שתף קטע נבחר
צילום: שי בן אפרים, index open

קינוח של מלכים: גביעי שוקולד במילוי קרם אגוזים

השוקולטייה רואי גרשון מכין קינוח מושקע ומקורי של גביעי שוקולד במילוי קרם אגוזים וקראנץ' אגוזי לוז. היתרון הוא שניתן להכין יומיים שלושה מראש ופשוט לשמור במקרר

 

כוסיות שוקולד במילוי קרם אגוזים

המרכיבים:

לכוסית:

1/2 קילו שוקולד מריר איכותי, מומלץ 70% קקאו

שקף (רצוי לרכוש ב"חנויות המתמחות", אך אפשר גם שקף משרדי)

קראנץ' אגוזי לוז (ברס) לקישוט.

לקרם:

100 גרם שמנת מתוקה

100 גרם שוקולד מריר

200 גרם מחית אגוזי לוז (פראלינה)

 

אופן ההכנה:

  1. הקרם: מחממים את השמנת בסיר בעדינות,  עד לסף רתיחה. מורידים מהאש.
  2. מוסיפים את השוקולד לתוך הסיר, מפזרים אותו בתוך הנוזל החם כך שיהיה שקוע כולו בתוכו ומחכים דקה.
  3. מערבבים עד לקבלת קרם מבריק ואחיד.
  4. מוסיפים את הפראלינה ומערבבים עד לאיחוד כל המרכיבים.
  5. יוצקים לשק זילוף ומצננים במקרר.
  6. הכוסיות: מעבירים את השוקולד לכלי פלסטיק. ממיסים במיקרו, בפולסים של 30 שניות, כאשר בין כל הפעלה מערבבים היטב את השוקולד.
  7. אחרי שכל השוקולד נמס, מודדים את טמפרטורת השוקולד בעזרת מד חום. הטמפרטורה אמורה להיות באזור ה-38 מעלות, ואז ממשיכים לחמם את השוקולד במיקרו עוד כפעמיים שלוש, עד שהשוקולד מגיע לחום שלל 45-49 מעלות.
  8. יוצקים את השוקולד על משטח השיש שבמטבח ומערבבים אותו בעזרת שפכטל, עד שהוא מתקרר לחום של 31-32 מעלות. מחזירים את השוקולד חזרה לקערה.
  9. כדי ליצור את גוף הכוס גוזרים פס צר מהשקף, מגלגלים סביב האצבע לצורה של צינור וסוגרים עם נייר דבק.
  1. כדי ליצור את בסיס הכוס גוזרים ריבוע מהשקף.
  2. יוצקים את השוקולד לתוך צינור השקף ונותנים לו לנזול החוצה. מניחים את השקף על צלחת במקרר עד שהשקף נפרד מהשוקולד.
  3. מצפים את ריבוע השקף בשוקולד, מניחים על צלחת ומכניסים למקרר עד שהוא נפרד מהשקף.
  4. מדביקים את הצינור לבסיס בעזרת השוקולד המטומפרר ומניחים בצד עד שהוא מתייבש.
  5. מזליפים את הקרם לתוך כוסית השוקולד ומפזרים קרנאץ' אגוזי לוז לקישוט.

 

רואי גרשון הוא שוקולטייה, ובעלים של רשת חנויות הבוטיק Roy שוקולד .

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים