שתף קטע נבחר

מסה קריטית: ביקורת מסעדות

מסעדת מסה מציעה ארוחה עם סטייל ואוכל משובח, במחיר של ימי מיתון. אמיר קמינר יצא עם תחושה טובה וטעם של עוד

כל פעם אני נדהם מחדש לגלות כמה מעט אנחנו יודעים על הסובבים אותנו, ועד כמה אנחנו לא מכירים אותם באמת. מתחת למעטה המהוגן והבורגני רוחשים חיים סוערים. גם על י' עתירת המעללים חשבתי שאני יודע כמעט הכל, אבל אפילו היא הצליחה להפתיע אותי כששלפה מנרתיקה, בעודנו יושבים במסעדת "מסה" בתל-אביב, גאדג'ט משונה ומעוצב. "סליחה מה זה?", תמהתי. י' הקפדנית מיהרה להסביר בפרטנות: "זה מכשיר חדשני שאמור לזרז את תהליך התחמצנות היין, במקום הדקנטר המפורסם‭."‬ הופתעתי: מה לבחורה הרצינית חובבת האמנות והסרטים התיעודיים ולסוגיות של עפיצות? מתברר שהיא גם חובבת אלכוהול ומחזיקה בביתה מקרר יינות. אחרי כוס אחת היא כמעט גילתה לי את כל סודות האטום.

 

י' הדגימה את סגולות המכשיר באמצעות קברנה סוביניון צעיר, ואכן, אחרי שהיין עבר דרכו השתנה טעמו והיה הרבה יותר עז. המכשיר עורר את תשומת הלב של באי המקום. כיוון שבטני עשתה קולות מחאה, דרשתי להפסיק את ההתעסקות ולעבור למטרת הביקור – בדיקת העסקית של ה‭68-‬ שקלים, שנולדה בעקבות המיתון. כן, גם מסה, אחת היוקרתיות שצצו בעידן האוליגרכים, מתאימה עצמה כדי לשרוד.

 

השף אביב משה ירד ממרומי האולימפוס של הבישול המולקולרי ורקח עסקית הוגנת ומעניינת. לא פלא שהחלל האלגנטי אוכלס בבכירי המשק, יחצני-על, עורכי דין מובילים, אנשי ברנז'ה, וגם סועדים שעד כה לא העזו להתקרב למסה.

 

העסקית של ה‭68-‬ שקלים (יש גם ב‭98-‬ שקלים, אבל ממנה בחרנו להתעלם) כוללת לחם חמוציות ודגנים תוצרת בית, מגש מטבלים מצוינים (ויניגרט פלפלים קלויים, מטבל לימונים כבושים, מטבל חצילים פיקנטיים‭,(‬ מנה ראשונה ועיקרית. בפותחות דילגנו על הסלטים (סלט אייסברג ועגבניות תמר, סלט ירוקים קצוצים) ועל הקלישאה המשודרגת (חציל על גריל פחמים עם גבינת בלו בוואריה‭,(‬ והעדפנו את המנות היותר מסקרנות, למשל רוסטביף רול סלט. מה מסתתר מאחורי השם? בשר סינטה אפוי בתנור וממולא בכרוב, נבטים, פלפלים ועוד דברים טובים. זו הייתה מנה מרהיבה ביופייה ופותחת תיאבון.

 

גם פטה הכבדים היה ברמה גבוהה, וצלחתו קושטה בפיסטוקים וקוביות ג'לי מוסקט. היה כיף למרוח את הממרח העשיר והאוורירי על הטוסטים השזופים. המפגש בין חטא הפטה ומתיקות ריבת התפוז הסיני היה חגיגה דקדנטית מהסוג שמרגיז מאוד את רופא המשפחה שלי.


חגיגה דקדנטית. פטה כבדים (צילום: שלום בר טל)

 

בעיקריות, הבחירה הרבה יותר מתסכלת, לאור ההיצע הגדול - מפרגית על גריל פחמים ונקניקיות עגל, ועד קוסקוס חריימה דגים וריזוטו חציל מעושן. אחרי התחבטות ודיונים, כולל התייעצות עם המלצר אודי חמודי, י' דגה אדמונית צלויה שהשתכשכה במחבת עם ירקות שורש אפויים וצ'יפס מרווה. "הדג עדין ורך, והירקות הצבעוניים מקפיצים את המנה‭,"‬ היא התלהבה. האדמונית התגלתה אכן כדגיגה כלבבי, שמתאימה למי שמעדיף את הדג שלו בלי טעמים דגיים מוגזמים.

 

אסקלופ עגל צרוב על הפלנצ'ה, שרבץ על קונפי שום וקרם תפוחי אדמה, היה בדיוק מה שהמדור צריך: סקסי, טעים ויעיל. הפרטנרית ניסתה לקלקל את השמחה באומרה שהוא בנאלי. "עם חיים סוערים כמו שלך לא פלא שכל דבר נראה לך בנאלי‭,"‬ הדפתי. "אני דווקא מאושר ממנו‭."‬

 

ולמרות המחלוקת הקלה שהתעוררה, הסכמנו שחייבים לחזור במהרה למסה כדי לבדוק את שאר העיקריות בעסקית הזולה – כי זו בדיוק מסוג הארוחות שעוזרות לצלוח את המיתון בסטייל, בטעם, ובלי תחושה שבזזו אותנו.

 

מסה, הארבעה ‭,19‬ תל-אביב, ‭03-6856859‬

 

מחיר העסקית: 68 שקלים (ויש גם ב‭98-‬ שקלים)

מטבח: שף

ואם חורגים מהדיל: קינוחים ואלכוהול

שעות העסקית: א‭-'‬ו‭15:30-12:00 ,'‬

חנייה: ברחובות הסמוכים ובמגרשי החנייה של אזור הקריה (בתשלום)

ציון: ‭9.2‬ (בסולם מסעדות שף)

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עסקית הוגנת ומעניינת. מסה
מומלצים