אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

עומד בפרץ

יו"ר ועדת כספים, משה גפני צילום: צביקה טישלר
יו"ר ועדת כספים, משה גפני צילום: צביקה טישלר
 
 


אפליקציות כלכלה לנייד שלך
 

גפני: אזורי העדיפות לא ייכנסו לחוק ההסדרים

יו"ר הוועדה, משה גפני יבקש את אישור הוועדה למחוק מחוק ההסדרים את הפרק שמסדיר את אזורי העדיפות הלאומית ולדון בנושא בנפרד במסגרת החקיקה הרגילה. זאת, בין השאר, בשל ביקורת על מתכונתו. עמדתו זוכה להסכמה כללית בוועדה

צבי לביא
פורסם: 22.06.09, 14:07

מרד ראשון נגד האוצר בוועדת הכספים בסוגיית חוק ההסדרים . יו"ר הוועדה ח"כ משה גפני (יהדות התורה) יבקש את אישור הוועדה למחוק מחוק ההסדרים את הפרק שמסדיר את אזורי העדיפות הלאומית. גפני מציע לדון בנושא בנפרד במסגרת החקיקה הרגילה. זאת, כשהצעת החוק תבוסס על נוסח ראשוני שלו שהוגש לכנסת הקודמת ולנוכחית ושיעודכן בהתאם לסעיף שיוצא מחוק ההסדרים.  

 

גפני נקט ב"תרגיל המחיקה", לאחר שקודם לכן ביקש לפצל את הפרק מחוק ההסדרים ולהעביר אותו לדיון כחוק רגיל שחקיקתו אינה מוגבלת בזמן. בנקודה זו התערב יו"ר הקואליציה ח"כ זאב אלקין (ליכוד) וביקש שיגיע להסכמה עם האוצר לפני שהוא מבקש את הפיצול - אך גפני בחר להמשיך בהליכי המחיקה. גפני מעכב בינתיים את ההצבעה, בין השאר, משום שהוועדה התכנסה היום במתכונת מצומצמת. ההצבעה תתקיים עוד השבוע.

 

הסכמה כללית בוועדה

עמדתו של גפני להסדיר את אזורי העדיפות במסגרת חקיקה רגילה, מחוץ לחוק ההסדרים, זכתה להסכמה כללית בוועדה, למעט חברת הכנסת מירי רגב (ליכוד), שהתנגדה. גפני מעוניין לבצע מספר תיקונים בחוק, שיועבר לחקיקה רגילה, בהתאם לביקורת שנמתחה בוועדה,

גם צדדים חיוביים
אושר בוועדה: אסור לפטר עובד שקרוביו חולים  / יעל ברנובסקי
חוק ההסדרים כולל הפעם גם סעיפים חברתיים. ועדת הרווחה אישרה היום תקנות לפיהן מעסיק לא יוכל לפטר עובד בתקופת ימי מחלה שלו ושל בני זוגו וילדיו. מספר ימי ההיעדרות במחלות ילדים עלה מ-30 ל-90 יום בשנה, ובמחלות בן זוג - מ-6 ל-60 יום
לכתבה המלאה

 לגבי גבולות אזורי העדיפות שמופיעים במפות המצורפות ותיקון הקריטריונים לזכאות. נציין שהוועדה החלה בדיון בחוק אזורי העדיפות הלאומית במסלול החקיקה הרגילה בראשית השבוע שעבר; זאת, לפני שחוק ההסדרים עבר במליאת הכנסת בקריאה ראשונה.

 

גפני אמר בסיכום הדיון: "חוק אזורי העדיפות חייב לעבור אבל בתיקונים שימנעו מהממשלה להחליט על דעת עצמה מי ייהנה מההטבות. לפי החוק המוצע יישובים רבים ייפגעו כשלא ייכללו במסגרת העדיפות ולכן יש לתקן את החוק במהירות האפשרית לאחר שאצביע על מחיקת הנוסח המוצע לחוק ההסדרים".

 

רגב חוששת משרירתיות הממשלה

כבר בשבוע שעבר עלו ההתנגדויות הראשונות מצד ח"כ מירי רגב (ליכוד) נגד גבולות האזורים שנקבעו במפות אשר צורפו להצעת החוק לפי הצעת הממשלה וכן לקריטריונים שהממשלה הציעה להכריז על אזור או יישוב שהוא בר עדיפות. ההתנגדויות נמשכו גם היום כשרגב הייתה היחידה שהתנגדה להוציא את החוק ממסגרת חוק ההסדרים ודרשה להכניס בו את כל התיקונים המבוקשים בעיקר למנוע מהממשלה לקבל החלטות שרירותיות לגביי הכללת יישובים באזורי העדיפות והתניית הגבולות שחייבים להיות באישור של ועדת הכספים.

 

רגב (ליכוד) מובילה את ההתנגדות שחיציה ממוקדים בעיקר בגבולות שהאוצר מתווה לאזורי העדיפות במפות הנלוות. המפות מצורפות לחוק בניגוד לתוכנו שמסמיך את הממשלה לקבוע את גבולות האזורים או את רשימת היישובים בעלי המעמד של עדיפות לאומית, לאורך זמן, לתקופה מסוימת או לעניין מסוים. עוד טוןענת רגב שבאוצר הסבירו לה שגבולות האזורים נקבעו משיקולים תקציביים, כך ש"מצוקת הפריפריה הפגועה לא מטרידה את האוצר כמו המצוקה התקציבית שלו

 

לפי הצעת החוק, ההטבות אמורות להינתן לתקופה שלא תפחת מ-4 שנים. ההטבות יהיו במענקים כספיים, בהלוואות או במתן הטבות ייחודיות מצד משרדי ממשלה שונים לביצוע או לתגבור פעילות ייעודית. הטבות שאושרו עד כה על הבסיס הזמני של עדיפות לאומית יישארו בתוקף עד שנה מקבלת החוק החדש. החוק מסמיך את ראש הממשלה להיות הממונה על ביצועו כשסמכויותיו ייקבעו בהתייעצות עם שר האוצר.

 


תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום

 
 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

ידיעות, כתבות ופרשנויות בנושאי כספים, כלכלה בארץ. דגש על כתבות בנושאי שוק ההון והבורסה, היי-טק, נדל"ן, בנקאות, מדיניות כלכלית, יחסי עבודה, צרכנות פיננסית.
אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as16-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©