שתף קטע נבחר

10 הכלים שיחזירו את הבריאות למטבח שלכם

הילדים אוכלים מנה חמה, החביתה טובעת בשמן והלחם מעלה עובש? הכלים, ההמצאות והחידושים שיחזירו את החיים לאוכל, ואת הבריאות למטבח שלכם

החגים מאחורינו, הקיץ כבר כאן, וזה הזמן לאוורר את ארונות המטבח מהכלים שצברו שכבה נאה של אבק (לא אמרנו מכונת פסטה) ולהביא במקומם כלים חדשים, שיעזרו לנו לאמץ תפריט מזין, טבעי ובריא יותר. כי מה הועילו חכמים אם חתכנו במרץ סלט טרי, אבל יצקנו עליו חצי בקבוק רוטב תעשייתי, או אם קנינו חצילים אורגניים, אבל טיגנו אותם בהמון שמן?

 

עשרת הכלים שלפניכם יעזרו לכם ליהנות לא רק מהמנה המוכנה אלא גם מתהליך ההכנה. את כולם אפשר למצוא, תחת שמות מותג שונים, בחנויות המתמחות, בחנויות כלי בית וברשתות עשה זאת בעצמך.

 

1. הבקטריות קופצות ממזון למזון

כלי עזר: ארבעה משטחי סיליקון בצבעים שונים, שכל אחד מהם מיועד לסוג מזון אחר - בשר, דגים, עוף וירקות.

בריא יותר: ההפרדה מונעת העברת בקטריות מהבשר לירקות; המשטחים יציבים ומצוידים בצד תחתון מחוספס, המונע החלקה; גמישות המשטחים מאפשרת העברה נוחה ונקייה של המרכיבים; החיתוך לא יוצר חריצים על המשטח, וכך נמנעת אגירת שאריות מזון (כמו בקרש מעץ).

כמה: 85 שקל.

 

2. סלט מוכן, עייף ונבול

כלי עזר: צ'ופר זריז ויעיל במיוחד לקיצוץ וטחינה של מגוון חומרי גלם – ירקות (גם רכים!), עשבי תיבול, אגוזים ועוד.

בריא יותר: נגמרו התירוצים להתעצל ולקנות תערובת עלים מוכנה בסופרמרקט או סלט תעשייתי. עם הצ'ופר, המצויד בסכין מפלדת אל־חלד הפועלת כחמישה סכינים בו־זמנית, אפשר להכין בזריזות גם את הסלט וגם את הרוטב שלו. נדרשת רק לחיצה קלה על חלקו העליון, כולל "כרית" לחיצה שמסירה את הלחץ מפרק היד (שחלילה לא נתעייף).

כמה: 179.90 שקל.

 

3. המזון היבש מתקלקל בטרם עת

כלי עזר: מכלי ואקום ואחסוניות פטנט במבחר גדלים למוצרי מזון יבש - פסטה, קטניות, פיצוחים, קמח, סוכר ועוד, שפרט לסוגרי אטימה מצוידים בפטנט מיוחד: מנגנון שאיבת אוויר לשמירה על הטריות.

בריא יותר: סגירת המכל ושאיבת האוויר החוצה מאפשרות להאריך את חיי המוצר ולשמור על טריותו עד פי שלושה ממכל אחסון רגיל.

כמה: 54.90־119 שקל.

 

4. במרק צפות שאריות עשבים

כלי עזר: מסננת מנירוסטה עם מנגנון פתיחה וסגירה.

בריא יותר: חסל סדר אי הסדר הכרוך בשימוש בעשבי תיבול. יותר אין צורך לקשור, לחבר, לסנן ולשלות שאריות לא רצויות של עשבים מתוך הסיר. מכניסים למסננת עשבי תיבול או תבלינים שלמים, סוגרים ומשליכים למרק המתבשל. הכדור משכשך בסיר המרק או בתבשיל ומתבל אותו באופן שמשאירו זך, צלול ונקי משאריות מעצבנות של עשבים ותבלינים.

כמה: 39.90 שקל.

 

5. הלחמים הבריאים יקרים לקנייה

כלי עזר: אבן שמוט לאגירת חום, שמניחים בתחתית תנור האפייה.

בריא יותר: האבן הלוהטת מאפשרת אפייה ביתית של מגוון מאפים – לחמים ופוקאצ'ות, פיתות ופיצות - באופן מהיר ומקצועי יותר, כשאתם מחליטים באיזה קמח להשתמש ואילו תוספות להכניס (זיתים, עשבי תיבול, עגבניות מיובשות). המאפה מתקבל שחום וקריספי בתחתית ועם קרום מענג מעל, ממש כמו במאפיות.

כמה: 109־129 שקל.

 

6. הרטבים התעשייתים שופעי שומנים

כלי עזר: שייקר כותש־משקשק־מערבב ואפילו מעוצב, שמרסק את המרכיבים לרוטב אחיד וחלק. ותודה לג'יימי אוליבר!

בריא יותר: בתוך דקות ספורות אפשר להכין מרינדות ורטבים ביתיים ממצרכים טריים. השייקר כותש לא רק עשבי תיבול וקליפות הדרים אלא גם מרכיבים "קשים" כמו אגוזים ותבלינים שלמים, וכך חוסך עבודת קיצוץ־מעיכה־ריסוק שגם גוזלת זמן וגם מלכלכת כלים. אגב, אפשר לחסוך עוד כלים ולאחסן (ולהגיש) את הרוטב בתוך השייקר.

כמה: 199 שקל.

 

7. הצילו, החביתה טובעת בשמן!

כלי עזר: מחבתות בריאות. כפתרון לבהלת הטפלון (כן מסרטן, לא מסרטן, מה שבטוח כדאי להיזהר), הגיעו לעולם מחבתות אלומיניום חדשניות מתוצרת Green Pan ו־Neoflam, שמצופות בציפוי עמיד ומיוחד מחומרים טבעיים.

בריא יותר: מאחר שאין פליטת גזים רעילים, המחבת שומרת לנו גם על הבריאות וגם על איכות הסביבה. נוסף על כך, הציפוי מונע הידבקויות, כך שאין צורך לשמן את המחבת (חיסכון בקלוריות).

כמה: 159־259 שקל (בהתאם לגודל).

 

8. עודף שמן פוגע בבריאות הסלט

כלי עזר: מגוון כלי מדידה לשמן, החל במכלים לחיצים וכלה במברשות שימון שהידיות שלהן משמשות כלי אחסון לשמן.

בריא יותר: כך אפשר לחסוך ולשלוט בכמות השומן (וגם בכלים - המכל משמש גם ככלי אחסון וגם ככלי מדידה). וכמובן, חסל סדר טיפות שמן על השיש.

כמה: 68־89 שקל.

 

9. הוויטמינים נעלמים בבישול ממושך

כלי עזר: סיר אידוי מבמבוק רב־מפלסי: בתחתיתו מים רותחים, במפלסיו ירקות, וכולו אפוף אדים שמבשלים את המזון.

בריא יותר: הבישול באידוי שומר על טעמו המקורי של המזון ועל מלוא הערכים התזונתיים שלו, כי המזון אינו מתבשל בתוך מים וכך אין אובדן ויטמינים ומינרלים חשובים.

כמה: 27־114 שקל.

 

10. הילדים שוב מזמינים טייק אוויי

כלי עזר: ערכת כלים לבישול ואידוי במיקרוגל (סיר, מסננת, כף ועוד), שמאפשרת גם לילדים לבשל אוכל בריא במהירות ובקלות, בלי להסתכן בשריפת הבית.

בריא יותר: הסיר פועל על עקרון האידוי וכך מאפשר לבשל במיקרוגל מגוון תבשילים על בסיס מים וללא טיפת שמן: אורז, פסטה, ירקות מאודים, עוף ועוד.

מאחר שמדובר באידוי, מהירות ההכנה אינה פוגעת בטעם ובערכים התזונתיים (ראו סעיף קודם). למי שרוצה לחנך את הדור הצעיר לבישול בריא יותר, הסיר מספק התחלה טובה ובטוחה, מה גם שהוא מלווה בחוברת הסברים ומתכוני בסיס.

כמה: 89 שקל.

 

ייעוץ מקצועי: טל טל – דיאטנית קלינית; עמית נשרי – תזונאי ושף רשת הסופרמרקטים האורגנית אורגניק מרקט

הכלים לצילומים באדיבות רשתות לגעת באוכל, The Cook Store, DOMO, ספייסס – כלים וטעמים, אורגניק מרקט.

 

    

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מגוון כלים לשדרוג המטבח
צילום: יוסי סליס
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים