שתף קטע נבחר

בדקנו: שירותי הטלפונייה של ספקיות הסלולר

השווינו טכנולוגית בין שירותי הטלפון הקווי והאינטרנט של חברות הסלולר, ובדקנו אם אפשר כבר לנופף לבזק ולספקית האינטרנט לשלום. המסקנות מפתיעות

כחצי שנה אחרי ההשקה של שירותי הטלפון הקווי ושירותי ה-ISP של חברות סלקום ואורנג', לקחנו את המכשירים של החברות לבדיקה. מטרת הסקירה היא לבדוק - האם יש כאן התקדמות טכנולוגית בכניסת שחקנים חדשים לשוק הטלפון הקווי, והאם בסופו של יום כדאי להיות מהראשונים לאמץ את השירותים החדשים של החברות.

 

תחילה נציין שהכניסה של חברות הסלולר לעולם התקשורת הקווית אינה מקרית. חברות הסלולר יודעות שיש מתחרים רבים שלוטשים עיניים לנתח השוק שלהם: הוט, שמעוניינת להיכנס לתחום הסלולר, ו-012 שכבר הכריזה בעבר יותר מפעם אחת על כוונותיה בתחום.

 

במקביל ישנן חברות שמנסות לבצע ניסויים בשירות VOB (Voice Over Broadband) סלולרי, כדוגמת Free טלקום, מה שעשוי בראייה לטווח רחוק לנגוס בנתחי השוק של החברות ובמספר הלקוחות.

 

בשאר עולם אנחנו רואים כבר תקופה ארוכה מגמה של התכנסות תקשורתית. חברות הסלולר כבר לא נותנות רק שירותים ניידים ונכנסות לתחומי הטלוויזיה, הטלפון הקווי ושירותי האינטרנט. את המודלים הנפוצים בעולם הלכו ויישמו גם בסלקום ואורנג', אך יש הבדל משמעותי כבר מנקודת הפתיחה.

 

בעוד סלקום מבססת את השירותים החדשים על נתב סלולרי, שמופעל על ידי אותה חברה (על היתרונות והחסרונות שבדבר), אורנג' בנתה בתוך החברה שתי מחלקות נוספות, שמטפלות בשירותים החדשים. למרות זאת השירות של החברה מצריך חיבור לספקית תשתית (הוט או בזק), עניין שעשוי לשמש כחסרון לאנשים שמחפשים One stop shop.

 


ראוטר של סלקום (צילום: יח"צ)

 

הבדלים במחירים, הבדלים במהירויות

כבר בשלב החלטה להצטרף לאחת החברות מתגלים פערים משמעותיים בהצעות - ואין הכוונה רק למחיר. בעוד בסלקום המחיר הוא אחיד לאינטרנט (שאומנם מוגבל במהירות של עד 2.8 מגה ביט בהתאם לרשת), ברשת אורנג' ניתן להתחבר לכל חבילה בהתאם לתשתית שאתם מזמינים (הוט או בזק עד 10 מגה ביט).

 

אומנם בשורת המחיר העלות של החבילה של אורנג' לשירותי האינטרנט גבוהים יותר, בשל הצורך בתשלום לתשתית (או לרכישת באנדל תשתית + ספק מאורנג') אך המהירויות גבוהות יותר. אם נשווה חבילה גלישה באורנג' של 2.5 מגה לחבילת הגלישה של סלקום, בחבילה של אורנג' קיבלנו קצבים גבוהים יותר בכל שעות היום ללא תלות בעומס על הרשת.

 

מרגע ההצטרפות לשירות תוך מספר ימים מגיע טכנאי לבית הלקוח להתקין את הציוד. בעוד ההתקנה של הציוד של סלקום לא דורשת ידע מוקדם וניתן להתקין אותו לבד בקלות. הציוד של חברת אורנג' קצת יותר מורכב ואם מוסיפים גם מכשירי טלפון שנמכרים על ידי החברה, התקנתם עשוייה להיות מסובכת יותר. מה גם שיש צורך להגדרות ראשוניות ארוכות יחסית ולכן לא ניתן לעשות זאת בכלל באופן עצמאי (לא קיימת כזאת אופצייה ברכישה).

 


טלפון DECT באורנג' (צילום: יח"צ)

 

שיפור בסאונד, שיחה ממתינה

את השירותים של שתי החברות בדקנו לאורך כחודש ימים. השיחות והשימוש בוצעו לאורך כל שעות היום במשך כל ימי החודש.

 

נתחיל באיכות הקו, בשתי החברות מדובר על איכות טלפון קווי טובה. האודיופילים שביננו עשויים להבחין להבדל קטן באיכות הסאונד לעומת השיחות הקוויות של בזק, אך מרבית האנשים לא יבחינו בדבר כלל. למכשיר של סלקום ניתן לחבר טלפון קווי אחד ולקבל מספר בקידומת של 052, מה שהופך את השיחות אליו למחייגים מטלפון קווי ללא משתלמות.

 

לעומת זאת, באורנג' ניתן לנייד את המספר הקודם או לקחת מספר חדש בקידומת 074, שאותה קיבלה החברה במשרד התקשורת כקידומת לשירותי הטלפון הקווי. בקו של פרטנר ניתן למצוא מספר שירותים שיכולים להיות שימושיים מאוד למשפחות, או לעסקים מרובי משתמשים, שלא רוצים להחזיק מרכזיה ביתית או מספר קווים. אחד השירותים שמותקנים חינם על הקו הוא האפשרות ליצור עד שלוש שיחות על קו הטלפון, מה שמאפשר בפועל לקבל בו זמנית יותר משיחה אחת ומצד שני גם להוציא יותר משיחה אחת.

 

לא שומעים יותר את הצפצוף המעצבן של שיחה ממתינה, אך אם אתם לבד בבית ומקבלים יותר משיחה אחת, תצטרכו לרוץ למכשיר הטלפון הנוסף שקרוב אליכם כדי לענות. אחרת תשמעו את הצילצול של הטלפון בבית (במקום הצילצול של השיחה הממתינה). את היתרון הגדול ביותר ניתן למצוא במיוחד לבית של משפחה עם ילדים מתבגרים ש"סותמים" שעות ארוכות בקו ונושאים ונותנים עם ההורים ושאר יושבי הבית על שחרור הקו לשיחות.

 

מנגד בתשלום ניתן לקבל את שירות הקפצת השיחה. השירות מאפשר לקבל את השיחות של הסלולרי לתוך המכשיר הקווי ולהפך. לא מדובר בעקוב אחריי שמוכר לנו משירותי בזק.  כאשר הסלולרי מצלצל, ניתן לחייג במכשיר הקווי 77* ואז השיחה תופנה למכשיר הקווי וניתן לענות. את הקפצת השיחה ניתן לעשות על כל המכשירים שיושבים על אותו שם לקוח (ניתן גם לצרף מספרים נוספים לשירות). הטריק ניתן גם לביצוע בצורה הפוכה. הרי לפי חוק מרפי, ברגע שאתם יוצאים מהבית ומתחילים בנעילת הדלת, הטלפון הקווי מתחיל לצלצל. עכשיו אפשרי להקפיץ את השיחה לסלולרי ולקיים את השיחה מחוץ לבית. שיטה חביבה, רק חבל שאין העברות בזמן אמת תוך כדי השיחה.

 

לקחת את הראוטר לכל מקום

סלקום מאפשרת גלישה בכל מקום שבו יש קליטה. אחד היתרונות הוא שניתן לקחת את הראוטר כמעט לכל מקום (בתנאי שיש קליטה וחשמל), וכך למעשה להשתמש בו בנסיעה ברכבת, בכיתה או באוניברסיטה במקום ה-WiFi המקומי המקרטע (בתנאי שמדובר על שימוש של יותר ממחשב אחד - אחרת אין הצדקה לרכוש את הראוטר).

 

גם שירותי האינטרנט של פרטנר מצויינים, ומאפשרים חיבור בקצבים מהירים לתשתית הקיימת של החברות. מה גם שהחברה לא מגבילה כלל מהירויות גלישה, בשונה מדיווחים שהגיעו לאחרונה מצד חברות אחרות.

 

בשורה התחתונה, שירותי הטלפון של חברת אורנג' עשירים יותר בתכונות, מהסוג שאחרי שימוש בהן קשה מאוד לרדת ברמה ולחזור אחורה. מדובר בקו ביתי לכל דבר, ולכן אין קישוריות בין הקווים של בזק, הוט וכל יתר החברות שמספקות שירותי VOB.

 

סלקום אומנם מציעה חבילה אטרקטיבית ביותר, ולמעשה ה-500 דקות לקווי הם בונוס נחמד, אך הלקוחות נרתעים להתקשר לקו ביתי שהוא למעשה קו סלולרי. מה גם שמדובר על הכנסת נתב סלולרי שמשדר וקולט אותות כל היום.

 

בשירותי ה-ISP של חברות הסלולר, הבחירה תלויה בצרכים שלכם. אם מדובר על גלישה בבית, עדיף להשקיע עוד מספר שקלים אבל לקבל תשתית אינטרנט קווית מהירה באמת. אך אם מדובר במשתמש נודד שנזקק לנתב אלחוטי, אז ההצעה של סלקום עשוייה להיות המעניינת ביותר. 

 

אין ספק שהכניסה של מפעילות הסלולר לתחום עושה רק טוב לשוק, שכן מחירי השיחות יורדים, החברות משקיעות בפיתוח שירותים ייעודים ומעניינים, שגורמים גם לנו הצרכנים להתחיל להרגיש את ההתכנסות של מפעילות התקשורת גם בישראל.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים