שתף קטע נבחר

בראוניס שוקולד לבן

בראונים, כשלעצמן, זה דבר טוב מאוד. בראוניס משוקולד לבן זה להיט ממש: ריבועים קטנים, מענגים ומדויקים של אותו דבר, רק בהיר, ובחיזוק שקדים טחונים וגם דובדבנים, לכבוד העונה

זה פשוט כמו שזה נשמע: במקום שוקולד רגיל, משתמשים לאפיית הבראוניס האלה בשוקולד לבן, ומקבלים עוגות קטנות במרקם הבראוני המפורסם (לעיס,

 דביק קצת ונפלא) אבל בטעם אחר לגמרי. כשאין דובדבנים, משתמשים בפטל, טרי או מוקפא, במקומם. וזוכרים את חוק הבראוניס החשוב ביותר: לא לאפות יותר מדי. בראוניס טובים תמיד יראו קצת לא מוכנים עם סיום האפייה. הצינון הוא שיביא אותם למרקם הנכסף, אז סבלנות בבקשה. 

רוצים לדעת עוד? לחצו על נגן הוידאו

 

 

בראוניס שוקולד לבן

תבנית בגודל 20 על 20 ס"מ

 

המרכיבים

2/3 כוס (90 גרם) קמח תופח

1/2 כוס שקדים קלופים טחונים גס

1/2 כפית מלח

80 גרם חמאה

150 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות, או נטיפי שוקולד לבן

1 כוס (200 גרם) סוכר

קליפה מגוררת מ-1 לימון

4 ביצים

1 כפית תמצית וניל

2/3 כוס דובדבנים טריים חצויים ומגולענים 

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות). מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו. 

2. מערבבים בקערה את הקמח, השקדים והמלח. שמים את החמאה והשוקולד בקערה המתאימה למיקרוגל ומחממים עד שהשוקולד נמס (שוקולד לבן נמס, וגם נחרך, מהר יותר). מערבבים, לקבלת משחה אחידה, ומניחים בטמפרטורת החדר.  

3. מערבבים את קליפת הלימון עם הסוכר, ושמים בקערת המערבל. מוסיפים את הביצים ומקציפים 3 דקות. מוסיפים את הווניל, מנמיכים את מהירות המערבל, מוסיפים את החמאה והשוקולד המומסים, מערבבים ידנית, מוסיפים פנימה את תערובת הקמח והשקדים, ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה. יוצקים לתבנית, מוסיפים את הדובדבנים ומערבבים בעדינות. אופים 30-35 דקות, עד שמתקבלת עוגה יציבה וזהובה.

4. מצננים צינון מלא לפני שחותכים (בראוניס לא נחתכים טוב כשהם חמימים).  אוחזים בנייר האפייה משני הצדדים, מוציאים בעדינות מהתבנית, ומניחים על נייר אפייה. חותכים למרובעים. אפשר לשמור עד יומיים בכלי אטום.

 

 

עוד מתכוני אפייה קלים לקיץ של איילת הירשמן:

 

עוגת שזיפים ומרציפן

 

בראוניס עם שני שוקולדים

 

עוגת קפה

 

מרובעי אנרגיה

 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בראוניס, אבל לבנים. מעדן קיץ בריבועים קטנים
צילום: יוסי סליס
המחברת, איילת הירשמן, היא עורכת מגזין "שף" מבית "לאשה"
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים