שתף קטע נבחר

הטלפון עושה לנו פטנטים

יצרניות האלקטרוניקה משקיעות הרבה אנרגיה וכסף ברישום פטנטים מרתקים, על גבול המדע הבדיוני. לא תמיד הן מתכוונות ליישם אותם

רישום פטנט אצל רשם הפטנטים מבטיח לרושם זכויות על הפיתוח החדש. כך בכל תחום וכך גם בעולם הסלולרי. דוגמה אקטואלית היא הפטנט שרשמה אפל על טכנולוגיית המגע מולטי-טאץ‭,'‬ שהביאה לכך שכמעט ואיננו רואים מכשירים המאמצים אותה באופן פומבי (יש סלולריים, כמו ‭G1‬ של ‭,HTC‬ שמאפשרים תמיכת מולטי-טאץ' לאחר צריבת ROM לא רשמי‭.(‬

 

אזעקת אמת בסלולר

אחד הפטנטים המעניינים שנרשמו בתקופה האחרונה הוא זה של חברת מוטורולה על העברת מסר אזעקה בין מכשיר סלולרי אחד למשנהו בארה"ב, כאשר רשת הסלולר קורסת. במקרה חרום, כמו מתקפת טילים או אסונות טבע, ממשלת ארה"ב יכולה להשתמש במערכת אזעקת החירום ‭,(EAS)‬ שמשתלטת על כל תדרי הטלוויזיה והרדיו, ומאפשרת אזהרה של כל תושבי המדינה.

 

במאה ה‭,21-‬ חלק לא מבוטל של בני האדם לא נמצא בסמוך למכשיר טלוויזיה או רדיו במהלך שעות היום, אך כן בסמוך לטלפון הסלולרי. בטכנולוגיה של מוטורולה, במקומות בהם אין תקשורת סלולרית, הטלפון יתחבר למכשיר קרוב באמצעות רשת ה‭,WiFi-‬ ישגר אליו התראה, וזו תמשיך ותעבור באופן דומה בין כל המכשירים התומכים ב‭.WiFi-‬

 

חברת אפל, מהחברות הפעילות ביותר בתחום רישום הפטנטים, רשמה לאחרונה פטנט נוסף, שמאפשר לבצע סטרימינג - הזרמה של מדיה, כמו קטע וידאו, תמונה, שיר או סתם קובץ - תוך כדי שיחה קולית בין שני משתמשים. אם אתה נמצא מחוץ למשרד ומעוניין להראות לחבר לעבודה קטע מתוך פרוטוקול הישיבה האחרונה, תוכל לבצע זאת תוך כדי שיחה ביניכם. החידוש הוא היכולת לבצע בסלולרי, בו-זמנית, יותר מפעולה אחת על גבי הרשת.

 

על פטנט מרתק אחר שנרשם לאחרונה חתומה סוני אריקסון: בחירת מוזיקה בהתאם להבעת הפנים: המשתמש מצלם את עצמו בטלפון, ולפי הבעת הפנים מתאימה התוכנה את סוג המוזיקה שלהערכתה הוא רוצה לשמוע, כאשר הפנים עצובות המכשיר נגנן שירים רגועים יותר, וכאשר הן מחוייכות ושמחות המכשיר ינגן שירים קצביים יותר.

 

רק שכמה בעיות קטנות מתעוררות כאן: הראשונה - האם האדם הממוצע באמת רוצה שמישהו אחר, ועוד מכשיר, יבחר עבורו שירים? זאת ועוד: הרי לא מעט פעמים אין קשר בין הבעת הפנים של המשתמש לבין מצב הרוח שלו.

 

לא לגעת במסך

מנגד, נוקיה הגדולה רשמה לא מכבר פטנט על אפשרות של הפעלת מכשיר ללא צורך בנגיעה במסך כלל. מדובר בחיישנים המותקנים על הצג, שמזהים את אצבעות המשתמש (גם אם הן לא נוגעות במכשיר) ומאפשרות לו לבצע פעולות רבות, כולל שימוש במספר אצבעות בו-זמנית על גבי המסך. הפתרון הזה, אגב, עשוי להיות התשובה של נוקיה לממשק המצליח של אפל.

 

פעמים רבות נרשמים הפטנטים לא מתוך כוונה לעשות בהם שימוש. להיפך, לפעמים הכוונה היא לחסום את המתחרות מלעשות שימוש ברעיון. חלק אחר של הפטנטים עשוי להיות ממומש בטווח של 5 עד 10 שנים בלבד. אגב, רישום פטנט אינו תענוג זול, אך בשביל חברות הענק הגדולות מדובר בכסף קטן, שניתן לבזבז אפילו פעמים רבות במהלך השנה.

 

לא אחת, אגב, מדובר ברעיונות שנראים הזויים וחסרי קשר למציאות. גוגל, למשל, רשמה פטנט על תוכנה בסלולרי, שלומדת את סדר היום שלנו באמצעות מד התאוצה של המכשיר. היא תנתח מתי אנחנו נמצאים בתנועה ומתי במנוחה, ותבדוק מה אנחנו עושים בכל פרק זמן. לאחר תקופת למידה הוא יתחיל לבצע פעולות עצמאית: לדוגמה, אם בשעת ריצה אתם נוהגים להאזין למוזיקה, בכל פעם שתצאו לדרך המכשיר ידליק את הנגן.

 

הגידול בכמות הפטנטים מגביר, כמובן, את מספר התביעות להפרת פטנטים, בדרך כלל מדובר בתביעות ארוכות ומתישות, שחברות בעלות כיס עמוק מצליחות לזכות בהן.

 

ועם ולמרות כל זאת, פה ושם, זוכים ליישום גם פטנטים שנחשבים חסרי שחר ובלתי הגיוניים. שמעתם כבר על העברת שירים מטלפון לטלפון באמצעות חיישן תנועה?

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא כל הפטנטים מיושמים
צילום: index open
מומלצים