שתף קטע נבחר

PowerShot A2000 IS: עוד מצלמה של Canon

Canon יודעת לעשות מצלמות טובות, זה לא חדש. PowerShot A2000 לא מביישת את הפירמה, אבל גם קשה לומר שהיא מצליחה לחדש הרבה

ב-Canon יודעים היטב שלא מחליפים סוס מנצח, ולכן רוב דגמי המצלמות מסדרת PowerShot A שראינו מתחילת העשור נראו דומות מאד זו לזו.

 

ובכל זאת, צריך לגוון מדי פעם ולפזר קצת את הביצים. PowerShot A2000 IS שהוכרזה בקיץ האחרון (יחד עם PowerShot A1000 IS הדומה לה מאד), היא אחת הראשונות ששוברות את הקו העיצובי. היא דקה ורחבה יותר ממצלמות PowerShot האחרות; הקימור של ידית האחיזה (Grip) בלתי מורגש וכשהיא סגורה העדשה בולטת החוצה מהגוף למרחק של כ-6 מ"מ בלבד.

 

זו עדיין מצלמה שמזכירה את קודמותיה בסדרה יותר מכל מצלמה של חברה מתחרה. ממשק השליטה לא השתנה הרבה, וכולל את הכפתור הרב-כיווני, טבעת הזום, חוגת המצבים ומסכי התפריטים. בסך-הכל, A2000 קצת פחות יפה, והנדסת האנוש קצת פחות טובה, מדגמי A קודמים. מה שאמור לפצות על כך הם זום אופטי משופר (x6), צג ה-LCD מוגדל (3 אינטש), ועוד כמה תוספות שצריך לחפש עם זכוכית מגדלת.

 

דומה אך שונה

כמעט כל מה שאנחנו רגילים לומר על מצלמות PowerShot תופס גם ל-A2000. בסך-הכל מדובר במצלמה טובה, מאד פונקציונלית, עם אופטיקה מצויינת וביצועים ממוצעים (1.8 שניות בין תמונה לתמונה, 1.3fps בצילום רצף).

 

מצד שני, בניגוד לרוב קודמותיה, אין לה לא עינית (Viewfinder) ולא מתאם לעדשות. קנון טרחה לסרס את הדגם הזה בכל מיני אופנים.  למשל - במפתח העדשה (F) ובמהירות התריס (1/1600). גם הממשק מתגלה כפחות נוח, כשמתברר שצריך לחפור לא מעט בתפריטים כדי להגיע ל-Slow Sync Flash או לשליטה בבהירות הצג.

 

צג ה-LCD הגדול מצליח לפצות. מלבד הגודל, הוא מצטיין באיכות מפתיעה. גם איכות התמונה מצליחה להיות לפעמים קצת יותר טובה מאשר בדגמי PowerShot אחרים - בעיקר בצילומי פנים ולילה. בצילומי מאקרו, הטווח המובטח הוא החל מ-1 ס"מ. הוא הופך אופרטיבי רק כשהתאורה נוחה מאד, אבל התוצאות שמתקבלות במקרה כזה הן מרשימות בהחלט.

 

גם מנגנון ייצוב התמונה עובד טוב, וזיהוי הפנים שכולל מעקב אוטומטי אחרי הנושא, עושה את העבודה. יש שיפור מסויים גם בזמן הסוללה - הצלחנו להגיע לכמעט 250 צילומים עם שתי סוללות AA (אלקליין. קנון טוענת שעם NiMH אפשר להשיג מספר כפול).

 

האם ולמי כדאי

בסופו של דבר, זה לא שהיא רעה - היא פשוט לא מספיק מתבלטת לטובה. כי השורה התחתונה היא ש-PowerShot A2000 IS היא אחת המצלמות היקרות במשפחה שלה, והיא לא נותנת תמורה מספקת בעיצוב, ביצועים, תחכום או נוחות.

 

ברמת מחיר דומה אפשר למצוא דגמים אחרים של Canon שמציעים לדעתנו תמורה טובה יותר, בראשם A710/720IS. אם מה שחשוב לכם הוא הזום, דגם SX110IS מציע הרבה יותר (x10), תמורת כ-200 ש"ח נוספים. אם אתם רוצים לחסוך, ומוכנים להתפשר קצת בזום ובגודל המסך, אז A590IS (כיום במחיר מומלץ לצרכן של 700 ש"ח) היא השקעה טובה יותר (ולטעמנו גם יותר יפה).

 

A2000 היא מין פשרה בין כל הדגמים האלה, עם כמה תוספות מינוריות ואיכות תמונה טובה שמצליחה לפעמים להיות מצויינת. היא מוכיחה שוב שקשה ליפול עם Canon, אבל מתקשה לרגש.

 

Canon PowerShot A2000

 

הציון:

מחיר מומלץ לצרכן: 1300 ש"ח, כולל אחריות ל-3 שנים, כרטיס 2GB ומתאם USB.

מחיר השוק: החל מ-900 ש"ח.

 

בעד: איכות תמונה טובה-מצויינת, צג גדול, זום x6.

נגד: לא זולה, עיצוב פשוט, הנדסת אנוש בינונית, אין מתאם לעדשות.

השורה התחתונה: טובה אך לא מרגשת.

 

מידות / משקל: 101.9x63.5x31.9 מ"מ / 185 גרם (ללא סוללות)

תכונות עיקריות: CCD 1/2.3", 10 מגה-פיקסל, f3.2-f5.9, מהירות תריס 1/1600-15 שניות, זום אופטי 6x, צילום מאקרו החל מ-1 ס"מ, ISO 80-1600, 12 תוכניות לצילום סטילס (מהן 5 על חוגת המצבים), מייצב תמונה אופטי, זיהוי פנים (Face Detection), מתאם לעדשות

תכונות נוספות: 7 מצבי פלאש, פוקוס ידני/אוטומטי, 7 מצבי איזון לבן (כולל אחד מותאם אישית), צילומי רצף (בקצב ממוצע של עד 1.3fps), DPOF, PictBridge.

תצוגה: LCD 3", אין עינית (Viewfinder)

אחסון: SD

סטילס: 6 רזולוציות מ-VGA ועד 10 מגה-פיקסל, כולל מצב הדפסה (3:2) ומצב רחב (16:9)

וידאו: 30fps עד VGA, ומצב קומפקטי 160x120 פיקסלים ב-15fps

אספקת חשמל: 2 סוללות AA, תמיכה ב-NiMH נטענות (לא מצורפות)

ממשקים: USB, DC

 

למפרט מלא באתר היצרן

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים