שתף קטע נבחר

דרוקמן: "נושא הגיור מעביר את שרמן על דעתו"

ראש מערך הגיור, הרב חיים דרוקמן, תוקף את הדיין שפסל את גיוריו, בעקבות פסיקה דומה שלו שפורסמה אתמול ב-ynet. סגנו לשעבר, הרב משה קליין: "עוד מסמר בארון הקבורה של הגיור בישראל". ד"ר אביעד הכהן, שעתר לבג"ץ נגד הפסילות הקודמות: "בית הדין הופך לסניף של בית מדרש ליטאי"

"הדבר הזה של פסילת הגיורים מעביר את הרב שרמן על דעתו, עד שאין בכלל דיונים ענייניים בנושא" – כך טוען ראש מערך הגיור, הרב חיים דרוקמן, כלפי דיין בית הדין הרבני הגדול, הרב אברהם שרמן, שפסל לפני כשנה וחצי אלפי גיורים שביצע - זאת בעקבות החשיפה אמש (ב') ב-ynet לפיה ביטל שרמן שוב גיור שבוצע על ידי הרבנות הראשית.

 

הרב דרוקמן אמר ל-ynet כי "התורה אומרת ש'השוחד יעוור עיני חכמים', והכוונה היא לא לכסף ממש, אלא גם לכיוון מחשבה שאתה מכור אליו. דיין כזה – אי אפשר לסמוך על פסקי הדין שלו". הוא הוסיף כי פסיקותיו הן "המצאות שנועדו להכניס אג'נדה מיוחדת שמנוגדת לשכל הישר ולטובת כלל ישראל".

 

על פסילת הגיור עצמו, על פי עדות הבעל לפיה האישה שיחדה את המגייר בתמורה להליך מזורז, אמר דרוקמן: "זה עיוות אחד גדול במחשבה! איך אפשר לסמוך על מה שאומר בעל? הוא הרי מתגרש ממנה ושונא אותה! הרי ידוע שכל אחד מהצדדים מחפש כל דרך איך לפגוע בשני, אז איך אפשר לקבל ממנו עדות?".

 

הוא ציין גם את הפסיקה שניתנה בעניינו לפני כשנה וחצי, וטען: "יכולים להיות חילוקי דעות של מחמירים ומקלים, אבל מי שמפרסם פסק של עשרות עמודים ביחס אליי בלי לראות אותי או לשמוע אותי – הוא לא דיין ולא יכול להיות דיין. אי אפשר לסמוך על הפסקים שלו".

 

ראש מערך הגיור תקף גם את קביעתו של שרמן לפיה כל רבני ודייני ישראל מחויבים לפסיקותיו של "גדולי הדור" - בין היתר לעניין הכרה אוטומטית בתעודות הגיור של המדינה – ואמר: "כל אחד שבא להתחתן צריך לבדוק אותו? עוברים כאן על 'לא תונו את הגר', שזה איסור דאורייתא, ומבטלים מצוות עשה מהתורה של 'ואהבת את הגר'. זה עיוות תורני והלכתי".

 

הרב משה קליין, ששימש עד לאחרונה סגנו של הרב דרוקמן בראשות מערך הגיור, אמר ל-ynet על פסילת הגיורים: "פסיקת הרב שרמן היא אחד המסמרים האחרונים בארון המתים של הגיור בישראל". הוא קרא למתגיירים הפוטנציאלים: "הישארו בבתיכם ואל תבואו בשערי תהליך הגיור, כי לא יצלח הדבר בידיכם לממש את רצונכם".

 

"בית הדין? סניף של בית המדרש הליטאי"

דיקן מכללת שערי משפט, עו"ד ד"ר אביעד הכהן, שעתר לבג"ץ נגד פסילת גיורי הרב דרוקמן, הגיב גם הוא לפסיקתו הטריה של פוסל הגיורים, הרב שרמן, ואמר: "יש לברך על מתן פסק הדין שהוכיח, למי שעוד הייתה נחוצה לו הוכחה כזו, שבית הדין הרבני הממלכתי של מדינת ישראל עלול להפוך לסניף משנה קטנטן של בית מדרש ליטאי, קיצוני ומחמיר".

  

"כל הפוסל - במומו פוסל", אמר ד"ר הכהן על הדיין שרמן, והוסיף: "מדינת ישראל תצטרך כעת להכריע האם דיני המשפחה שלה יתנהלו לפי נורמות כאלה, או לפי דרך ההלכה המסורתית של תורת חיים, שדרכיה דרכי נועם ונתיבותיה שלום". 

 

השרה לקליטת עליה סופה לנדבר שבה על קריאתה לרבנים הראשיים להפסיק לאלתר את הדיבורים בגנות הגיורים והמתגיירים, ולהודיע שהם כשרים לחלוטין – חוקית והלכתית. "הם הפכו ליהודים לכל דבר", אמר השרה, "אני קוראת לגורמים האינטרסנטים להפסיק לאלתר את הבחישה בקלחת הזו".

 

ח"כ אופיר פינס (עבודה) מסר כי "ביטול הגיורים רטרואקטיבית הינו צעד אנטי-יהודי ואנטי-ציוני אשר יוצר מצב אבסורדי המאיים על אופן חייו של כל גיור וגיורת".

 

"הליך הגיור חייב להיות הליך סופי ולא הליך על תנאי", הוסיף פינס, "אם רבני בית הדין לא מבינים זאת בעצמם אז צריך להפקיע מהם את הסמכות, כפי שהצעתי בהצעת חוק שהונחה על שולחן הכנסת ושבדעתי להביא להכרעת ועדת שרים לענייני חקיקה".

 

"נאמני תורה ועבודה" פנו לשר המשפטים יעקב נאמן בבקשה לכנס את הועדה למינוי דיינים כדי לדון בסיום כהונתו של הרב שרמן כדיין בבית הדין הרבני העליון בעקבות פסיקתו לבטל גיור של הרבנות: "הגיע העת למהפך בבית הדין הרבני שהפך שלוחה של רבנות חרדית קנאית בלתי ממלכתית, ולהפסקת מינויים של דיינים היוצאים כנגד המדינה".

 

ח"כ זבולון אורלב (הבית היהודי) קרא לנשיא בית הדין הרבני הגדול, הרב הראשי שלמה עמאר, למנוע מהרב אברהם שרמן לדון בנושאי גיור, וטען כי פסיקתו היא "קריאת תיגר על מערכת בתי הדין והרבנות הראשית הממלכתיים, שאסור לעבור עליה לסדר היום". אורלב הודיע כי ייזום חקיקה לפיה רק בית דין מיוחד בראשות הרב עמאר יוכל לדון בפסילת גיורים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הרב חיים דרוקמן
צילום: גיל יוחנן
צילום: נטע סלע
הרב שרמן. פסל
צילום: נטע סלע
צילום: אלי אלגרט
הרב קליין
צילום: אלי אלגרט
ד"ר אביעד הכהן
צילום: אלי אלגרט
טקס גיור
צילום: אלי אלגרט
מומלצים