מסתמן: תידחה הגשת התקציב לכנסת
התנגדותו של יו"ר הכנסת רובי ריבלין להכללת הרפורמה במינהל מקרקעי ישראל בחוק ההסדרים, מעכבת את הגשת התקציב הדו-שנתי לאישור הכנסת. מסתמן כי התקציב יוגש רק ביום חמישי, והצבעה ראשונה תיערך רק בשבוע הבא
תקציב המדינה לשנים 2009–2010 וחוק ההסדרים הנלווה אליו מגיעים לישורת האחרונה. לפי התכנון, היו אמורים באוצר להניח את התקציב על שולחן הכנסת ביום שני. ואולם כעת מסתמן שהנחת התקציב תידחה ביום, הן בשל היקפו הגדול של חוק ההסדרים והן בשל חוסר ההסכמות בין האוצר לבין יו"ר הכנסת, ראובן ריבלין, על הסעיפים שיפוצלו מהחוק.
- הרפורמה במינהל - מחוץ לחוק ההסדרים?
המשמעות היא כי הדיונים על התקציב במליאת הכנסת יוכלו להתחיל רק ביום חמישי אחר הצהריים, וההצבעה בקריאה ראשונה לא תיערך לפני תחילת השבוע הבא.
ריבלין אמר ל"כלכליסט" שיעשה הכל כדי שהרפורמה במינהל מקרקעי ישראל תפוצל מחוק ההסדרים. "הנושא מחייב דיון ציבורי מעמיק במהות הפרטת הקרקעות בישראל, בביטול הקרן הקיימת במובן הקיים היום ובסוגיות נוספות. לא ייתכן שיקדישו דיון של ארבע דקות לרפורמה כה רחבה", אמר ריבלין.
הרפורמה במינהל היא לב התוכנית הכלכלית של ראש הממשלה בנימין נתניהו. בשבועות האחרונים נקרא ריבלין ללשכת נתניהו כמה פעמים, אולם לפי שעה אין שינוי בעמדתו.
פורסם לראשונה 13.06.09, 23:48
ריבלין: הרפורמה דורשת דיון מעמיק
צילום: ג'ורג' גינסברג
מומלצים