוף השנה מוטורולה תשיק אף היא מכשירים

מבוססי אנדרויד. 

 

האנדרויד המאכזב

בגזרת מערכות ההפעלה הדברים דווקא הולכים ומתבהרים: בעוד שמערכת ההפעלה של מיקרוסופט גוססת (על אף השקת גירסה 6.5), יותר ויותר חברות בוחרות לעבור למערכת ההפעלה סימביאן במהדורה 5 התומכת בצגי מגע. את המעבר החד ביותר עשתה סמסונג עם הממשיך של ה-Omnia, שערקה ממחנה מיקרוסופט למחנה סימביאן.

 

לדעתי, אכזבת התערוכה הייתה מערכת ההפעלה אנדרואיד. לאחר שבשנה שעברה הוצגה המערכת בפעם הראשונה, השמועות אמרו שהשנה היא תהיה להיט. אך מלבד המכשיר של HTC ועוד מכשירים סודיים שדיברו עליהם בדלתיים סגורות ולא הוצגו לעיתונאים - לא שמענו, לא ראינו ולא נתקלנו באנדרויד.

 

כדי שמערכת ההפעלה המצוינת הזו תצליח לפרוץ ולהתייצב במקום הראוי לה, יש צורך בדריסת רגל משמעותית יותר בשוק. זאת, אולי תגיע רק בשנה הבאה או בהשקות מקומיות.

 

חברת קספרסקי, המוכרת כיצרנית אנטי וירוס, הציגה בביתן של החברה בתערוכת הסלולר העולמית בברצלונה את גרסת הבטא שלה של המערכת החדשה להגנה על טלפונים חכמים.  Kaspersky Mobile Security 8.0 – מיועדת להגן על משתמשים מפני חדירת מזיקים למכשיר הנייד שאט אט הופך להיות מרכז חשוב בשמירת המידע שלנו אפילו יותר חשוב מהמחשב השולחני.

 

היישום החדש יכול למנוע התקפות רשת, ספאמים המועברים באמצעות SMS והגנה על המידע השמור על גבי המכשיר במקרה של איבוד או גניבה. התוכנה שהוצגה מיועדת לקהל הרחב ותשוחרר לקראת חודש אפריל השנה, אך בחברה גם לא פוסלים את האפשרות למכור את המוצר דרך ספקי הסלולר ויצרני מכשירים. 

 

הישראלים: חשים את המשבר

גם השנה היה ביתן אחד, שאיחד את מרבית הסטארט-אפים הישראליים, בעיקר בשל עלויות התצוגה הגבוהות, ובמיוחד על רקע המשבר. גם בתערוכה הזאת, אין ספק שהתמיכה שמספקים ארגון IMA ומכון הייצוא חשובה לחברות הישראליות, אבל מנקודת ראות של מבקר, היה קשה להגיע לביתן: הגעתי אליו אחרי חיפוש ושוטטות במשך דקות ארוכות בין

ביתני התערוכה. ביתן מספר 4, הישראלי, היה ממוקם במיקום צדדי ועוד בקומת המרתף.

 

בין החברות הישראליות שהרשימו אותנו במיוחד היו חברת Tjat שכבר כתבנו עליה בעבר, אבל עכשיו היא ייצרה ווידג'ט למכשיר הסלולארי שבו תוכנת המסרים המיידים יושבת בשרת החברה. המשמעות: שירותי מסרים מיידיים בחינם (ללא עלות תעבורת מידע) וליהנות מאנימציות ופיצ'רים נוספים שלא ניתן לראות כרגע אצל המתחרות.

 

עוד תצוין לטובה חברת We-Fi שמשדרגת במהירות את יישום החברה לאיתור רשתות wi-fi חינמיות בכל סביבה שבה אתם נמצאים,

 

בין השדרוגים ניתן לקבוע מראש ולהגדיר תוכנות שיעבדו רק דרך מצב We-Fi, מה שיחסוך בחשבון הטלפון, במיוחד לשוהים בחו"ל. חברה נוספת שעניינה אותנו היא חברת Skuku, שהציגה יישום חדש להתקנה על גבי מכשירי Windows Mobile ובעתיד גם על גבי מערכת ההפעלה סימביאן, שיכול להפוך את השיחות מהקו האישי עם זיהוי של המספר האישי גם בחו"ל לנוח, פשוט ולחסכוני מאוד.

 

מודו, שהייתה כוכבת התערוכה בשנה שעברה, הצליחה לחתום עם חברת JBL על שילוב ג'קט מוזיקה מיוחד עם רמקולים תוצרת החברה עבור מכשיר המודו, כמו כן כבר נצפו מכשירים עם הלוגו של סלקום עליהם, אך למרות האופטימיות הזהירה, מכשירים מעניינים יותר עם תמיכה ב-HSPA ומסכי מגע אם יהיו, יגיעו כנראה רק בשנה הבאה.

  

מגמות: המגע הוא המלך?

המגמות המעניינות ביותר שהתחילו בשנה שעברה וממשיכות הם מסכי המגע שהחברות מבינות כבר שמסך מגע בנפרד הוא לא הדבר האידיאלי ויש צורך גם במקלדת מקשים רגילה (לפחות מקלדת נומרית). פיתוח ממשקים ידידותיים יותר,  הפיכת המכשיר לנוח ופשוט להפעלה וריכוז מירב המשאבים לאפיק הזה.

 

בנוסף ראינו את הווידג'טים, היישומונים הקטנים, שהולכים וכובשים את המכשירים הסלולריים, את המגמה הירוקה שהולכת ומשתלטת על סדר היום של החברות (על אף שאת מפעילות הסלולאר הישראליות זה לא ממש מעניין), ואת המשך תופעת ההתלכדות (Convergence), שבמסגרתה אנו רואים את המכשירים הסלולריים נוגסים כל פעם בפלח שוק של מכשיר ייעודי אחר.

 

גילוי נאות: הכותב היה אורח חברת סמסונג

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים