שתף קטע נבחר

סקס בימי סטרס

תדירות יחסי המין שלכם ירדה וגם האיכות נפגעה? ייתכן שהמצב הכלכלי ועוד כל מיני נסיבות חיצוניות פלשו לחדר המיטות שלכם. אם צרת הרבים לא תצליח לנחם אתכם, לפחות תקבלו כאן הסברים וטיפים

המיתון ואירועים חיצוניים קשים אחרים פוגעים באיכות החיים בכל המישורים, כולל במקום שעליו נוטים לדבר פחות: מה שקורה בין הסדינים. כדי שהמערכת המינית שלנו תפעל כמו שצריך, היא זקוקה לתנאים של רוגע. לגוף יש הפרדה ברורה: סטרס או סקס. כן, הגוף, ובעיקר המוח, לא יכול להתעסק בשני המצבים בו זמנית.

 

ד"ר אילן רבינוביץ', פסיכיאטר ופסיכותרפיסט: "אנחנו נמצאים כבר לא מעט במיתון עולמי, ושומעים כל הזמן על חברות שפושטות רגל ועל פיטורים. בארץ נוסף גם המצב הביטחוני הלא יציב. מכלול גורמי הדחק הללו משבשים את שגרת החיים ומשפיעים על היכולת שלנו ליהנות באופן כללי, וגם ממין. הסיבה לכך היא שבמצבי סטרס החשק המיני מנוטרל, כי האנרגיה שלנו מופנית להישרדות. גם אם מקיימים יחסי מין, הראש פחות פנוי לזה. אנחנו מוצאים את עצמנו מקשיבים כל הזמן לדיווחי התקשורת, או ש'הרוח' של הבוס ואימת הפיטורים מרחפת מעלינו במחשבות. בייחוד נשים זקוקות לאווירה מתאימה כדי להיכנס לסיטואציה מינית. לנשים קשה יותר להתנתק ולהיות פאם פאטאל במיטה רגע אחרי שיחה עם מנהל הבנק או הבן שנמצא בצבא".

 

מתמכר למין באינטרנט

עמוס (שם בדוי) 40, נשוי ואב לשלושה, עובד בתחום ההייטק, פוטר שלוש פעמים בשנתיים האחרונות ומספר כיצד הדבר משפיע על חיי המין שלו ושל בת זוגו. "השהייה לבד בבית לא עושה לי טוב", אומר עמוס. "אני לא יוצר קשר עם חברים, נכנס למרה שחורה ולא עושה שום דבר עם עצמי. בתקופות כאלו אני מאונן כמעט כל יום מול האינטרנט וזה מוריד לי את החשק אחר כך לקיים יחסים עם אשתי. במיוחד אם זה קורה בלילה. המצב שלי משפיע גם על החשק של בת הזוג שלי. אשתי רגילה שבימים שאני בבית אני שוטף כלים ועוזר. עכשיו, כשהיא חוזרת הביתה מהעבודה היא מוצאת את הקערות של הקורנפלקס מהבוקר מחכות בכיור, ואני מתקשה לעשות גם דברים פשוטים שהיא מבקשת ממני כמו לקפל כביסה. כשאני מגיע למיטה ורוצה לברוח קצת מהמציאות, אין לה חשק לסקס כי היא כועסת עליי. המצב בינינו והאוננות מול האינטרנט הורידו לי את הגירוי ואת החשק".

 

אורנית רוזנבלט, פסיכולוגית קלינית, מנהלת יחידה בשירות הפסיכולוגי שער הנגב, מאמינה שהחשק המיני של נשים נפגע אף יותר מאשר של גברים, בעיקר בתקופות של מתח קיומי. רוזנבלט: "כששדרות וכל הדרום היו תחת איום הטילים, אנשים לא ממש דיברו על הנושא, אבל כיוון שבמרפאה שלנו אנחנו רואים יותר דיווחים על סימפטומים של חרדה ודיכאון מצד נשים, זה מעיד גם על כך שהחשק המיני שלהן נפגע יותר, כי הדכדוך והדיכאון הורגים את היכולת להרפות וליהנות. גם תרופות נוגדות דיכאון וחרדה פוגעות בחשק המיני. אובדן יכולת ההנאה אצל נשים בא לידי ביטוי לא רק במין: נשים בדרום עסוקות כל כך במצב הביטחוני שהן מתמכרות לסלולרי ונמצאות בדאגה מתמדת לילדים. הן כמעט לא מתפנות לעסוק בשום הנאה אחרת, אפילו לא בתחביבים. אצל גברים המצב מוציא יותר אגרסיות, ואגרסיביות דווקא מקדמת את פעילותו של היצר המיני".


הקשיים בתחום המיני מכניסים אותנו למעגל גדול יותר של לחץ (צילום: Jupiter)

 

מתח יכול גם לקרב

ד"ר צחי בן ציון, מנהל מרפאה לטיפול זוגי ומיני, מסביר שמצבי לחץ משפיעים לרעה על גברים ונשים כאחד, אך מדגיש את ההבדל הבסיסי: "אני לא מכיר מחקרים שמעידים על פגיעה גדולה יותר בחשק המיני אצל נשים, אבל היות שהחלק הרגשי הוא חלק חשוב מאוד בתפקוד האישה במין, החשק המיני שלה נוטה להיפגע בזמן לחץ, ואצל גברים, היות שהחלק הגופני חשוב מאוד, הצד התפקודי הוא זה שייפגע, כלומר יהיו לו בעיות בזקפה, שפיכה מהירה או מעוכבת".

נשים וגברים מתמודדים עם סטרס בצורה שונה גם מחוץ למיטה. גילה ברונר, סקסולוגית מוסמכת, מנהלת השירות הסקסולוגי במרכז לרפואה מינית, בי"ח שיבא: "במשך שנים האמינו, שמתח גבוה מביא אנשים לאחת משתי תגובות הישרדות: מלחמה או בריחה Fight or Flight . אם מדובר במתחים בבית, הבריחה מתבטאת בכך שהאדם

נמנע מלהביע את עצמו בקשר או מסתגר בחדר, ואילו אדם שמגיב הפוך, כלומר במלחמה, יוצר עימותים סביבו ונקלע למריבות. במחקר שנעשה לפני כמה שנים באוניברסיטת ‭,UCLA‬ גילו שיש עוד דרך להגיב על מצבי סטרס, שאופיינית יותר לנשים. זוהי תגובת ההתחברות וטיפול באחרים Tend and Befriend והסיבה לכך היא עלייה ברמות הורמון האוקסיטוצין אצל נשים בזמן לחץ. האוקסיטוצין הוא הורמון שיוצר חיבה ורצון לקרבה. הוא מופרש אצל גברים ונשים בזמן האורגזמה וכמו כן מופרש בזמן מגע והנקה, וכך עוזר לאם ליצור קשר עם התינוק. העלייה ברמות האוקסיטוצין מחלישה את הצורך בתגובה של מלחמה או בריחה, ובמקום זאת מעודדת ליצור אינטימיות וקרבה. אצל גברים בתקופות של לחץ עולה רמת הטסטוסטרון, דבר שמפחית את האפקטיביות של האוקסיטוצין, לכן תגובה זו מיטשטשת אצלם והם מגיבים במלחמה או בבריחה".

 

האמיני יום יבוא  

5 טיפים להתמודדות עם המין והזוגיות בתקופת מתח ומיתון

 

1. היו סלחניים כלפי עצמכם בתקופה זו. לפעמים הפחד או הלחץ כתוצאה מהקשיים בתחום המיני מכניסים אותנו למעגל גדול יותר של לחץ ויוצרים קשיים נוספים. יש סיכוי טוב שהבעיה זמנית, וכשהלחץ יחלוף, היא תסתיים. אם הבעיה נמשכת תקופה ארוכה מדי או מחמירה, כדאי לפנות לטיפול מקצועי.

 

2. שתפו אחד את השני במה שעובר עליכם, בלי לתת עצות. בתקופות של צרה אנשים נוטים להסתגר. כלפי חוץ נראה כאילו לבן הזוג לא אכפת בעוד שההסתגרות באה ממקום של כאב.

 

3. נצלו את התקופה הזו לטיפוח הזוגיות, ומצאו דברים אחרים שאתם יכולים לעשות במשותף, כאלה שלא דורשים בהכרח הוצאות כספיות. למשל, טיול ברגל, משחקי חברה או פרויקטים משותפים בבית, כמו סידור אלבומים.

 

4. זה הזמן למגע של אהבה, חיבוקים ונשיקות. מגע אוהב תמיד עוזר להשרות תחושה של ביטחון ושלווה. גם לילדים זה נותן ביטחון לראות את ההורים מתחבקים. ‭

 

5. כדי להפחית את תחושת החרדה והכישלון בקיום יחסי מין שנו את הסגנון והטכניקה. מומלץ לעבור באופן זמני מיחסי מין עם חדירה מלאה ליחסי מין ללא חדירה.


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
במיוחד לנשים קשה להתנתק ופתאום להיות פאם פאטאל
צילום: Jupiter
לאשה בפייסבוק
מומלצים