שתף קטע נבחר

הציקלון איילה: עשרות הרוגים בהודו ובנגלדש

בטרם החלה להיחלש, היכתה סופת הציקלון העזה במזרח הודו ובמערב בנגלדש, הרסה בתים, עקרה עצים, הציפה כפרים והפכה אלפי תושבים לנצורים, וגבתה לפחות 73 הרוגים. חשש לשלומם של מאות הטיגריסים שחיים בשמורה שנפגעה בסופה

 סופת הציקלון "איילה" היכתה היום (ג') בעמקים במזרח הודו ובבנגלדש, הרסה אלפי בתים, לכדה עשרות אלפי תושבים בכפרים מוצפים, וגבתה את חייהם של לפחות 73 בני אדם. עם זאת, מטאורולוגים ציינו כי הסופה החלה להיחלש.

 

גורמי שמירת טבע הביעו חשש לשלומה של אחת מאוכלוסיות הטיגריסים הגדולה בעולם, החיה באזורים שבהם היכתה הסופה איילה. קנטי גנגולי, פקיד ממשל במדינת מערב בנגל שבהודו, טען כי כמעט 3,000 בתים וסוכות חמר נהרסו בסופה, ועצים רבים נעקרו בכ-300 כפרים במדינה. לדבריו, 34 בני אדם נהרגו במדינה זו.

 

הסופה היכתה גם באזורי החוף בבנגלדש הסמוכה. מהמשרד למצבי חירום ואסונות בדאקה נמסר כי הסופה גרמה למותם של לפחות 39 בני אדם. מרבית ההרוגים טבעו או נסחפו בגלי הצונמי הגבוהים שלהם גרמה הסופה. העיתון המוביל במדינה, "פרותום אלו", דיווח כי רבבות בני אדם נלכדו בכפריהם, שהוצפו במים.


מנזקי סופת הציקלון (צילום: רויטרס)

 

לאחר שהסופה נחלשה, במהלך הלילה, חידשו שלטונות הודו את תנועת הרכבות והמטוסים, ופתחו מחדש את בתי הספר

ברוב אזורי מדינת מערב בנגל. גנגולי ציין עוד כי מאות חיילים שוגרו לאזורי האסון כדי לסייע בחילוץ הכפריים שנלכדו בהצפות.

 

בשיא הסופה, נפרצו כמה סכרים, ונהרות עלו על גדותיהם בשמורת הטבע סונדרבנס, שם חיים טיגריסים רבים. על פי הערכות, 250 טיגריסים חיים בצידה ההודי של השמורה, ו-250 נוספים חיים מעברו הבנגלדשי של הגבול. קשה להעריך כמה נזק נגרם לשמורה, מאחר שבשל גובה המים, לא הצליחו חוקרים ועובדי הפארק להגיע לאזור.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עקורים בהודו
צילום: AFP
נמלטים מאימת הסערה בהודו
צילום: רויטרס
מומלצים