שתף קטע נבחר
צילום: אסף אמברם

פיקנטי וקל להכנה: לחם זעתר, צ'ילי ואורגנו

יעל גרטי מזמינה אתכם להכין לחם חצי-מלא, מתובל באורגנו, זעתר ופלפל צ'ילי, המשתלב נהדר עם לבּנה או גבינה בולגרית למריחה

הקיץ כבר כאן ואפשר שחלקכם מחפשים תעסוקה לילדודס: השף אורן גירון החליט להשיק בבית ספרו ("עושים בישול") קייטנת בישול לילדים בגילאי 8-15, שתתקיים בשלושה מחזורים שונים בחודשים יולי-אוגוסט. בתכנית: בשר, פשטידות, שמרים, עוגות בחושות, פסטה, עוף, סושי, עוגות מצוירות ושוקולד (לפרטים).

 

לכבוד השקת הקייטנה הסכים גירון לשתף אותנו במתכון (מסדנה אחרת) של לחם זעתר, אורגנו וצ'ילי, שנשמע היה מסקרן. הכנתיו פעמיים: תחילה ככתוב במתכון המקורי, עם קמח לחם בלבד, ובהמשך פילגתי את כמות הקמח בין קמח לחם וקמח מלא. התוצאה? לחם פיקנטי, מעניין וטעים, בעל קרום קשיח ומתפצח, שהולך נהדר עם לבּנה, גבינה בולגרית למריחה, גבינת שמנת או כל גבינה אחרת.

 

עוד מתכוני לחמים:

לחם דגנים ותבלינים

לחמניות אגסים ונענע

לחם חמוציות ופקאנים

לחם דבלים וצנוברים

בית ספר לשמרים וללחמים ושני מתכוני לחמניות

 

לחם זעתר, צ'ילי ואורגנו

אם משתמשים בשמרים טריים מקובייה (כמות זהה), יש להמיסם במים הפושרים שבמתכון ולהוסיף לתערובת הקמח. אם משתמשים בשמרים יבשים, יש להשתמש ב-30 גרם שמרים (כפי שמבקש המתכון המקורי) ולהוסיפם לתערובת הקמח.

 

אם רוצים, אפשר להמיר את הקמח המלא בקמח לחם/לבן - ואין צורך להפחית נוזלים מהמתכון.

 

אני הכנתי את המתכון עם תבלינים יבשים, ככתוב במתכון, אך לדברי גירון אפשר להוסיף מעט אורגנו/זעתר טרי, אם יש לכם בהישג יד. ב"זעתר יבש" הכוונה היא לזעתר היבש הטחון הנמכר לרוב עם שומשום.

 

אם רוצים להקפיא את הלחם, יש לצננו היטב ולפרוס אותו לפני ההקפאה.

 

המרכיבים (ל-2 ככרות):

500 גרם קמח לחם ("שטיבל" מס' 2) או קמח לבן

500 גרם קמח מלא

30 גרם (2 כפות שטוחות) מלח

50 גרם (4 כפות) סוכר

2 כפות גדושות אורגנו יבש

2 כפות גדושות זעתר יבש

1 כפית פלפל צ'ילי יבש גרוס

50 גרם שמרים טריים מסוג "שמרית"

600 מ"ל מים פושרים

2 שיני שום, קלופות וכתושות

100 מ"ל שמן זית

 

עזרים: נייר אפייה, כלי חסין חום


(צילום: יעל גרטי)

 

אופן ההכנה:
  1. מערבבים בקערה גדולה מאוד קמח לחם/לבן, קמח מלא, מלח, סוכר, אורגנו, זעתר, צ'ילי ו"שמרית".
  2. מוסיפים מים, שמן זית, שום כתוש ומערבבים, תחילה בעזרת כף, בהמשך לשים בעזרת הידיים, עד לקבלת בצק חלק ואחיד, במשך 5 דקות לפחות. מכסים במגבת לחה או בניילון נצמד ומניחים להתפחה במשך שעה או עד להכפלת הנפח.
  3. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, מעצבים שתי ככרות מוארכות ומניחים להתפחה על גבי תבנית תנור שטוחה מרופדת בנייר אפייה, למשך 50-60 דקות או עד להגדלת הנפח באופן משמעותי.
  4. מחממים תנור ל-230 מעלות ומניחים בתחתית התנור כלי חסין חום מלא עד חציו במים.
  5. מכניסים את ככרות הלחם לתנור ואופים במשך 15 דקות. מוציאים את כלי המים, מנמיכים את עצמת התנור ל-180 מעלות ואופים עוד 55 דקות. מוציאים, מצננים כ-15 דקות ומגישים.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים