שתף קטע נבחר

איראן: גנרל שמרן מתון יתמודד מול אחמדי-נג'אד

מוחסן רזאי, שפיקד על משמרות המהפכה במלחמת איראן-עיראק ומתנגד למדיניות החוץ של הנשיא הנוכחי, יתמודד מולו בבחירות. המחנה הרפורמיסטי חצוי בין שני מועמדים

המרוץ לנשיאות איראן הולך ומתחמם: מוחסן רזאי, שמרן מתון שפיקד על כוחות משמרות המהפכה של איראן, הצהיר היום (ד') כי יתמודד אף הוא מול מחמוד אחמדי-נג'אד על הנשיאות בבחירות שייערכו ביוני.

 

רזאי אינו נחשב למועמד מוביל, אך הרפורמיסטים המבקשים להדיח את אחמדי-נג'אד, מקווים שהוא יוכל לקחת חלק מהקולות שאחרת יתמכו בנשיא המכהן. רזאי מתנגד לאופן שבו ניהל אחמדי-נג'אד את הכלכלה וכן למדיניות החוץ הקיצונית שהוביל.

 

רזאי, בן 57, פיקד על משמרות המהפכה בתקופת מלחמת איראן-עיראק, בשנות השמונים. אחרי שפרש מתפקידו, נכנס לחיים הפוליטיים. הוא נהנה מתמיכה במחוז מגוריו, חוזסטאן, אזור עשיר בנפט בדרום-מערב איראן. על-פי הערכות, הוא נהנה גם מתמיכתו של הנשיא לשעבר, המטיף אכבר האשמי רפסנג'אני.  

 

יועציו של אחמדי-נג'אד אמרו כי הנשיא יתמודד מחדש על תפקידו. לפי החוק האיראני, הנשיא יכול להתמודד על שתי כהונות ברציפות, כל אחת בת ארבע שנים. יריבו העיקרי של אחמדי-נג'אד בבחירות הוא המועמד הרפורמיסטי מיר חוסיין מוסווי, ראש הממשלה לשעבר ופוליטיקאי רב השפעה.

 

המחנה הרפורמיסטי, התומך בשיפור היחסים עם המערב והקלת

 המגבלות מבית, בעל סיכוי ממשי לזכות בבחירות ב-12 ביוני. הנשיא איבד תמיכה ציבורית רבה בקרב חלק מהשמרנים, בשל האופן שבו טיפל במשבר הכלכלי, ויש איראנים הסבורים כי עמדתו הנצית כלפי ארה"ב והרטוריקה האנטי-ישראלית הגבירו את בידודה של איראן בעולם.

 

עם זאת, מוסווי אינו המועמד הרפורמיסטי היחיד. גם יושב ראש הפרלמנט לשעבר, מהדי כרובי מתמודד על התפקיד. על מנת להגביר את סיכויהם לנצח, יצטרכו הרפורמיסטים להתאחד מאחורי מועמד אחד. כרובי אמר במספר הזדמנויות שאין בכוונתו לפרוש מהמרוץ, בלי קשר למי שיתמודד. רזאי אמר שאם ייבחר, יפעל להקמת ממשלת "קואליציה לאומית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אחמדי-נג'אד. לא אהוד כמו פעם
צילום: AFP
המתמודד הטרי: מוחסן רזאי
צילום: AP
הרפורמיסט המוביל: מוסווי
צילום: AFP
מומלצים