שתף קטע נבחר

אוסטרליה: אלפי קרפדות רעילות הוקפאו למוות

אלפי קרפדות קנה-סוכר רעילות הורדמו למוות בסוף השבוע באירוע חגיגי באוסטרליה, לקול תשואות מאות המשתתפים. לאחר שעורן הרעיל יופשט מעליהן, ישמשו פגרי הקרפדות לדשן עבור החקלאים באזור, שסבלו מהמין הפולש במשך שנים רבות. 

 

הפנינג קטילת הקרפדות נערך בצפון מדינת קווינזלנד, והמשתתפים - ביניהם ילדים רבים - הגיעו מחמש הקהילות החקלאיות שבאזור.הם לכדו ואספו את הקרפדות, ובטקס החגיגי שקלו ומדדו אותן, ואז הקפיאו אותן למוות או חנקו אותן בגז.  


מין פולש ורעיל (צילום: AP)

 

קרפדת קנה-הסוכר, שעשויה להגיע לאורך של 20 סנטימטר, הובאה לקווינזלנד מדרום אמריקה בשנת 1935, בניסיון נואש להדביר חיפושיות ירוקות גב שפשטו על שדות קנה הסוכר וגרמו נזק רב לחקלאים. אלא שזמן קצר חלף עד שהתברר שהקרפדות לא הועילו, משום שלא הצליחו לקפוץ גבוה מספיק כדי לצוד את החיפושיות, שנעמדו על קצה קני הסוכר.

 

עד מהרה התברר שיבוא הקרפדות הפך לצרה צרורה: העולות החדשות החלו להתרבות בקצב מהיר, ומספרן גדל למליוני פרטים. הן לא רק התחרו על המזון אלא גם הפכו לאיום ממשי על מיני בעלי חיים מקומיים - תחילה באזור ואחר כך גם באזורים מרוחקים יותר.

 

מקור האיום היה בשק הארס שלהן, שממוקם בתוך שק עור בירכתי ראשן. מדובר בארס חזק המסוגל להרוג טורפים פוטנציאליים ולגרום אפילו לתנינים, נחשים וכלבי דינגו פראיים לדום לב קטלני כרבע שעה לאחר שאכלו קרפדה. בני אדם חשופים להרעלה רק אם הרעל מגיע למערכת העיכול שלהם. בנוסף הן גם הפיצו מחלות דוגמת סלמונלה, והנזק שגרמו היה רב.

 

נקבות הקרפדה מטילות פעמיים בשנה, 8,000 עד 35 אלף ביצים בכל הטלה. הצאצאים מגיעים לבגרות תוך שנה, וחיים לפחות חמש שנים.

 

הקרפדות נחשבות לאוכלות-כל ואינן מסתפקות רק בחרקים. הן ניזונות מצפרדעים אחרות, זוחלים קטנים, יונקים ואפילו ציפורים.

 

אלפי קרפדות נלכדו לקראת הטקס

מי שהגה את יום הקרפדות שיין נות', פוליטיקאי מקומי שנחשב לאויב מושבע שלהן. הוא התיר לאוסטרלים רבים לצוד אותן במספרים גדולים, מתוך כוונה להפחית את ההתרבות ולצמצם את מספרן במיליונים.

 

נות' מנסה לקדם כבר יותר משנתיים הצעת חוק שתעניק 40 סנט אוסטרלים (0.28 דולר) עבור כל קרפדה שתילכד ומקווה להפוך את יום לכידת הקרפדות לאירוע לאומי. "זו הדוגמא הטובה ביותר כיצד ניתן לנצח במלחמה נגד הקרפדות", אמר.

 

ארגוני בעלי החיים דווקא תומכים

האירוע יצא לדרך בשבת: בחסות החשיכה פשטו המשתתפים על השדות באזור ולכדו קרפדות רבות. ההנחיות היו ללכוד כמה שיותר קרפדות קנה-סוכר אך לא להרוג אותן ולא לפגוע בהן. בנקודת האיסוף בדקו מומחים כי לא נלכדו מיני דו-חיים אחרים בטעות, ואז שמרו את השלל לטקס.


פגרי הקרפדות שהוקפאו (צילום: AP)

 

אז ביצעו שקילה ומדידה של כל קרפדה, והכניסו אותן למכלים עם נוזל שגרם להן לקפוא למוות. לחילופין הכניסו את הקרפדות לשקיות פלסטיק אטומות שהכילו פחמן דו-חמצני, וגרם להן להיחנק.

 

באחת מהערים, ניצודו כ-3,600 קרפדות ומרביתן תישלחנה לאוניברסיטה מקומית. הפרטים הגדולים בחבורה, יפוחלצו למזכרת. הקרפדה הכבדה ביותר שנלכדה שקלה יותר מחצי קילו, והקרפדה הגדולה ביותר שנלכדה היתה בגודל של 13 סנטימטר - עם תוספת מיוחדת: רגל חמישית. 

 

לאחר שמתו, פגרי הקרפדות ישמשו את החקלאים לדשן לשדות הסוכר - סוג של פיצוי על השנים שנאבקו לשווא בחיפושיות ההרסניות. האגודה המלכותית למניעת התאכזרות בחיות באוסטרליה דווקא רואה בחיוב את תהליך ההמתה של הקרפדות, כל עוד הדבר נעשה באופן הומאני ולא בירי או חבטות. 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים