שתף קטע נבחר

איך לחסוך בהוצאות הטיפול בחיות המחמד?

המיתון בעיצומו, ורבים מתקשים לעמוד בהוצאות השוטפות של הטיפול בחיית המחמד. עמותות לבעלי חיים ברחבי הארץ מלאות עד אפס מקום בכלבים וחתולים שננטשו לאחרונה, ומספר האימוצים הולך ופוחת. אל יאוש: כך תוכלו לחסוך בהוצאות האחזקה של הכלבים והחתולים עד יעבור זעם המשבר

המשבר הכלכלי והמיתון גרמו לכך שרבים מתקשים לעמוד בהוצאות האחזקה של חיות המחמד, ולאחרונה ישנם לא מעטים שמביאים את חיות המחמד שלהם לעמותות האימוץ השונות. אלה עמוסות עד אפס מקום כי מספר האימוצים פחת, וממילא מתקשות בעצמן להתמודד עם המצב והצורך להאכיל ולטפל בכל כך הרבה חיות. 

 

אל יאוש: אפשר לחסוך בהוצאות על חיית המחמד מבלי לפגוע בבריאותן ורווחתן, ולהישאר חברים טובים עד שתעבור התקופה הקשה. הנה כמה טיפים: 

 

  • מתי בפעם האחרונה ביצעתם סקר שוק במרפאות הווטרינרים? התחרות כיום בין המרפאות גדולה מאוד וכדאי לברר את מחירי הבדיקות במרפאות - בדיקות שגרתיות שאינן מצריכות טיפולי חירום או ניתוחים מורכבים. במידה ואתם לקוחות קבועים, נסו לברר האם הווטרינר יהיה מוכן להעניק לכם הנחה קטנה. גם הוא צריך לשמר לקוחות.

 

  • רבים מבעלי הכלבים והחתולים רוכשים את המזון היבש לחיית המחמד בגפם, ומחמיצים הזדמנות לחסוך עד 20 אחוז בעלויות המזון מדי שנה. כפי שמתארגנות קבוצות רכישה לקניית דירות, מכוניות או מוצרי חשמל, מדוע שלא להתאגד עם בעלי כלבים וחתולים אחרים מהשכונה כדי להוזיל בעלויות המזון החודשיות? 

    לצרכנים יש כוח רב כשהם מאוגדים כקבוצה ובתקופת מיתון כל חנות וספק מזון ישמחו לקבל לקוחות חדשים ולשמור עליהם לאורך זמן. נסו ליצור קשר עם בעלי כלבים או חתולים המתגוררים בבניין שלכם או כאלו שאתם כבר מכירים בזמן הטיול היומי, והציעו להם לאחד כוחות. פיתחו קבוצה בפייסבוק, בררו במקום העבודה שלכם מי מגדל חיית מחמד ומעוניין להצטרף לפרויקט החיסכון.

    בקשו הצעת מחיר מחנויות באזור מגוריכם או צרו קשר עם סניפי החנויות המוכרות את מרכולתן ברשת. בדיוק כמו שקונים מוצר חשמל, סקר שוק נבון יכול לחסוך לכם מאות שקלים מדי שנה.


(צילום: ברוך פייגנבאום)
 

  • אם עד כה רכשתם שקי מזון קטנים המספיקים לחודש ימים, מומלץ לשקול לעבור לרכישה של שקים גדולים המגיעים במשקלים שונים, ועשויים לחסוך לכם כסף רב.

 

  • במידה והחלטתם לעבור למזון זול יותר לתקופה של מספר חודשים, כדאי להתייעץ עם הווטרינר המטפל במידה ולכלב ישנן בעיות רפואיות המצריכות מזון מיוחד. חשוב להקפיד לרכוש מזון של חברות מזון ידועות ואיכותיות ולא להתפתות לרכוש מוצרים זולים ולא מוכרים, או מבצעים של מכירות חיסול בחנויות המוכרות מזון לחיות מחמד.

 

  • אם רכשתם מזון חדש, כדאי לבצע מעבר הדרגתי מהמזון הישן לחדש כדי לא לגרום לחיה בעיות בעיכול ולאפשר לה להתרגל אליו. בדרך כלל מומלץ לאפשר לכלב ולחתול מעבר הסתגלות שנמשך 7-14 יום, כאשר יש להגדיל בהדרגה את כמות המזון החדש המעורבב במזון הישן.

 

  • מאכילים חתולים ברחוב ורוצים לרכוש מזון המותאם לחתולי רחוב בהנחות גדולות? מומלץ ליצור קשר עם מאכילים חתולי רחוב נוספים ולפנות לספקי המזונות או לחנויות לממכר מזון לחיות מחמד כדי לקבל הצעת מחיר זולה יותר.

 

  • מפנקים את חיית המחמד שלכם בחטיפים או צעצועים: החטיפים ממילא אינם מזון הכרחי עבור חיית המחמד שלכם ובאשר לצעצועים - אפשר להכין בבית: אפשר למלא גרב ישנה במזון יבש, או למצוא בוודאי כדור משחק שכבר "גמר את הקריירה". חתולים יסתפקו בכל קופסה מתגלגלת. חיית המחמד שלכם מתלהבת לא פחות מהחידוש - לא דווקא מהרכישה החדשה - ולכן כמה הפתעות שנעלמות ואז מופיעות שוב כעבור שבועיים "יעשו להם את היום".

 

  •  יש לכם טיפים נוספים? ספרו לנו בתגובות

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ברוך פיגנבאום
צילום: יהונתן צור
מומלצים