שתף קטע נבחר

בטעם הודי: תבשיל תפוחי אדמה

קוביות של תפוחי אדמה צהובים מכורכום מנוקדות בזרעי חרדל שחור, עם קוביות עגבניות רכות והכל ברוטב עתיר תיבול. הוסיפו לזה אורז לבן ויוגורט בצד ויש לכם ארוחה קלה ומשביעה

תבשיל תפוחי אדמה בסגנון הודי

המרכיבים:

3 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים ל-8

1 בצל

1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ דק

1/2 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף וקצוץ

1 כף זרעי חרדל שחור

4 שיני שום

1 כפית כמון

1/2 1 כפיות כורכום

1 כפית פפריקה חריפה

1 עגבנייה חתוכה גס

מיץ מ-1/2 לימון

1 כף עלי כוסברה קצוצים

מלח

שמן צמחי


(צילום: index open)

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את תפוחי האדמה בסיר, יוצקים מים כדי כיסוי, מוסיפים 1/2 כפית כורכום ומעט מלח ומביאים לרתיחה. מבשלים עד שתפוחי האדמה רכים. מסננים. חוצים את הבצל לשתיים ופורסים מחצית אחת לפרוסות דקות.
  2. מרסקים 1/2 בצל, הג'ינג'ר והשום במעבד מזון או שמגררים אותם על פומפייה גסה עד שמתקבלת משחה אחידה.
  3. מחממים מעט שמן בסיר ומוסיפים את זרעי החרדל. מטגנים עד שהזרעים מתחילים להשמיע קולות נפץ, מוסיפים את הכמון, הכרוכום שנותר ואת הפפריקה החריפה ומטגנים תוך ערבוב כמה שניות.
  4. מוסיפים את תערובת הבצל, הג'ינג'ר והשום ומטגנים על אש קטנה כדקה שתיים, עד שהתערובת מתחילה להזהיב. אם התערובת מתחילה להישרף מוסיפים כף או שתיים מים.
  5. מוסיפים את פרוסות הבצל, העגבנייה החתוכה והפלפל החריף ומטגנים שתי דקות נוספות.
  6. מוסיפים את מיץ הלימון ומעט מים כך שיווצר מעט רוטב דליל ומוסיפים את קוביות תפוחי האדמה. מערבבים קלות, ממליחים אם יש צורך ומורידים מהאש. מפזרים את הכוסברה ומגישים מיד לצד אורז לבן.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים