שתף קטע נבחר

נשיא איראן: תומך ב-2 מדינות, אם הפלסטינים בעד

בראיון ראשון לתקשורת האמריקנית מאז השבעת אובמה, הציב אחמדי-נג'אד תנאים למו"מ עם ארה"ב ומתח ביקורת על אי השתתפותה בוועידת "דרבן 2". הוא סירב לחזור בו מהכחשת השואה, והתאכזב שאובמה לא ענה לו על מכתב הברכה

נשיא איראן, מחמוד אחמדי-נג'אד, אמר בראיון לרשת ABC האמריקנית, כי בכוונתו לתמוך ברעיון של שתי מדינות לשני עמים, אם הציבור הפלסטיני יצביע בעד הסכם עם ישראל. "כל החלטה שהם יקבלו מקובלת עלי", הצהיר אחמדי-נג'אד בראיון ראשון לאמצעי תקשורת אמריקני מאז בחירתו של ברק אובמה לנשיאות ארצות-הברית.

 

איראן והטרור - דיווחים אחרונים:

 

בנוגע למו"מ בין איראן לארצות הברית, שינה אחמדי-נג'אד את עמדתו וכעת הוא מסרב לדבר על מו"מ ללא תנאים מוקדמים. "צריכה להיות מסגרת ברורה לשיחות", הבהיר. נשיא איראן גם הביע מחאה על כך שאובמה לא הגיב לאיגרת הברכה ששלח לו לאחר השבעתו. "שלחתי לאובמה איחולים. זו היתה החלטה חשובה, למרות שהעם האיראני מבוהל מהתנהלות הממשלים האמריקנים הקודמים".

 

על אפשרות של דיאלוג עם ארצות הברית, ציין נשיא איראן כי "אנחנו קוראים לשלום ובטחון לכל. היינו רוצים יחסים המבוססים על צדק וידידות. נהיה שמחים להפוך יחסים עוינים ליחסי ידידות". עם זאת, אחמדי-נג'אד האשים את ממשלות ארה"ב ואירופה ב"תמיכה עיוורת בזוועות" של ישראל. לדבריו, "לא ברור לי מהי המדיניות של אובמה לגבי הפלסטנים. הוא תמך בטבח בעזה ובפושעים האחראים לזה. זו היתה שגיאה חמורה שלו".

 

אחמדי-נג'אד התייחס לוועידת האו"ם נגד גזענות, שהוחרמה על-ידי כמה מדינות - ובראשן ארצות-הברית וישראל. "אני לא חושב ולא מאמין שאובמה תומך בגזענות. אבל הג'נטלמן היה צריך להגיע לוועידה ולגנות בצורה ישירה גזענות ואפליה", אמר מי שעורר את זעם העולם בעקבות נאום השטנה נגד ישראל שנשא בוועידה.

 

"ציפיתי שאובמה ישתתף בוועידת ז'נבה. איזה נושא יותר חשוב מאפליה גזעית? מרבית הבעיות החשובות ביותר מקורן באפליה גזעית. מאות מיליוני אנשים ציפו מאובמה לעשות משהו בנושא. האו"ם ארגן ועידה. זו היתה הזדמנות טובה לדבר ולשתף פעולה. אנחנו חייבים לשתף פעולה כדי לסלק גזענות מהבמה הבינלאומית", הוסיף.

 

עם זאת, במהלך הראיון סירב אחמדי-נג'אד לחזור בו מהכחשת השואה. "אם זה באמת אירוע היסטורי, מדוע הם רוצים להפוך את זה לדבר קדוש? אף אחד לא יכול לשאול שום שאלה על זה? אף אחד לא יכול ללמוד ולחקור את זה?", שאל. הוא הוסיף כי "מדוע מדינות המערב מגלות רגישות גדולה כל-כך לאירוע היסטורי? לאורך ההיסטוריה אירעו אלפי אירועים. מה יש בשואה הזו שהם לא רוצים לאפשר לחקור?".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אחמדי-נג'אד. יקבל כל החלטה
צילום: AFP
מומלצים