שתף קטע נבחר

סלט עם טוסטים קטנים של גבינת עיזים חמה

מנה שכולה זכרונות מפריז, והיא גם אוכל נהדר של קיץ. ויש גם טיפים שיקלו עליכם את החלק הכי מייגע בסלט - שטיפת וייבוש החסה, והכנה מושלמת של הווינגרט הכי יציב

 

הקלאסיקה הצרפתית, התקפה תמיד, עונה כשקוראים לה "שברה שו" או "גבינת עיזים חמה", בעברית. גבינת העיזים מותכת קלות מתחת לגריל התנור, מעל טוסטים קטנים, וכל זה מופיע על סלט ירוק, עם וינגרט עז טעם. מול כל ביס של לחם ספוג שמן זית וגבינת עיזים נמסה עומדת הפריכות הרעננה של הסלט. הגבינה שמתאימה? טרייה, ובצורת גליל. זו יכולה להיות "פרומעז" הוותיקה, שנוח במיוחד לפרוס ממנה פרוסות בגודל הבגט. אפשר גם שתהיה גבינה מסוג "סנט מור", שקל להשיג היום בהרבה מחלבות (וגם בחלק גדול מרשתות השיווק). סודו של הווינגרט היציב, שאפשר ליישם עם כל וינגרט אחר שאתם מרכיבים, הוא ערבולו במיקסר. זה מעניק לו מרקם יציב ואחיד, ומונע ממנו כל אפשרות להתפרק לגורמים אחר כך. מצד שני, אם אין לכם כוח, לכו על וינגרט מעורבב במזלג בלבד. יהיה פחות יציב, אולי, אבל עדיין טעים מאוד.

  

סלט ירוק עם טוסטים של גבינת עיזים

לסלט

3 כוסות עלים פנימיים ורעננים של חסה (מסוג אייסברג, ערבית או שתיהן ואפשר גם אחרות) קרועים לגודל נגיס, שטופים ומיובשים (ראו טיפ בווידאו - איך לעשות את זה בקלות רבה)  

 

לטוסטים

1 בגט בינוני, פרוס ל-8-10 פרוסות

1 גליל גבינת עיזים רכה, מסוג סנט מור או אחרת, פרוס ל-8-10 פרוסות

 

לווינגרט (1 כוס וינגרט)

1/3 כוס חומץ בן יין אדום איכותי או חומץ בלסמי (או מחצית הכמות מכל אחד)

1 כפית דבש

1 כפית חרדל דיז'ון חלק, 1/2 1 כפית מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

2/3 כוס שמן זית

1 שן שום, קלופה וכתושה

 

ההכנה

1. הטוסטים הקטנים: מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות) ולמצב גריל. פורסים את הבגט. פורסים גם את גבינת העיזים לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ. מושחים את פרוסות הבגט בשמן זית וזורים מהמלח, מניחים עליהן את פרוסות הגבינה, מסדרים בתבנית וצולים בתנור דקות ספורות, עד שגבינת העיזים נמסה ומזהיבה.

2. הווינגרט: שמים בקערה או בקערת המערבל את החומץ, הדבש, החרדל, המלח והפלפל וטורפים או מערבלים למרקם חלק. מוסיפים את השמן בזילוף דקיק, ממש טיפה אחר טיפה, וטורפים או מערבלים דקה, למרקם אחיד. מוסיפים את שן השום ומערבבים.

3. הרכבת הסלט: שמים את העלים בקערה, מוסיפים מעט מהווינגרט ומערבבים בעדינות (הכי טוב בידיים), עד שהעלים מצופים בשכבה עדינה של רוטב. מוסיפים את הטוסטים, אני אוהבת לצקת על הגבינה בשלב הזה גם טיפת חומץ בלסמי טוב. מגישים מיד.


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לבבות חסה, וינגרט וטוסטים עם גבינת עיזים חמה
צילום: יוסי סליס
המחברת, איילת הירשמן, היא עורכת מגזין "שף", מבית לאשה
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים