שתף קטע נבחר

בלי מכונת גלידה: פרפה בטעם טופי ושקדים

רוצים להכין פינוק קפוא ומתוק בבית? אין לכם מכונת גלידה? לא נורא. כך תכינו פרפה נהדר על בסיס רוטב טופי ומרציפן

פרפה טופי שקדים

מתכון באדיבות "אייסברג"

 

המרכיבים (6 מנות):

רוטב טופי (300 גרם רוטב):

180 גרם סוכר (3/4 כוס + 2 כפות)

150 מ"ל (3/4 מיכל) שמנת מתוקה

40 מ"ל (3 כפות) חלב

פרפה:

3 חלמונים

1 ביצה

70 גרם סוכר (5 וחצי כפות)

50 גרם רוטב טופי (מתכון בהמשך)

400 מ"ל (2 מיכלים) שמנת מתוקה

50 גרם מרציפן משובח


(צילום: דנה קופל)

 

אופן ההכנה:

  1. רוטב הטופי: מניחים את הסוכר בסיר בעל דפנות גבוהות. מחממים על אש בינונית עד שהסוכר נמס ומתחיל להזהיב.
  2. בסיר אחר מביאים את השמנת מתוקה והחלב לרתיחה.
  3. יוצקים באיטיות ותוך כדי ערבוב את השמנת והחלב לתוך הקרמל תוך בחישה מתמדת. שימו לב - כשהשמנת באה במגע עם הקרמל נוצר אפקט "הר געש" על כן יש להוסיף בזהירות את השמנת לתוך הסוכר ואין להוסיף את כל השמנת בפעם אחת. מוסיפים מעט שמנת, מערבבים ורק לאחר שהבעבוע נרגע מוסיפים עוד. לאחר שכל השמנת הוספה והקרמל נמס, מורידים מהאש ומניחים לרוטב להצטנן.  מאחסנים את רוטב הטופי בבקבוק לחיץ, בקירור הוא נשמר כשבועיים.
  4. הפרפה: מניחים את החלמונים, הביצה ו-50 גרם (4 כפות) סוכר בסיר כפול (בן מארי). מקציפים את התערובת תוך כדי חימום. ההקצפה יכולה להתבצע בעזרת מטרפה או מיקסר ידני.
  5. מסירים את התערובת מהאש וזולפים באיטיות את רוטב הטופי לתוך תערובת הביצים. חותכים את המרציפן לקוביות קטנטנות ומקפלים לתוך התערובת. מניחים בצד לצינון.
  6. מקציפים את השמנת המתוקה לקצף יציב עם 20 גרם (1 וחצי כפות) סוכר.
  7. מקפלים בעדינות את שתי התערובות לבלילה אחידה, יוצקים לתבניות אישיות המתאימות להקפאה (מומלץ מסיליקון) ומעבירים למקפיא לארבע שעות לפחות.
  8. הגשה: מוציאים את התבנית מהמקפיא, מחלצים את הפרפה ומניחים בצלחת הגשה. ממתינים מספר דקות לפני שמגישים, על מנת שהפרפה יתרכך מעט. אפשר לצקת מרוטב הטופי על הפרפה לפני ההגשה.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים