בחודש מאי, נחגג ברחבי העולם יום המוזיאונים הבינלאומי. איגוד המוזיאונים מזמין את הציבור, לרגל יום המוזיאונים, לבקר מחר (ג') - ל"ג בעומר, ב-64 מוזיאונים ברחבי הארץ, ללא תשלום.
יום המוזיאונים הבינלאומי המוקדש השנה למוזיאונים ולתיירות, מתקיים במטרה לחשוף את העושר התרבותי-אמנותי של המוזיאונים ולאפשר לקהל רחב לבוא
וליהנות מכך, ולהתוודע לחשיבות המוזיאונים לחברה ולתרבותה.
יום המוזיאונים נחגג ברחבי העולם כבר החל מ-1977. כל שנה נבחר נושא על ידי ועדה ונדון בין חברי איקו"ם. איגוד המוזיאונים ואיקו"ם ישראל הוא עמותה רשומה שמטרותיה העיקריות הן שיתוף פעולה בין המוזיאונים בארץ והעובדים בהם. האיגוד מייצג את מרבית המוזיאונים בישראל ומונה כ-1,300 חברים בכל תחומי העשייה המוזיאונית.
יו"ר האיגוד, דורית ווליניץ מסרה כי הקהל מוזמן לבוא וליהנות מחוויה בכל התחומים: ארכיאולוגיה, היסטוריה, תולדות א"י וההתיישבות, אמנות, טבע ומדע. "האיגוד פועל לקידום שיתוף פעולה בין המוזיאונים בארץ, קידום מקצועי של סגל המוזיאונים ועוסק בפיתוח קשרים מקצועיים עם מוסדות חינוך ותרבות בארץ ובחו"ל. האיגוד פועל בזיקה לעקרונות איקו"ם הבינלאומי ומהווה את האיגוד הלאומי המוכר והייצוגי של ישראל בארגון הבינלאומי המהווה חלק מאונסק"ו".
רשימת המוזיאונים הפתוחים ללא תשלום:
אזור הצפון
מוזיאון חיפה לאמנות
מוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית, חיפה
מוזיאון העיר חיפה
המוזיאון הימי הלאומי
מוזיאון מאנה-כץ
מדעטק – המוזיאון הלאומי למדע, טכנולוגיה וחלל, חיפה