שני מתכונים קלילים עם חצילים
נמאס לכם מהמאכלים הכבדים והשומניים של החג? המצות עושות שמות בקיבה? החציל אתכם יציל. אפשר להכין ממנו פיצה, חציל בפרמזן, וגם "כריך" דל קלוריות. פיליס גלזר מגישה שני מתכונים קלילים לדוגמא

צילום: חגי דקל

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

פיצה חצילים

אין צורך לוותר על פיצה בפסח – במקום בצק, מחליפים  את הבסיס בפרוסת חציל, קלוי בתנור. המתכון כל כך טעים, שיתכן שתרצו לאמץ אותו בשאר ימות השנה והוא מתאים לכל דיאטה בה צריכים להימנע מחיטה. ניתן להחליף את המוצרלה בגבינה אחרת – מחלב עזים או סויה.

 

המרכיבים (לכל מנה): 

1 פרוסה עבה של חציל

שמן זית מכבישה קרה

1- 1/2 1 כפות רסק או רוטב עגבניות מוכן

פרוסה של גבינת מוצרלה

1/2 כפית גבינת פרמזן מגוררת (לא הכרחי)

1-2 זיתים פרוסים

מעט אורגנו או בזיליקום יבש לפיזור

  

אופן ההכנה:

  1. מחממים את הגריל בתנור. פורסים את החציל לפרוסות בעובי 1/2 1 - 2 ס"מ.
  2. מסדרים את פרוסות החצילים על תבנית שרופדה בנייר אפייה וקולים בתנור מתחת לגריל, עד שהן משחימות  יפה משני הצדדים (אפשר לבצע שלב זה מראש).
  3. מורחים את הפרוסות ברסק או ברוטב עגבניות, מניחים מוצרלה (בפרוסה אחת או מגוררת) ואם רוצים, גם גבינת פרמזן. מפזרים כמה זיתים ומעט אורגנו. שמים שוב מתחת לגריל (לא קרוב מדי למקור החום) עד שהגבינה מזהיבה ומבעבעת (כדקה או שתיים).

 

חציל ממולא בגבינת ריקוטה ואורגנו

מנה קלה ודלת קלוריות, תודות לשימוש בגבינת ריקוטה 5%. להעשרת הטעם אפשר להוסיף שן שום כתושה לשמן הזית איתו מברישים את פרוסות החציל.

 

המרכיבים (6 יחידות):

1 חציל ארוך

2 כפות שמן זית

250 גרם גבינת ריקוטה (מומלץ של "גד")

1 חלבון ביצה טרופה

1 כפית גדושה אורגנו או בזיליקום טרי קצוץ דק

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

1 עגבנייה בינונית-קטנה בשלה אך יציבה ,פרוסה דק

2 כפות גבינת פרמזן או קשקבל או גבינת עזים קשה, מגוררות

  

אופן ההכנה:

  1. מחממים את הגריל שבתנור. מכסים תבנית בנייר אפייה. פורסים את החציל לרוחב לפרוסות בעובי של 1 - 1/2 1 ס"מ. צריכות להתקבל לפחות 12 פרוסות (לא כדי להשתמש בחלק הצר מדי או בפרוסה התחתונה במתכון הזה אבל אפשר לקלות אותן ולנשנש).
  2. שמים שמן זית בכלי קטן ומברישים את פרוסות החצילים משני הצדדים. מ
  3. כניסים את התבנית מתחת לגריל כשהיא מונחת בערך באמצע התנור כדי שהפרוסות לא תישרפנה. קולים עד שהן מוזהבות כ-3-5 דקות. הופכים, וקולים את הצד השני. אין לקלות יתר על המידה כדי שהחצילים לא יתרככו ויהפכו סמרטוטיים. מוציאים ומביאים לטמפרטורת החדר.
  4. בינתיים מערבבים ריקוטה, חלבון ביצה ואורגנו עם מלח ופלפל לפי הטעם. מחלקים את פרוסות החציל לזוגות שמתאימים בגודל. מניחים ככף גדושה מהתערובת על מחצית הפרוסות ומכסים עם הפרוסות הנותרות. מניחים פרוסת עגבנייה על כל "סנדוויץ'" ומפזרים מעט גבינת פרמזן.
  5. קולים או אופים בתנור כ-6-5 דקות עד שהגבינה נמסה וזהובה והריקוטה יציבה. אפשר לקשט בעלה בזיליקום או בענף רוזמרין, אם רוצים.

 

לפנייה לכתב/ת
    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה שני מתכונים קלילים עם חצילים
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    פסח
    כופתאות גבינה חצילים
    צילום: איילת בן-יוסף
    ynet ספיישל
    לבשל עם יעל
    משהו מתוק
    תיק אוכל
    מתכון לבריאות
    הבולסת חוקרת