שתף קטע נבחר

המומלצים: כלים לשירות העדכונים Twitter

הצטרפתם לטוויטר? ברוכים הבאים לשיגעון. אספנו בשבילכם את הכלים הכי טובים כדי שתוכלו לצייץ ולעדכן את העולם במצבכם מכל מקום: במחשב, בסלולרי, באוויר וביבשה

סקר TIM האחרון אומר של-0.9 אחוזים מגולשים הישראלים יש חשבון בטוויטר. מכיוון שניתן לקבל נתונים על מנויים ישראלים רק באופן עקיף מהחברה, קשה לדעת מה המספר האמיתי, וכל ההערכות נעות סביב כמות של אלפים.

 

אם צלחתם את המדריך שלנו, והחלטתם שכתיבת הגיגים קצרצרים זה הענייין שלכם, אספנו לכם כמה וכמה כלים מוצלחים לניהול השיגעון - כדי שתוכלו לחלוק את שנינותכם עם העולם בכל מקום שלא תהיו - ולקרוא את העדכונים של החברים שלכם.

 

הבסיסי: TwitterFox

בראשית היה Twitter. והממשק שלו היה מכוער. ואז ברא אלוהים, או שלוחיו המתכנתים את התוסף TwitterFox לדפדפן Firefox, ויראו כולם כי טוב. Twitterfox הוא אולי בעצם, הטוויטר ה"אמיתי" בשביל כולם. למי יש כוח להקליד את הכתובת או אפילו להקיש על האתר במועדפים, כשטוויטר פוקס מתקין לכם בפינת חלון הדפדפן צלמית קטנטונת שלחיצה עליה פותחת חלון קטן עם כל הציוצים האחרונים שתרצו (או לא תרצו) לקרוא?

 

אחרי שתזינו לו פעם אחת את חשבון המשתמש שלכם ב-Twitter, תוסף Twitterfox יכנס אליו אוטומטית, וימשוך את כל העדכונים ושקרו בזמן שישנתם (או בזמן שהדפדפן שלכם היה סגור). הממשק שלו מוצלח ופשוט, הוא מאפשר בכפתור ימני להשיב או לצייץ מחדש (RT, למי שלא דובר את השפה). בקלי קלות. הוא ממיין בעזרת לשוניות את הטוויטים הכלליים, תגובות והודעות ישירות. הוא קצת בסיסי, אבל בשביל רוב האנשים - הוא עושה את העבודה. 

 

למשתמשים כבדים: SpliTweet

נתעלם לרגע מהשם עם החרוז המטופש. SpliTweet הוא שירות נלווה שימושי למדי לטוויטריסטים כבדים, המציע פונקציה שחסרה ב-Twitter.com: ניהול ועדכון של חשבונות Twitter מרובים. למה שאדם אחד ירצה להחזיק כמה חשבונות Twitter, בהנחה והוא לא סובל מפיצול אישיות? הרבה משתמשים נוהגים לנהל חשבון Twitter אישי, ובנוסף חשבון עם עדכונים של חברה, בלוג, אתר וכו'. לפי ההגיון הזה, ה-Twitter של הבית הלבן יהיה נפרד מזה של הנשיא אובמה, לדוגמה.

 

תפעול החשבונות מתבצע דרך הדפדפן (אם כי SpliTweet מבטיחים שבעתיד תהיה תוכנת עדכון להורדה). מספקים לSpliTweet את הסיסמאות של כל החשבונות שלכם, ואז אפשר לשלוח את אותו הטוויט לכמה חשבונות שרוצים בבת אחת, רק מסמנים אותם ב-V ברשימה. יש כלים נוספים, כמו עדכונים בכל פעם שעולה טוויט כלשהו ברחבי הטוויטוספירה עם שם המותג שלך.

 


 

למקיסטים: Tweetie

חובבי אפל לא יוכלו שלא לחבב את Tweetie, תוכנה שהתחילה את דרכה כאפליקצית iPhone, ושודרגה מאוחר יותר לתוכנת מק של ממש. היא אומנם לא חפה מבעיות (עליהם נרחיב מייד), אבל בעזרת עיצוב מינימליסטי שמתאים כמו כפפה למערכת ההפעלה של אפל, וגרסאות חדשות היוצאות בתדירות גבוהה, היא הבחירה הטבעית לטוויטריסטים מקיסטים.

 

גירסת ה-iPhone של Tweetie אומנם אינה חינמית, אך בניגוד ליישומים דומים אחרים הניתנים להורדה בחינם, לא מציגה כלל פרסומות. ממשק המשתמש ברור ונוח, וניתן להתאמה אישית. היישום תומך בחשבונות Twitter מרובים, בכתיבה במקלדת רחבה ובעוד אפשרויות התאמה אישית רבות. כמו שאר אפלקיציות הטוויטר הסלולריות היא מאפשרת להעלות תמונות ישירות ממצלמת המכשיר, כמו גם להשתמש בשבב ה-GPS כדי לפרסם את המיקום ממנו נשלח הטוויט.

 

גירסת המק מגיעה עם ממשק דומה, אך כוללת אפשרויות נוספות, כשהמוצלחת ביותר היא אפשרות לראות תכתובות טוויטר שלמות בלחיצת כפתור. היא גם מאפשרת הצגת אייקון בשורת המשימות של המערכת - שיצבע בכחול בכל פעם שיש טוויטים חדשים שעדיין לא קראתם.

 

החסרון הגדול של Tweetie הוא כנראה המחיר: גירסת ה-iPhone עולה כשלושה דולרים, סכום סביר לכל הדעות, אך גירסת המק יקרה הרבה יותר: כ-20 דולרים - אך קיימת גם כגירסה חינמית המציגה פרסומות.

גירסת מק

גירסת אייפון

 

ציוצים בדרכים: סלולר

דרך אחת לעדכן את הטוויטר מהסלולרי שלכם היא פשוט לגלוש לאתר טוויטר באמצעות הדפדפן, דרך חיבור Wi-Fi או באמצעות חבילת הגלישה שלכם, ולעדכן. אולם, תוכנות יעודיות לסלולר הופכות את השימוש בטוויטר לנוח יותר ומספקות עוד תכונות מעבר לרק עדכון וקריאה.

 

סימביאן 

למכשירים המבוססים על מערכת ההפעלה S60 של סימביאן (בעיקר המכשירים המתקדמים של נוקיה) יש תוכנה בשם Gravity שעושה את העבודה מאוד טוב. החסרון: זה לא בחינם, היא עולה 10 דולר, אך ניתן להשתמש בה בנסיון למשך מספר ימים לפני שאתם מחליטים אם שווה לכם להשקיע סכום כזה בשביל לצייץ מכל מקום.

 

מה היא יודעת לעשות? היא מציגה בממשק נוח את כל הטוויטים של החברים שלכם בעברית ובאנגלית ואת ההודעות הפרטיות שנשלחות אליכם, ולעשות את זה ממספר חשבונות במקביל. כאשר תפתחו ציוץ מסויים של אחד החברים תוכלו להגיב, לפרסם את הציוץ מחדש (ReTweet), לסמן כמועדף, לפתוח את הקישורים, נושאי השיחה ושמות האנשים שמופיעים בציוץ, לבטל את המעקב אחרי אותו אדם (אם הוא מפציץ בעדכונים או סתם משעמם), ולצפות ברצף בשיחות שמתקיימות בטוויטר.

 

אם תרצו לעדכן או להגיב תוכלו לכתוב בעברית או באנגלית, וכן לפרסם תמונות ישירות מהמצלמה של הסלולרי שלכם בשירותים נלווים לטוויטר כמו TwitPic.

 


 

iPhone 

היישום החינמי אולי הכי שווה כיום ל-iPhone בעיקר בגלל מחירו האטרקטיבי (שום דבר) הוא Twitterrific. היישום, שלאחרונה עבר מתיחת פנים מאסיבית - מציע כיום ממשק רציני ונקי לניהול הציוצים שלכם. הוא יציג לכם ברצף אחד את כל הציוצים, שהגלילה שלו מתלבשת על הממשק של האייפון כמו כפפה על יד. יש לו מסננים משוכללים שממיינים את הטוויטים שלכם לפי הודעות אישיות, תגובות, ציוצים מועדפים, הציוצים שלכם וציוצים מסומנים (שונה ממועדפים) - כמעט תיקיות של ממש, ומאוד נוח להתמצאות.

 

בשדה הכתיבה הוא מציע אפשרות לציין את מיקומכם, למי שמכשירו התברך ביכולות GPS, לדחוס את הטקסט  וכולל גם ממשק להוספת תמונות ישירות מהסלולרי הנוצץ שלכם. עוד תכונה שווה היא היכולת להסתיר את המקלדת במידה ואתם רוצים להתייחס למשהו שמישהו כתב, וצריכים להיזכר בכך. חמוד. בגירסה החינמית תצטרכו לסבול פה ושם פרסומת שתידחף בין הציוצים שלכם (לא מפריעה ולא פולשנית כלל) והגירסה בתשלום עולה 14.95 דולרים.

 

Windows Mobile

PockeTwit היא אחת התוכנות היותר מוצלחות למערכת ההפעלה של מייקרוסופט. היישום הקטן למכשיר מאפשר להשתמש כמעט בכל היכולות של טוויטר. ברגע שמתקבל עדכון חדש, קופץ העדכון בהודעה ויזואלית על גבי המסך במקום לצפצף ולהטריד, כמו כן ניתן לקבוע תדירות לעדכונים (לא מדובר על דחיפה של מידע). ניתן לסנן הודעות לפי אדם מסוים, ניתן להוסיף לסטטוס תמונה, קישור ואפילו נתוני GPS במידה והמכשיר שלכם תומך בזה.

 

כל תפעול של התוכנה מתאפשר באמצעות ממשק Touch וכמעט ואין צורך במקלדת הפיזית של המכשיר. בצידי היישום יש סרגלי כלים עם אייקונים גדולים שמאפשרים התמצאות מהירה ונוחה. יש לציין שהתוכנה תומכת בכל המכשירים והקונפיגורציות כולל מסכי VGA וגרסאות קודמות של מערכת ההפעלה (עד גרסה 5).

 

TwitterBerry לבלקברי

בבלקברי, בשונה ממערכות ההפעלה האחרות, עדיין אין את תוכנת הטוויטר המושלמת. עדיין אין איזון נכון בין יישום שיודע גם לשלוח תמונות, גם לעדכן ולהציג לנו מידע על העוקבים שלנו בצורה יעילה ונוחה. למרות זאת ה-TwitterBerry היא התוכנה היעילה ביותר. באמצעות התוכנה נכנסים לחשבון הטוויטר מגדירים את קצב קבלת העדכונים ומתחילים לעבוד.

 

תצוגת העדכונים נוחה מאוד, התוכנה תומכת בעברית וברגע קבלת הודעה חדשה נורית ההודעות של הבלקברי מתחילה להבהב. ניתן לעדכן את הסטטוס שלנו, לקרוא ולהגיב לאנשים שאנחנו עוקבים אחריהם. בגרסה העכשווית ש התוכנה לא ניתן לעדכן מיקום (למרות תמיכת המכשיר ב-GPS) או להעלות תמונה ישירות, ויש צורך בהתקנת תוכנה צד שלישית כדוגמת QIK, האחרונה גם מאפשרת שידור וידאו חי מהמכשיר.  

 

העברי: Talker

טוקר הוא הממשק העברי ל-Twitter של נענע10, והוא בא לפתור את בעיות העברית השונות שמוכרות היטב למי שמשתמש ב-Twitter המקורי: האנגלית והעברית מתערבבות, הכל מיושר לכיוון הלא נכון ועוד. בעזרת Talker, שפותח באמצעות API (ממשק תכנות יישומים) ש-Twitter מפיצים חופשי, הסלט הזה מסודר יפה ימינה וידידותי יותר לישראלים. מעבר לכך, הכל דומה עד זהה לשירות המקורי.

 

תכונה נוספת שהממשק הזה מציע, מעבר ליישור לימין, היא אפשרות לשלוח עדכונים באמצעות SMS מישראל, בתיווך המערכת של נענע, עניין שאינו משתלם כלכלית אם כבר יש לכם חיבור אינטרנט WiFi או דור שלישי בטלפון הסלולרי - ואז לא צריך לשלם פר עדכון. חסרון בולט של השירות הוא שהכל מיושר לימין, לרבות טוויטים (עדכונים) של משתמשים באנגלית. מתאים למי שנוהג לבזבז את 140 התווים שלו על התכתבויות עם דוברי עברית בעיקר.

 


 

 

שירותים נלווים נוספים

מגבלת 140 התווים ב-Twitter מביאה לכך שאי אפשר לשים קישורים ארוכים וסבוכים בטוויטר. שירותים כמו tinyurl או ktzr.us מאפשרים לקצר את הכתובת האלה לתווים בודדים. שירות bit.ly, למשל, אף מאפשר לקצר כתובת ולשלוח אותה יחד עם ציוץ לחשבון הטוויטר. אפשר גם להשתמש בקישור שמופיע באתר (Bookmarklet) ומייצר קיצור לכתובות בלחיצה אחת.

 

השיחות בטוויטר לפעמים יכולות להיות ארוכות וסבוכות. הכתובות המקוצרות לא תמיד ברורות עד שמקליקים עליהן, ואם רוצים לצרף תמונה אפשר לעשות את זה רק בקישור. אתר Tweetree מציג ציוצים בצורה קצת יותר מסודרת ומשודרגת - ככה אפשר לראות שיחות באופן רציף, וכן לראות תמונות, קטעי וידאו ותצוגה מקדימה לקישורים נוספים בלי להקליק עליהם. 

 

ומי המצייץ הכי חם היום בטוויטר? אשטון קוצ'ר. זה לא אומר בהכרח שהוא אומר את הדברים הכי מעניינים אבל הוא מעדכן תכופות את החשבון שלו, ועוקבים אחריו הכי הרבה גולשים (למעלה מ-1.8 מיליון). איך אפשר לדעת את זה, ואיך אתם יכולים למקם את עצמכם מול קוצ'ר או מול רק מול טוויטריסטים ישראלים? היכנסו ל-Twitterholic, הכניסו את שם המשתמש שלכם ותראו עד כמה הטוויטר שלכם גדול.

 

מה הייתה הפעם הראשונה שלכם, או של חברים אחריהם אתם עוקבים ב-Twitter?. הארכיון של טוויטר לא הכי ידידותי, ומי שמוציא את המידע ההסטורי הזה הוא אתר myfirsttweet. כמעט כמו הסוני הראשון שלי.

 

השתתפו בהכנת הכתבה: ניב ליליאן, ארז רונן, אהוד קינן, אדר שלו, עומרי לוי

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כל הדרכים מובילות לטוויטר
מומלצים